V rámci akce likvidace starších krabic z kitníku, jsem se rozhodnul postavit po delší době dvoumotorák a volba padla na B-25J od Hasegawy v přebalu Revellu. Pořídil jsem si ke stavbě masky na kabinu a PU hlavě kulometů, vše ostatní je z krabičky.
Stavba naprosto v pohodě a musím říci, že tohle byla nej stavebnice od gawy, co jsem kdy stavěl. Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodl pro kamufláž bez nátěru, bylo nutné šáhnout po nýtovacím kolečku pana Douska, byť tuto činnost z gruntu nesnáším, tady jsem se překonal. Pro vytvoření kovového vzhledu jsem zvolil metalizéry Gunze SM 201 a 203. Volba byla perfektní a všem vřele doporučuji. Krásně drží a neloupu se ani po zamaskování kabuki páskou. Vzpomínám takto na původní gunze C8, kde tyto nové matalizéry jsou patřičnou náhradou. Nyní vím, že stříbrné metalizéry Alcald můžu za stálého míchání lít do hajzlu. (osobně tyto barvy nedoporučuji pro mizernou zkušenost, kterou jsem po drahém nákupu nabyl, po půl roce se mi Alclady nějak záhadně „zkazily“ a přestali fungovat a když uvážím, že stály cca 200,- …)
Obtisky jsou z krabičky a byly perfektní, po aplikaci Gunze Softeru a Setteru krásně slehli a nebylo poznat, že to vůbec jsou obtisky…opět jen superlativa.
Vše ostatní jen o čistotě stavby, kvalitní barvě, washi z olejovek a patině z pigmentů a olejů..
Tak nechť se líbí, ať vám to lepí…
Naposledy upravil Petr Michna dne 23 lis 2020, 12:20, celkově upraveno 1
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...