Jinak drobnost ohledně vybavení, protože je to hezký detail pořídil jsem si kulomety od GasPatche a trochu je vylepšil místo toho co bylo ve stavebnici....
Jinak model mám celý v kupě, opravil jsem rytí a nýtování a začal lepit masky na prosklené části modelu, které k tomu nabízí výrobce. Ještě že je dělá nechtěl bych na tento skleník dělat masky....
Díky, za tip, co je to za model ty kulomety? Ať můžu taky objednat
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Ahoj Ondro je to fy. GasPatch.... Jinak já mám základní barvy, několik drobných oprav (podfouknutí) mě stálo zlomení toho mega stožáru pro radistanici, takže ji budu muset znova vyrobit.... Teď mě čeká lak a obtisky....
Dobrá práce, Ivane, konečně to vypadá jako model od Williamsů -to byl pokus o vtip. Sleduju a čerpám inspiraci pro budoucnost. Ondra měl asi na mysli typ kulometů, řekl bych, že to jsou Browning Cal. 30 Flexible - je to tak?
Mám ho nyní na stole takže budu nakukovat Chtěl bych se zeptat co jste zvolil za barvu pod překrytí kabin. Ponechal jste hliník nebo dal modrou? Z černobílých fotek se mi nějak nedaří udělat si názor. Děkuji za odpověď
Motory jsou pro toto měřítko naprosto dostatečně detailní, škoda, že na leptu nebyly rozvody ke svíčkám. V tomto měřítku to je dostatečné. Jinak na model jsem nanesl téměř všechny obtisky, které lehce okopírovali povrh - velká pochvala, žádné prkna místo obtisků. Směrovku jsem nastříkal barvou tyto partie vždy raději vymaskuji a nastříkám než bych na ně dával obtisk. Obtisk, který slouží pro vymaskování chodníčku je po přiložení na křídlo krátký v místě odtokové hrany křídla viz. moje kostrbaté červené kolečko, takže to raději též vymaskuji, ikdyž s tím bude dost práce....
Po olejové lázni jsem model zafixoval polomatným lakem a v místech plátna matným lakem. Následně jsem sundal masky, které výborně seděly. Posledními úpravami bylo to, že jsem odřízl zadní část kabiny, abych mohl otevřít prostor zadního střelce a protože byl poslední díl kabiny moc tlustý udělal jsem si z acelátu nový díl. To dělám tak, že původní kabinu vyleštím a následně nalepím na Gun fix, což je taková, jako lepivá hmota a tu zarazím na dřevěný špalíček tak, aby nepřesahovala přes původní kabinu. Potom horkovzdušnou pistolí nahřejí acelát a rychle přetáhnu přes původní kabinu. Následné ostříhám to co tam nepatří a mám přesný odlitek původního dílu, ale tenký. Další věc, kterou jsem si nově vyrobil byly 2 Pitotovy trubice, které jsou ve stavebnici příliš tlusté a s velkým otřepem. Z tenkých trubiček jsem pájkou sletoval a následně namontoval do modelu. Poslední bylo vyrobit nový stožár, který jsem předtím při manipulaci s modelem ulomil - doporučuji dávat jako poslední díl, protože je opravdu velice dlouhý. Následovalo kompletování drobných dílů, přilepil jsem výfukové potrubí ke kterému přišly z boku nalepit usměrňovací plechy, potom na konce křídel malé plíšky a do prostoru zadního střelce opatrně vložil zadní kulomet. Na Levý bok jsem přilepil pásek, který byl ve skutečnosti pásek který pomáhal posádce v nastupování. Potom bylo třeba natáhnout lanka, která šla nejenom od směrovky ke stožáru, ale také do prostoru kabina a na obě křídla - nakonec to vypadalo, jak lanoví na plachetnici a nebylo pomalu jak model vzít do ruky.... Poslední operací bylo nalepit přední střeliště, nalepit vrtule a transparentní barvou domalovat poziční světla. Model je opravdu moc pěkný a s pár úpravami získáte kus, který opravdu nikdo nepřehlédne. Výrobce ještě vyrábí exportní verzi, ale ta není tak barevně zajímavá. Ostatní fotky jsou v galerii....