Zdravím všechny příznivce dopravního létání a posílám právě dokončený model. Stavebnice Skyline Daco, dekály 26.decals a plechy BOA. Stavba pohodová, pořád si myslím, že nejlepší stavebnice 737-400 a 500 . Snad jediný kaz je mírně přesazená forma u rámečku s podvozky, takže si modelář trochu zamodelaří. Co jsem ale podcenil, je že jsem myslel, že když je u dekálů napsáno doporučeno pro Daco stavebnici, tak že se na ně mohu spolehnout a nekontrolovat. Bohužel nesedí nouzové východy podle stavebnice . Jsou jinak velké a jinak vzdálené od sebe. Vzhledem k nápisu který je přes ně, je jediné řešení je zatmelit, pokud si toho všimnete dopředu a ne jako já až na nastříkaném modelu. Tak snad se i přes tuto chybu bude líbit.
A nakonec otázka za deset bludišťáků . Jaká je asi oblíbená letecká společnost daného patlala ?
Bulík jak vyšitej a v mé oblíbené livery. Kdo ví, jak to to se současným dopravním letectvím dopadne po tomto modelářsky příznivým obdobím že... To označení dveří nouzových východů a krytek mi taky nikdy moc nesedělo, ono stejně to rytí ve 144 není vůbec vidět, příště bych zatmelil aspoń rytí na trupu, a na křídlech nechal jen klapky zbytek obtisk. Moc hezká sbírka. Máš to parádní.
Pánové moc díky všem za reakce. Pravdou je, že tohle těžké období pro skutečná letadla, bylo naopak pro ty naše vitrínková velmi plodné. Tohle byl můj jedenáctý letošní model. Tolik jsem nikdy za rok nepostavil. Co se týká rytí, tak to je asi nikdy nekončící dilema stavitelů airlinerů v 1/144. Půlka pro, půlka proti. Já používám bílý surf a pokud je jako v tomto případě šedý plast, tak po surfu lehce projedu rytí abych vytáhl šedý podklad. Pak už na trupu nepoužívám ani paneliner. Po nástřiku barvou zůstane lehce vidět, ale nebije to moc do očí. Pravdou je, že tady jsem to protáhl zbytečně moc. Jinak pro případné další stavitele tyto dekály dělá i Pas Decals a ty mají podle fotek ty nouzáky větší. Díky ještě jednou.
Odpoveď na otázku ktorá spoločnosť je obľúbená je jasná, ale prečo je to tak? Takisto sa mi páči, keď sa to moc nepreháňa s washom u dopravákov. Parádna zbierka, úprimne závidím.
Pánové děkuji moc. Oblíbenost má několik důvodů. Jako malý kluk si pamatuji, že jsme na skříni měli postavený Boeing 727 právě v livery PanAm. Táta stavěl hlavně druhou válku ( jezdil kdysi na šífu a měl známého co jezdil do Hamburku, takže měl přísun modelů) ale postavil i pár dopraváků a ten modrý globus s bílými pruhy mi utkvěl v paměti a navíc se mi prostě líbí. A druhý důvod je, že zakladatel společnosti Juan Trippe dal v podstatě impuls k projektu Boeingu 747, což je z mého pohledu TOP airliner všech dob. Tolik malé vysvětlení a díky moc.
Krasny model a paradni sbirka PanAmu. Ta 737-200 je Airfix?
Souhlasim s hodnocenim stavebnice Skyline, nic lepsiho v teto rade 737 neni (vlastne jedina konkurence jsou stavebnice Minicraft, pokud se nemylim). Jak ti sedlo napojeni kridel na trup? Mam rozdelano nekolik modelu od Skyline a u vsech mam problem. Jsou tam otrepy a zejmena ze spodni poloviny kridla jsem musel ubrat material, aby to hezky sedlo. U posledniho modelu jsem radeji urizl ty usazovaci plochy, co se zasouvaji do trupu, a lepil kridla natupo.
Ohledne ryti, u 1/144 jsem pro, hlavne u vetsich modelu mi trup bez linek pripada jako nedodelany. Otvory pro dvere nebo nouzaky jsou jina vec, ty radeji tmelim. Jednak u nekterych stavebnic je jina konfigurace dveri a oken (napr. kombinace 767-300 Zvezda a dekaly na Travel Service), a nemam rad, kdyz mi obtisk dveri zajede po cele delce do spary a "propadne" se pod uroven trupu.