Messerschmitt Bf 109K-4 MARK I.models 1:144 Malé zpestření vlákna - další "minimessoun" v odznáčkovém měřítku. Jediné úpravy oproti stavebnici: o 1mm zkrácené podvozkové nohy (s původní délkou byl jako při pokusu o vzlet) a do kokpitu přidané pancéřové sklo za sedačku a pasy. Jinak se stavěl pohodově, žádný tmel, jen vteřiňák.
Dědek Franta PS: více fotografií v samostatném vláknu
Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Jůůů - Rózi - krásný model - taky ho mám v merku - pěkná práce A co, že najednou dvaasedma ? po těch 1/144 ??? snad ne změna měřítka ? pokud ano, tak rozhodně jdeš správnou cestou a pokud tě tento krásný koníček neopustí, tak někdy příště i královské měřítko 1/48
Díky moc. Ano spáry jsem napustila ( oni byly už před tím hnědou, ale matný lak to hodně utlumil ) šedou mixnutou s hnědou, aby to tolik nekřičelo. A rozhodně zůstávám u veletuctu, ty mě totiž moc baví. ( v současnosti mám dokončeno 48 kousků ) I když pár čtvrtek jsem již taky postavila a nebylo to špatný.
Tak já hlásím poslušně, že mám taky hotovo - Bf-109G-6, Uffz. Otto Leisner, 1./JG 300, Bad Wörishofen, Germany, August 1944 Pro připomenutí přidám fotky předlohy z vlákna; díky moc Fabrikenleiterovi Hansovi za obtisky a další skvělé podklady, Ondrovi za perfektní masky OMASK (vřele doporučuji ), vám tady za sledování stavby a taky ostatním kamarádům z KG88 za průběžné konzultace a podporu Oproti Edovo návodu jsem použil Erla kabinu se starším krytem za hlavou pilota, doplnil červený trup na ocase a použil obtisk se správnou, modrou barvou znaku Bonn-Hangelar.
Otto Leisner 2.jpg (14.54 KiB) Zobrazeno 2241 krát
Otto Leisner 1.jpg (16.67 KiB) Zobrazeno 2243 krát
Je to foceno mobilem pod lampou do RAWu a pak upravováno v RawTherapee - ještě to pořád není ono, učím se spíš sám než z YouTube ( my modeláři sme trochu mógli, ale někteří foťáci mi přijdou eště horší ). Palivová nádrž a její zaprasení byla několikrát probírána na WA KG88, já se přiklonil k šéfovi a dal tomu řádně:
Ještě pár, co zbylo...zas tak často něco nepostavím
Stavba byla v pohodě, chyby a komplikace jdou čistě na můj účet. Určitě do příště vylepším anténu, ten kužel byl porod - je trochu křivo, ale domrskal bych to další opravou na ultimo. Je to zatím moje prvotina z těch posledních Eduardích stavebnic...a je to prostě lahoda. Máknu teď nějakou chvilu jinde, ale ještě v kitníku dvě géčka mám, tak se snad co nejdřív ukážu. Díky za zájem i případnou kritiku (ale prosím, já už tam nic předělávat nechcuuu... )