Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17215 • Stránka 771 z 1148 • 1 ... 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774 ... 1148
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod ya-gabor » 22 úno 2021, 13:52

In about two weeks (8th March) the next version of the FineMolds F-4 Phantom is to be released. The Short Nosed Phantom with Vietnam era decals.
Sprues are ready for packing.

Looks nice and interesting. The only question will be how easy it is to get the kit. Last week I have seen some sellers with FineMolds Phantom from Japan with a price of 75 US Dollars plus postage. A “little” overpriced for a 72nd scale kit in my opinion but if one wants to get the kit then . . .

Obrázek

Obrázek

The short gun muzzle is on a separate part of the sprue. Krátká tlama zbraně je na oddělené části vtoku.

Obrázek

Asi za dva týdny (8. března) má vyjít další verze FineMolds F-4 Phantom. Fantom s krátkým nosem a obtisky vietnamské éry.
Spry jsou připraveny k zabalení.

Vypadá hezky a zajímavě. Jedinou otázkou bude, jak snadné je sadu získat. Minulý týden jsem viděl několik prodejců s FineMolds Phantom z Japonska s cenou 75 USD plus poštovné. „Malý“ předražený model pro 72. měřítko, podle mého názoru, ale pokud si ho někdo chce získat, pak. . .

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 22 úno 2021, 14:21

https://www.hlj.com/1-72-scale-us-air-f ... ar-fnmfp41

3120 JPY stejně jako předchozí přebaly (plus pošta a DPH) ... předobjednávky jsou už plné

nebo počkat až bude v čr...mohl by být do 1000,-
https://www.mn-modelar.cz/1-72-f-4ej-fighter/
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirie » 22 úno 2021, 14:38

ya-gabor píše:
Obrázek

Obrázek

The short gun muzzle is on a separate part of the sprue. Krátká tlama zbraně je na oddělené části vtoku.

Obrázek

Asi za dva týdny (8. března) má vyjít další verze FineMolds F-4 Phantom. Fantom s krátkým nosem a obtisky vietnamské éry.
Spry jsou připraveny k zabalení.

Vypadá hezky a zajímavě. Jedinou otázkou bude, jak snadné je sadu získat. Minulý týden jsem viděl několik prodejců s FineMolds Phantom z Japonska s cenou 75 USD plus poštovné. „Malý“ předražený model pro 72. měřítko, podle mého názoru, ale pokud si ho někdo chce získat, pak. . .

Best regards
Gabor

Finally :D :D :D
We have to be patient.
jirie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 22 úno 2021, 14:41

Ahoj PetrB
Thanks! I know that the official price is around 32-35 Euro. But both the new releases and the old (1-2 months old) versions of the kit are either Sold Out or on PreOrder and in most cases no more orders are accepted.
This is why if you look around for instance on E-Bay then you will find FineMolds Phantom available from some people but at astronomical price, like this 75 USD+postage!

In a market economy demand and supply influence the price and the novelty of a product. Unfortunately FineMolds is releasing only limited quantity of the kits. They do release almost one new Phantom "version" or paint scheme every month but only limited! This is the problem!

Thanks anyway for the suggestion. I could try this Czech distributor.

Dík! Vím, že oficiální cena je kolem 32-35 Euro. Ale jak nová vydání, tak stará (1-2 měsíce stará) verze sady jsou buď vyprodány, nebo na PreOrder a ve většině případů nejsou přijímány žádné další objednávky.
To je důvod, proč když se podíváte kolem sebe například na E-Bay, najdete FineMolds Phantom k dispozici od některých lidí, ale za astronomickou cenu, jako je toto 75 USD + poštovné! :nuts: [-X

V tržním hospodářství poptávka a nabídka ovlivňují cenu a novost produktu. FineMolds bohužel vydává pouze omezené množství sad. Vydávají každý měsíc téměř jednu novou „verzi“ Phantomu nebo malířské schéma, ale pouze omezené! Tohle je ten problém!

Každopádně děkuji za návrh. Mohl bych vyzkoušet tohoto českého distributora.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 22 úno 2021, 15:12

Jako docela jsem se na tenhle model těšil, ale už od dvou mnou respektovaných modelářů jsem si vyslechl nepříliš nadšené hodnocení hloubky rytí a pomalu opadá moje nadšení. Na MF ho staví Braňo, tak jsem zvědavý jak se to vyvine, ale abych si musel přerývat model za litr, aby mi v rytí držel wash, to se mi fakt nechce. Jinak model vypadá špičkově, o tom žádná.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 22 úno 2021, 15:24

Ahoj David Hényk!

