Jiří Mikeš píše:... Stavby zahájíme se začátkem roku 2021 a stavba nebude nijak časově omezena. Můžete se kdykoliv přidat. Budete-li se tedy chtít přidat, napište níže co budete stavět.
Nebuďte tak netrpěliví, Ty 3 dny už to snad vydržíte, ne?
Na co čekat..1.1. je jenom datum ..ale přiznám se, že mi trochu pomohla letošní tématická stavba našeho klubu "Černá jako noc" takže když to dobře půjde příští rok přidám ještě P-61, Defiant a Meteor NF.13
nový rok začal a měl bych se tedy přidat, když už jsme to téma vymysleli
Jelikož se vlastně po mnoha letech vracím k modelařině, tak je těch možností co vlastně stavět velmi mnoho.
Když noční lov, tak se vším všudy. Původní myšlenka byla mířena spíše do počátků nočních stíhaček. Tedy léta 1939 - 1941. Eventuelně ještě dejme tomu rok 1942. Toto období mne fascinuje prakticky nejvíce.
Chtěl jsem udělat konkrétní noční dog flight !!! Ale poskládat kamufláže konkrétních stíhacích strojů německé a britské strany je skoro nemožné. Ale pěkné by to bylo, například :
Defiant 264 Sq versus Bf110 Erp.Gr.210
Hurricane IIc 3 Sq versus Do215 B-5 NJG1
Havoc II 85 Sq versus Ju88 C-4 NJG2
a další
Bohužel.
Tak to vezmu jinak.
Za Luftwaffe to zřejmě budou postupně
Bf109 D-1 IV.(N)/JG2 nebo JG26
Bf109 E-4 10./NJG1 G9+AV nebo G9+JV
Bf110 C 3./NJG1 G9+HL
možná nějaký Dackelbauch D-0 nebo ranné Éčko
Samozřejmě jsem chtěl nějakého Dorniera Do17 Z-7, Z-10 nebo Do215 B-5, ale počkám si s čím během roku vyleze Michael Orlog v publikaci právě na tyto mašiny
Krásná by byla i nějaká konverze na Ju88 C-1, C-2 nebo C-4, ale na to ještě nemám
Za RAF určitě
Hurricane Mk.I s kovovým křídlem 96 Squadron ZJ-C nebo ZJ-A
Blenheim Mk.IF 600 Squadron BQ-W nebo BQ-G s radarem AI.Mk.III
Defiant Mk.I nebo Mk.IA s radarem ( konkrétně ještě nevím )
Možná nějaký Havoc Mk.I nejlépe skrečí Hi-Planes a MPM, no uvidíme
A možná i Gladiator 247 Squadrony
Možná to doplním nějakým francouzem ( D 501 nebo Moureaux 117 ) a třeba i čechoslovákem v podobě Letova Š328n nebo Avie B.534, kdo ví
Stavím pro radost a s pistolí se opravdu teprve učím, tak to tak berte.