Hrubým štětcem po směru proudění vzduchu. Štětec mám suchý, dělám to přímo na lesklý lak. Na matném to jde hůř, tam bys musel asi štětec namočit do White Spirit.
Úkol splněn Fotky do galerie dám, až se mi nějaký aspoň trochu yntelygentní povede udělat Jinak přidávám přehled kiksů ohledně markingu. Na něco na začátku upozorňoval Pufo (díky!) a něco vyplavalo v průběhu stavby. Jako bonus Eduard prohodil ve všech schématech číslování Gunze C RLM 70 a 71, tož bacha. Ale mám původní vydání z r. 2012, tak třeba to v reedici opravili. Jinak bych si rád prodloužil pracovní smlouvu dalším kouskem, tentokrát provařenej pouštník. Stejnou mašinu už tu někdo stavěl, tak snad neudělám v účetním oddělení fabriky moc velkej bordel
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
U mě se v podstatě celej den tvořila kamufláž rote 1. Nejdřív ale drobná oprava. Posunutí číslice blíž k trup. kříži. Nevím jak je to možný, ale stejně mi na pravý straně nevychází podle fotky. Kříž je umístěn přesně podle dvířek radiostanice, ale furt to na tý pravý straně není ono... Nechal jsem to bejt a pustil se do nástřiku. Poslední fotka je hotovej nástřik... Teda skoro, ještě jedna drobná korekce, do který se mi už nechtělo. To udělám zejtra.
A na závěr Nedělní chvilka poezie:
Kamo mám já parádní, to svět ještě neviděl, nafoukat ho od ruky, každej by mi záviděl. Použil jsem masky však, taky trochu Tack-itu, barevná je všelijak, hodí se mi do bytu.
Stodevítkám ZDAR!!!
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
No dobře ty poeto! Nejen báseň ale i kamo se ti povedla. Ještě by jsi se mohl naučit stříkat né tak syté odstíny. Vím že ty to ale dokážeš pořešit po nástřiku. Tyhle flekatý kamufláže jim prostě sluší.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Díky Romane... Nevím, jak to s tou sytostí barev myslíš. Tahle mašina bude čistá jako na fotkách. Byla focena krátce po nástřiku, takže žádný plesnivice ani špinavice dělat nebudu. Ale možná sem Tě špatně pochopil.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...