už je to pekných pár rokov čo som objavil a registroval sa na modelfore.
Keď som videl tie úžasné modely ktoré staviate tak ma to strašne lákalo vrátiť sa k modelárstvu, k lodičkám. Začínal som ako decko s vystrihovánkami z ABC, kým som nevidel kamarátovu Golden Hind čo rozhodlo.
Santa Maria, Havets Vinthund a plastové Royal Louis a Soleil Royal. Potom som si vydupal Revenge od Igry, ale kvôli intráku som sa k stavbe nikdy nedostal. Stále ju mám v krabici, ešte ďalších XX rokov a môžem predať do múzea

Po škole som objavil aj zahraničné stavebnice a tak za prvé zarobené peniaze prišiel Friesland od Mamoli. S nulovým vybavením som síce trup postavil, ale už je to skoro 20 rokov čo som s tým nepohol. (Keď naberiem zručnosť, pustím sa do prestavby.)
Potom prišli iné záľuby, povinnosti...
Koncom minulého roka prišiel ale konečne ten zlomový moment, ukradol som si jednu miestnosť na dielňu, pokúpil vybavenie o akom sa mi pred rokmi ani nesnívalo..
Na návrat som zvolil nový model Revenge v mierke 1:64 od Amati/Victory. Dĺžka je 88 cm. Zatiaľ mám v pláne stavať len trup bez lanovia.
Galeony sa mi páčia od začiatku a rovnako od začiatku som sledoval ešte stavbu prototypu od Chrisa Wattona a neodolal som.
Páčilo sa mi o dosť lepšie spracovanie ako stavebnice zo 70-80 rokov.
Ale na druhú stranu navnadený parádnymi modelmi tu aj na zahraničných fórach by som chcel model trošku vylepšiť.
Tak držte palce prosím.
Postupne pridám fotky, začal som totiž už v januári/lednu 2020
Dusan
Naposledy upravil westwood dne 27 zář 2020, 10:23, celkově upraveno 1