Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 127 z 238 • 1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod sedan1 » 08 úno 2021, 11:56

Dr. zvied píše:Tak jsem si myslel, že se odtud na chvíli vypařím (zajímají mě i další témata), ale sedan1, se svojí stavbou Morana M.S.230, mě nevědomky navnadil tak, že jsem vybalil ze sklepa svůj rozestavěný kousek a rozhodl jsem se tohoto svého kostlivce ze skříně dostavět.

Takže... Hurá do práce!

to Lubos Vinar: Poslal jsem SZ

Další Morane do party :D
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubos Vinar » 08 úno 2021, 16:15

sedan1 píše:Moranu jsem vybarvil kokpit. Předek kov, tak stříbrná. Dál plátno, tak béžová. Podlaha dřevo, tak hnědá.
Dosochal jsem sedačky a vybrousil disky kol, do kterých jsem vlepil trubičku z injekční jehly.
V přípravě vnitřní konstrukce...

To plátno spíš růžová. Bylo to natřené nějakým druhem ochranného nátěru. Používali to tak i angláni. Je to jak na fotkách z LeBourget tak z VHÚ.

Pyperpote-Mae-Morane-saulnier-MS-230-110209-3.JPG

Luboš Vinař
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník

Pro samé modely nelepím.
Lubos Vinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 08 úno 2021, 16:56

Lubos Vinar píše:
sedan1 píše:Moranu jsem vybarvil kokpit. Předek kov, tak stříbrná. Dál plátno, tak béžová. Podlaha dřevo, tak hnědá.
Dosochal jsem sedačky a vybrousil disky kol, do kterých jsem vlepil trubičku z injekční jehly.
V přípravě vnitřní konstrukce...

To plátno spíš růžová. Bylo to natřené nějakým druhem ochranného nátěru. Používali to tak i angláni. Je to jak na fotkách z LeBourget tak z VHÚ.

Pyperpote-Mae-Morane-saulnier-MS-230-110209-3.JPG

Hmmm...
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 08 úno 2021, 19:09

Tak já jsem si myslel, že to je jen u toho Belgičana a ono to bude asi pravidlem. Ach jo! Proč zrovna růžová? :-k
Také si přiložím polínko do mlýna ještě jedním "užitečným" snímkem výše uvedeného Morana.

to sedan1: Jj, nějak se ho zbavit musím a je mi ho líto vyhodit. 8-)
Přílohy
83887_1569480948.jpg
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 08 úno 2021, 20:44

Ta růžová není vyloženě růžová. Třeba Airfix u Swordfishe uvádí "pleťovou".
A proč? No plátno je "špinavě bílé" a zvenčí bylo natřeno červenou základovkou.... která dovnitř prosvítala růžově přes nažloutlé plátno...
Nejspíš... :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 09 úno 2021, 00:28

Venco, promiň. Chtěl jsem se vrhnout na to Supermarine v Žabákově - jako, že bych Tě doplnil, ale chvíli se tu ještě zdržím s tímhle...
Přílohy
20210208_223300.jpg
bez návodu, bez obtisků, a přece je to postavitelné
Naposledy upravil Dr. zvied dne 09 úno 2021, 00:29, celkově upraveno 1
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 09 úno 2021, 00:28

Se Suchojem se pomalu blížím do finiše (ale ještě mi to na chvíly vydrží), Moranů už tu je dost, tak se v brzké době přidám s Piperem. (:)
Dnes jsem si stavebnici důkladněji prohlížel a porovnával s výkresy. S malou nadsázkou (ale opravdu jen malou) se dá říci, že správně na ní není snad vůbec nic. A to "šílené" naznačení plátna na povrchu je už jen poslední hřebík do rakve. Upravovat se bude muset více, či méně prakticky vše. #-o. V podstatě už mám představu, jak na to. A když už se stím budu prát, trošinku to celé "přifouknu", aby to byla čistokrevná čtvrtka. Ať to měřítkem pasuje k mým ostatním modelům.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 09 úno 2021, 00:32

Držím palce. ;-I
Ono, něco zvětšit, byť o pár milimetrů, je těžší, než to zmenšit. Resp. takhle jsem plánoval stavbu Avie B.H.10 přestavbou z B.H.11. Ale rozmyslel jsem si to. 8-)
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 09 úno 2021, 01:09

