Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 155 z 238 • 1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod JimiX » 18 bře 2021, 21:32

Díky kluci (:)
Rady, prosvítá, jak ďas. Opravím.... Jen mezi náma. Úplně na to prdím a už na to nešáhnu :lol:
Ludvíku, další éro správným SMĚRem bude Tebou věnovaný Dewoitine s obrázkem akademika Bidla. Myslím, že spíše 510. Ten bude, ale absolutně bez úcty, ke stáří stavebnice a pokusím se ho postavit svědomitě. Jen si dám teď nějakou dobu pauzu a budu shromažďovat podklady. Vůbec nic totiž na tyhle éra nemám (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 18 bře 2021, 22:01

JimiX píše:Jen mezi náma...

Jasně Ráďo. Promiň za to rýpnutí. :wink:
Jen mezi náma, kdyby se mi podařilo sehnat toho Jupitera... On ten Bulldog mě fakt zajímá. A takový hvězdicový motor ušetří spoustu práce. Navíc mi to nedalo a zjistil jsem, že jsou k mání nové obtisky. 8-)
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 18 bře 2021, 22:27

takhle nové výlisky kdyby byly :-)
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 18 bře 2021, 22:52

JimiX píše:Díky kluci (:)
Ludvíku, další éro správným SMĚRem bude Tebou věnovaný Dewoitine s obrázkem akademika Bidla. Myslím, že spíše 510. Ten bude, ale absolutně bez úcty, ke stáří stavebnice a pokusím se ho postavit svědomitě. Jen si dám teď nějakou dobu pauzu a budu shromažďovat podklady. Vůbec nic totiž na tyhle éra nemám (:)

Radku, tak na to se opravdu těším (:)

Myslím, že něco na to éro bylo v L+K, o víkendu zkusím pohledat ... jestli mě Panter nepředběhne (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 18 bře 2021, 23:01

Zatím jsem našel alespoň tyhle výkresy, snad se budou hodit.
Přílohy
dewoitine-d-510.png
dewoitine-d-510.gif
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 18 bře 2021, 23:04

Dr. zvied píše:Jen mezi náma, kdyby se mi podařilo sehnat toho Jupitera... On ten Bulldog mě fakt zajímá. A takový hvězdicový motor ušetří spoustu práce. Navíc mi to nedalo a zjistil jsem, že jsou k mání nové obtisky. 8-)

A že jsem tak smělý, který Bulldog by to byl, Lindberg nebo Směr?
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 18 bře 2021, 23:22

Díky za výkresy. Složka založena. Postupné vzdělávací snažení zahájeno 8-) Jen mi to bude chvilku trvat. Rozhodl jsem se dodělat moje jiné projekty a tak mám dost času na studium Dewoitinů (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 19 bře 2021, 00:53

KLuK píše:A že jsem tak smělý, který Bulldog by to byl, Lindberg nebo Směr?

Samozřejmě, že zatím je pro mě dostupná jen ta "otročina" od Směru (pokud bych si ho koupil). :grin:
Bulldog mě zajímá dlouho. Jakmile o něm padne zmínka, hned se rozpomínám jaké jsem měl smělé plány. Prolistuju si složku v kompu, prohlédnu fotky stavby Fina od Pyro, a potom stavbu ze Směru. A potom tu složku zase zavřu. Lindberg by se mi líbil, ale dávat za něj nějakou astronomickou částku - to se mi nechce. Když k tomu ještě připočítám cenu za motor, po kterém bych se asi musel podívat také bůhví kde. To snad abych rozbil prasátko. :D
Přílohy
19_bristol_bulldog.jpg
Libo výkres? (Převzato z L+K)
1434595314274.jpg
Nebo fotečku?
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 19 bře 2021, 00:54

standaslechta píše:Čtvrtkovýho B. Jupitera dělají hned dvě firmy. Pegasa z Walrusa bych tam necpal.

Jedna věc mě na motoru od KARAYA mate. A to poloha výfukového potrubí. Na fotografiích Bulldoga je vidět výfukové potrubí vpředu před válci, na motoru od Karaya jsou vpředu rozvody k vahadlům ventilů a výfuku jsou až zezadu, za válci . Vypadá to, jako kdyby byl válec s hlavou otočený o 180 stupňů. To bylo těch Jupiterů F VII více variant nebo se montovaly obráceně?
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 19 bře 2021, 00:58

Jupitera od Karaya mají tady: https://www.super-hobby.cz/products/Jup ... ngine.html
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 19 bře 2021, 02:31

Dík za ten odkaz. Prohlédl jsem si to (sákryš tu Hispanku tam už nemají) a motor je v pořádku. Má jen tu nevýhodu, že neobsahuje výfuky. To, co sis asi myslel, že jsou výfuky, je přívod paliva(?) který je vedený do zadní části hlav válců. Je také do tvaru Y. Co se pro změnu zase nezdá mě jsou válce. Působí na mě, že jsou užší a vyšší.
Přílohy
BristolJupiter.jpg
Pohled na motor zepředu
Bristol Bulldog 4.jpg
pohled na motor zepředu - výfukový prstenec
Bristol_Jupiter_VIIIF_2.jpg
pohled na motor zezadu
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 19 bře 2021, 02:36

No jsou tady rychlejší. :)
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepsini » 19 bře 2021, 07:39

Chlapi ,kur... neblázněte ,investovat do nějakého směru peníze ,které převýší hodnotu stavebnice ,je za mě nerozvážnost,na tomhle nejde co skur..... jenom vylepšit ,penízky pošetřete na nějaké lepší stavebnice.Nějaký Jupiter ....namotat drátek na nějaký uchošťour ,nebo něco podobného ....správným směrem se mi líbí,že tady co model to nějaký originál nápad ,kdy člověk z hovna uplete bič,sice se s ním nesmí prásknout,ale je to vždy inspirativní (:) ,takže Šemberové ! lepte, svými poleptanymi prsty a víc odvahy do těžkých projektu ;-I , to JimiX : pěkný Semilák =D> =D>
2022 viewtopic.php?f=6&t=147487 2021 viewtopic.php?f=6&t=142957&hilit=pozdni+sber
2020 viewtopic.php?f=6&t=137562&p=2383849&hilit=pozdni+sber+2020 2023 viewtopic.php?f=6&t=151434 2024 viewtopic.php?f=6&t=155213
pepsini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raymond Kaňa » 19 bře 2021, 08:19

Chlapi, mám spomínaný nenačatý BB aj s dekálmi od Propagteamu, tlačenými pre SMĚR. Chýba mu krabička, ale to asi nikoho nezaujíma. Kto má záujem, ozvite sa mi cez SZ.
Raymond Kaňa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 19 bře 2021, 08:24

JimiX píše:Mezi luxusními stavbami jedna, která má o hodně nižší parametry.

=D> Líbí se mi!
Kitařina je mužský pud po odbornosti, projevující se v oblasti hry.
Yippee

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 155 z 238 • 1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 238

Zpět na Rozestavěno