Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ Plastic Planet
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Trocha humoru v PP 6/2020

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Trocha humoru v PP 6/2020

Příspěvekod Hawle » 24 pro 2020, 11:07

Při čtení posledního PP jsem narazil na str.58 na článek o I-153. Nejdříve jsem nevěřil svým očím, poté se rozčílil, až nakonec jsem pochopil, že to je příspěvek k Silvestru (patrně). Pokud to tak není a článek je míněn vážně, mám několik dotazů. Protože článek není podepsaný, byl bych rád, kdyby mi odpověděli redaktoři Veselý nebo Wodik, případně šéfredaktorka P.Nevrlá. Co si mám představit pod větou:"Motor byl lépe zaúsťovaný a měl 4 vstupní otvory vybavené válci pro regulaci chlazení"? Jak to vypadá, když "Podvozek byl mechanicky nakloněn směrem dozadu"? Také jsem nevěděl, že "Stroj I-153 byl vyzbrojen čtyřmi 7,62mm řízenými střelami a letoun mohl nést nákladní bomby o hmotnosti až 200 kg.... Patrně tedy existovaly i osobní bomby? Podobných perliček je tam víc, takže je jasné, že korektorka Dana Packová článek vůbec neviděla nebo vůbec netuší, o čem se tam píše. Věty nedávají smysl, slohová stánka je zoufalá, autor zřejmě vysypal z počítače hrst přeložených slov a volně je seřadil za sebe. Podobné překlady jsme vídali v knihách v devadesátých letech, ale myslel jsem, že ta doba už je pryč.
Závěrečná otázka tedy zní: bylo to jen silvestrovské číslo nebo budeme podobné veselé články vídat častěji?
S pozdravem
Luboš Henkl
Naposledy upravil Hawle dne 17 led 2021, 00:58, celkově upraveno 1
Hawle

• Odpovědět s citací

Re: Trocha humoru v PP 6/2020

Příspěvekod Marek P. » 24 pro 2020, 13:39

RE: Podobné překlady jsme vídali v knihách v devadesátých letech, ale myslel jsem, že ta doba už je pryč.
Tak to bohužel neplatí - není prakticky týden, abych u nějakého dokumentárního filmu ať už na České veřejnoprávní nebo na jakékoli soukromé televizi netrpěl jako zvíře! Těžko říct, zda tyto perly vychází z překladu nebo neumětelství původních tvůrců, ale člověk se až diví, co jsou dabéři schopni přečíst..!
Marek P.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 25 pro 2020, 11:55

Na všetko nám treba odborníkov!-major Haluška
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 27 pro 2020, 18:35

Válka byla zahájena palbou na loď pravidelné linky Šlesvik-Holštýn.. To už je legenda :)
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 28 pro 2020, 16:58

Škoda tohoto lapsusu,jinak to není špatný počtení.1.dílem začíná čl.o G.Barkhornovi,pan Špitálský psal o čs.kolohousenkách.Nejlepší je 2.díl čl.o Airacobrách P400 použitých Američany na Guadalcanalu.Pěkné fotky,atraktivní kamufláže.I další čl.jsou čtitelné.Snad si příště dá redakce větší pozor na to,co pouští do tisku.
Míru zdar!
Koutná,Dřevoplech.
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 28 pro 2020, 17:41

...tedy pánové vy mi dáváte :grin: , kam se hrabou staré dobré šutry...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VeselyLepic » 16 led 2021, 17:41

Dobrý den, opravdu tato drobnost utekla. Jde o krátkou recenzi modelu u kterých autory- modeláře neuvádíme. Omlouváme se, že jsme si nedali pozor. Jsme rádi, že vás zbytek časopisu potěšil. Karel Wodik
VeselyLepic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hawle » 17 led 2021, 00:56

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Omluvu beru a přeji Vám (a vlastně i nám), aby podobné texty byly spíš vzácnou vyjímkou než pravidlem.
Luboš Henkl
Hawle

Odeslat odpověď

Zpět na Plastic Planet