Bude to otravné. Bezolejové kompresory sú hlučné. Ak chceš ticho - chladničkový kompresor na mieru, hotový olejový (HTC-20A trebárs) alebo stlačené CO2. Vtedy bude problém iba syčanie pištole a eventuálne zápach farieb.
Atlis píše:Bude to otravné. Bezolejové kompresory sú hlučné. Ak chceš ticho - chladničkový kompresor na mieru, hotový olejový (HTC-20A trebárs) alebo stlačené CO2. Vtedy bude problém iba syčanie pištole a eventuálne zápach farieb.
Egerman píše:Zdravím Alane, mám Fengdu, předpokládám, že hluk bude dělat +/- stejný jako ten Sparmax, aspoň podle srovnání technických údajů a fakt to není nic, co bych chtěl poslouchat u sledování TV. Kraválu to nadělá poměrně dost. Jestli chceš ticho, tak nezbyde než pořídit něco olejového. Proti vrnění kompresoru z ledničky je tohle obojí jako sbíječka. Chvíli jsem měl ledničák a je to hlukově nesrovnatelné.
Egerman píše:Levný, olejový, tichý? Tahle tři slova dohromady je sbírka oxymoronů. Hele já stříkám v baráku v přízemí v hale a můžu tě ujistit, že když dofukuje fengda, tak je to slyšet i v prvním patře kde je obývák s TV. Podle mě je při tom zadání v tvém případě nejschůdnější cesta, to co tu nadhodil Atlis - použití lahve s CO. Vím, že to takhle někteří modeláři provozují a opravdu je slyšet jen to co jde z pistole. Navíc ta lahev se pod stůl vejde v pohodě. Pochopitelně to závisí i na dostupnosti plnění a na četnosti použití, ale ta počáteční investice je nesrovnatelně nižší než nákup opravdu tichého kompresoru
Atlis píše:Len si pekne nechaj urobiť ten chladničkový kompresor. To odpustenie vzduchu raz začas je nič v porovnaní s hlukom iných kompresorov.
Atlis píše:Jj, 3 kilometre hadíc je super riešenie problému...![]()
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 10 návštevníků