Yes, the engraving lines and rivets are very fine. BUT. In 72nd scale they are very nice. Also I am sure FIneMolds is aware of this, and this is why there is an instruction in the box NOT TO USE Surfacer! It is all in Japanese but the picture refers to this.
Looking at some of the builds abroad I have seen that they did not have any problem with the engraving lines and the end result looks satisfactory.

Ano, rycí linie a nýty jsou velmi jemné. ALE. V 72. měřítku jsou velmi pěkné. Jsem si také jist, že FIneMolds si toho je vědom, a proto je v poli instrukce NEPOUŽÍVAT Surfacer! Je to všechno v japonštině, ale obrázek na to odkazuje.
Při pohledu na některé stavby v zahraničí jsem viděl, že neměly problém s rytými linkami a konečný výsledek vypadá uspokojivě.

Obrázek

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 22 úno 2021, 15:58

Hi Gabor,
well as I wrote, I'm judging the kit based on the others experience which is maybe not fair, I'm aware of that. Could you please share some links with builds you mentioned? Thanks!
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 22 úno 2021, 16:55

I have seen the kits built on Japanese forums. They are the photos of the finished kit and not a detailed step by step build as here on Modelforum.
Will try to find them and share.

Viděl jsem sady postavené na japonských fórech. Jsou to fotografie hotové soupravy a ne podrobné sestavení krok za krokem, jako zde na Modelforum.
Pokusí se je najít a sdílet.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 22 úno 2021, 18:37

No moje nadšenie z nového Phantoma tiež jemne opadlo, priznám sa,čakal som viac. Stavbu som v podstate odložil ako sa hovorí na neskôr. Mal som v pláne kúpiť aj vietnamsku verziu, ale jeden mi bude bohate stačiť.
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 22 úno 2021, 20:29

No asi jak napsal David Henyk...nutno přerývat model za litr je těžké zklamání, zvláště od Finemoldsu po jejich nádherné F-14. Piktogram, který nabádá na nepoužití surfaceru mi přijde spíš jako smutný alibismus, že to po strojařské stránce nezvládli (rytí), nikoliv tvar. Čekal jsem schválně jak z toho vybruslí Braňo ve své stavbě, abych si udělal názor zda má smysl pořídit či ne... že to už tak brzy odložil mi pomohlo rozhodnout že tenhle model nejspíše ne..Škoda.. :-(
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr mikloš » 22 úno 2021, 20:49

Pánové tohle mi nedělejte. Na Phantoma jsem se těšil jak malej kluk a po oznámení novinek na tento rok jsem ho viděl jako number one(pro mě) a teď tady čtu že je to zklamání.Tak to je škoda. :'-(
petr mikloš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 23 úno 2021, 05:50

Já jsem trup přeryl je to nutnost.
Teď mě čekají křídla a tam je to mnohem větší ,,lahůdka".
A celkově cokoliv co se tam dolepuje ze sundaných panelů zdaleka nesedí tak aby to nebylo poznat.
Viz jakýkoliv postavený model.
To si kolega z Maďarska může říkat cokoliv ale takhle to prostě je.

A to nepoužití surfu je už opravdu jenom třešnička na dortu.
Stejně tak nemám použít obtisky?
Zrovna Japonci mají dost popisek a jsou udělány v takových větších blocích
takže již to skoro neexistujícího rytí si přelepím lakem mezi obtisky. :(

Za mě ten model je velké zklamání za 1000kč nestojí.

Jak jsem již psal ve chvíli kdy přijde na trh Tamiya 1/48 tak ten Finemolds letí do koše.

P.S. Opět jsem se díval a F-4 od Academy je podle mě mnohem lepší model přesto že je to částečně kliklak.
Doufám že Academka bude pokračovat ve vydávání dalších verzí.
Přílohy
1.JPG
2.JPG
3.JPG
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 23 úno 2021, 08:35

Ten Phantom je nádherný v krabičke. A tam by asi aj mal zostať po zakúpení.
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 23 úno 2021, 08:42

2 Andy a Braňo: Děkuji za ušetřený litr. I když je mi to líto, na tu verzi z Namu jsem se těšil, ale tak si holt udělám dalšího námořníka s krátkým čumákem. Vivat Academy!
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Macourek » 23 úno 2021, 09:13

Já teda na fotkách vidím, že wash v paneláži vcelku drží, problém vidím u zaoblených míst, kde bych protažení i očekával. Ale když to i Braňo odložil, tak nemám důvod nevěřit. Škoda, Tomcat byl moc fajn.
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17215 • Stránka 771 z 1148 • 1 ... 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774 ... 1148

Zpět na Diskuse