Jasné, bohužel tohle je konkétně složitá věc a přemýšlení na hodinu, co podle kterého konkrétního obrázku a stroje postavit. Je 5 fotek = 5 jiných variant
No jo sakra, minimálně na této straně těch okýnek bylo víc. Na druhé straně chybí snad jen jedno nad zadním kolem. A dotaz: že pneumatiky byly sv. šedé či šedorůžové.... (guma tehdy nebyla černá), je známo. Ale jaké byly vnitřky světlometů? Myslíte, že chrom nebo jen bílé, smaltované? (což je dotaz všeobecně na toto období, nejen na Lancii)
Naposledy upravil jenda58 dne 11 bře 2021, 17:34, celkově upraveno 1
Trochu jsem si sesumarizoval to psaní o kulometech z předchozí stránky (Rota Nazdar) a vyšlo mi, že už v lednu 1920 byl vůz č. 1 přezbrojen na "Š" vz. 7/12 a v květnu 1922 oba vozy na Schwarzlose 7/12. Nejsem odborník, ale myslím, že to je jedno a totéž. V pozdějším období tedy určitě nenesly Vickersy. Ještě doplním, že policejní čísla (NVII-...) byla přidělena v srpnu 1921, tudíž fota takto označených vozů jsou již pořízena po tomto datu. Z předchozího období je snad ta jediná fotka vozu "1". EDIT: Není, má číslo na levém blatníku!!! Popravdě mě k bližšímu prozkoumání přivedl ten "Vlasta Burian", protože před r. 1921, ve svých 30-ti letech, asi ještě moc známý nebyl.
jenda58 píše:Dobro došli . Jestli je to skutečně č.1, tak má ještě původní přední blatníky. Jestlipak se někomu podaří rozluštit ten nápis v bílém pruhu?
Skusal som to identifikovat, no nula bodov. Podla zaluzii na maske a podla historie nasadenia (rotanazdar) by to malo byt c. 1.
Naposledy upravil branik dne 12 bře 2021, 18:07, celkově upraveno 2
JJ, jednicka s jeste puvodnimi blatniky a bez pridaneho svetlometu. V teto podobe idealni zaklad pro stavbu CSM modelu Jeste tak rozlustit ten napis na vezi.