No uvidíme, jak to půjde. Těch úprav je potřeba tolik, že zvětšení do měřítka už ani není práce navíc. Je mi jasné, že až se do toho pustím, nějaké zádrhele se objeví.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 09 úno 2021, 19:42

Hurricane podstříknutý lesklým lakem pro aplikaci obtisků. A taky hřbet interiérovou zelenou. Trochu mě tam doběhla dělící rovina, ale bude tam překryt, tak dál neřeším...
8-)
Přílohy
47.jpeg
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 09 úno 2021, 19:50

A na Moranu si hraju s interiérem. Nakonec jsem zvolil plastové nitě z černého rámečku, protože hnědý jsem fakt nenašel. A vypižlal jsem přepážku před předním kokpitem, přišla mi dost výrazná na to, abych ji vynechal. Ještě mi tam samozřejmě chybí svislé hranolky konstrukce, jsou v procesu. Pořád jsem dumal z čeho udělat hranolek. Oškrábal jsem rámeček na čtvercový průřez, chtě využít známé finty, že vytažená nit si drží původní průřez. Ale po dvou neuspokojivých pokusech jsem se na to vykašlal. A pak mi zrak padl na ploché bambusové párátko. Naprosto luxusně a hlavně rovně se štípe po délce, potom už jen trochu přejet jemným smirkem a DŘEVĚNÝ hranolek je na světě!
8-)
@Luboš Vinař: už je to kyselo dost růžový?
:D
Přílohy
7.jpeg
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 09 úno 2021, 19:52

Dr. zvied píše:Venco, promiň. Chtěl jsem se vrhnout na to Supermarine v Žabákově - jako, že bych Tě doplnil, ale chvíli se tu ještě zdržím s tímhle...

Ještě jsi nezačal a už jsi napřed :-D :D :-D
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 09 úno 2021, 21:06

sedan1 píše:A na Moranu si hraju s interiérem. Nakonec jsem zvolil plastové nitě z černého rámečku, protože hnědý jsem fakt nenašel. A vypižlal jsem přepážku před předním kokpitem, přišla mi dost výrazná na to, abych ji vynechal. Ještě mi tam samozřejmě chybí svislé hranolky konstrukce, jsou v procesu. Pořád jsem dumal z čeho udělat hranolek. Oškrábal jsem rámeček na čtvercový průřez, chtě využít známé finty, že vytažená nit si drží původní průřez. Ale po dvou neuspokojivých pokusech jsem se na to vykašlal. A pak mi zrak padl na ploché bambusové párátko. Naprosto luxusně a hlavně rovně se štípe po délce, potom už jen trochu přejet jemným smirkem a DŘEVĚNÝ hranolek je na světě!

Honzo, promiň, ale nebylo by lepší, než párat se s párátkem, použít hranatý profil Ewergreen? Já hodlám použít hranolek 0,5x0,5.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 09 úno 2021, 21:10

Jinak, také jsem dneska tahal z rámečku, ale jen jsem potřeboval kulatinku na zadělání linek oddělující pohyblivé plochy. Potom přijde tmelení, broušení a takové ty prkotiny okolo.

to sedan1: Ach tak! Už rozumím. Já si nezačal, to ten přede mnou (nepočítám motor). [-X
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 09 úno 2021, 22:59

Dr. zvied píše:
sedan1 píše:A na Moranu si hraju s interiérem. Nakonec jsem zvolil plastové nitě z černého rámečku, protože hnědý jsem fakt nenašel. A vypižlal jsem přepážku před předním kokpitem, přišla mi dost výrazná na to, abych ji vynechal. Ještě mi tam samozřejmě chybí svislé hranolky konstrukce, jsou v procesu. Pořád jsem dumal z čeho udělat hranolek. Oškrábal jsem rámeček na čtvercový průřez, chtě využít známé finty, že vytažená nit si drží původní průřez. Ale po dvou neuspokojivých pokusech jsem se na to vykašlal. A pak mi zrak padl na ploché bambusové párátko. Naprosto luxusně a hlavně rovně se štípe po délce, potom už jen trochu přejet jemným smirkem a DŘEVĚNÝ hranolek je na světě!

Honzo, promiň, ale nebylo by lepší, než párat se s párátkem, použít hranatý profil Ewergreen? Já hodlám použít hranolek 0,5x0,5.

Když nemáš evergreen, hodí se i bambus...
Honza
sedan1

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 127 z 238 • 1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 238

Zpět na Rozestavěno