Po nějaké době přidávám další právě dokončený model. Hawker Hurricane Mk.IIc v kamufláži Karla Kuttelwashera, nejúspěšnějšího československého stíhacího esa WWII v RAF. Model Arma Hobby je prostě perfektní, krásné detaily, dobře se staví a moc se mi líbí, že oproti Mk.I, který byl už tak podařený, zlepšili některé trošku problematické části stavby (zástavba kokpitu, vlepení podvozkových noh, vrtule). V novém Mk.IIb/c (na který ještě čekám) už budou navíc nové čiré díly, což byla asi poslední slabina. K vylepšení jsem použil pásy Eduard, acetátovou kabinku Pavla models (použita jen na odsuvnou část), přídavné nádrže a výfuky Quickboost, obtisky Xtradecal, a taky jsem doplnil samodomo podložku. Protože v původním expert setu byly 2 varianty noční kamufláže stroje Denise Smallwooda, už jsem moc nevěřil, že by vydali přebal s Kutovým Hurricanem, který jsem chtěl. Kdybych počkal mohl jsem ušetřit za obtisky, přídavné nádrže i kabinku, navíc podle rozboru z webu Arma Hobby bych měl možná přesnější obtisky a kamufláž (zmenšené kokardy na trupu a půlenou černo-červenou vrtuli), ale to se nedá nic dělat. Barveno štětcem (černá Revell enamel 6) + stříkané akrylové laky Vallejo ve spray + akrylový wash (pale gray)Vallejo. Nejsem moc spokojený s finálním matným lakem, protože mi i přes více tenkých vrstev udělal na povrchu jemnou krupičku a popravdě nevím jak to udělat jinak. Do vitrínky to ale stačí. Fotky asi nic moc, foceno mobilem. Snad se bude aspoň trošku líbit.