Páči sa mi tá patinovaná paluba, ale nie len to, celá stavba je parádna, tak som rád že pokračuješ Asi si idem pozrieť celé vlákno od začiatku a načerpať inšpiráciu
Díky vám...dnes trochu mikroklempířiny....výroba komínu. Použil jsem trubičku z teleskopické antény. Všechny takový antény jsou z mosazi, jen se musí obrousit tenká vrstva chromu. Po rozebrání antény je asi 6 průměrů použitelných trubiček. Že je chrom dobře obroušen se pozná patinátorem, když lesklá mosaz všude stmavne...
Jo anténama to začíná a pak začneš krást okapy? je fajn vidět další fotky tvé Pandory, čím to pájíš? Já se teďka peru s kováním na ráhna a pájím elektrikou, ten můj model tím nějak doklepám, ale do budoucna si říkám, že plyn by mohl být šikovnější, hodně zdaru!
Díky Connie... Pro klimi: taky jsem všechno pájel cínem a elektrikou. Ale teď všechno pájím stříbrem a hořáčkem. Krásná práce i na velmi malinkých dílech. Dá se trochu stříbrné pasty, drží to u sebe tou pastou, zahřeje se to plamenem, krásně to zateče....na pájení se vždycky těším. Chce to nějaký šamot nebo něco podobnýho jako podklad.
Tak tak, frézka hodně pomůže, na druhou stranu i tak je třebas s tím umět pracovat. Je to hezký pohled, jak precizně a čistě máš provedeny veškeré prvky a detaily na modelu.
Děkuji všem, frézka je fakt super nástroj.... Má akorát jednu vadu, nemá osvětlení pracovního prostoru. A to jsem tento víkend řešil.....použil jsem 12 ledek se směrovým svitem, a vyrobil osvětlení. Je to fajn, když je nástroj osvětlen ze všech stran....
Zdravím Elkana ze Sosnové, Pandora je nádherná a Tvoje osvětlení frézky ledkama se mi moc líbí - nabídní to Proxxonům jako doplněk. Já osobně bych si to hned koupil, bo už houby vidím. Ať se daří. Honza
Honza ------------- Per aspera ad astra... Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
Díky Ondro a Honzo..... Stále po chvílích pokračuji. Potřeboval jsem ohnout lehce nosníky pod čluny. Abych docílil stejného radiusu a trvalého zahnutí, slepil jsem nosník z dvou lišt v kopytě. Také jsem pomocí frézky vyrobil malinké rohatinky na záď včetně žerdi na vlajku.....