Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 131 z 137 • 1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod JoseFxx » 20 srp 2020, 12:52

Teď trochu postrádám smysl, tohoto pokusu. Ale na druhou stranu ti můžu říct, že nemaš pravdu. Z domácího obchodu to nemusí být levnější než od překupníka. Obvzlášť když nevíš cenovou politiku.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 20 srp 2020, 21:29

Martin Černý 'Černoch' píše:Ano, šetřím pár desítek korun a na model čekám v lepším případě 14 dní, v horším 2 měsíce, ale hlavně že ušetřím 50-100 kč.... když to má někdo zapotřebí. Já si radši tu pajcku připlatím a mám balík třetí den z Prostějova doma.

No když má někdo v kytníku dost stavebnic a doplňků a má co stavět, nepotřebuje mít novou objednávku doma za 2 dny M:-)
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 srp 2020, 05:45

Tím to nebude. Mám plnou skříň a na stole i tři rozestavěnce, ale to, do čeho dám peníze, chci mít doma promptně.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
„Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jagermeister » 28 srp 2020, 18:27

chcel by som sa vrátiť k skúsenosti s nákupom u maďarskej modelárskej firmy HADmodels. Objednávku s 50% zľavou pri príležitosti výstavy v Mošoni, ktorá sa neuskutočnila som urobil koncom tohto apríla. Medzi skladovými položkami bola aj predobjednávka na opravnú kabínu pre MiG-15 od Trumpeteru 1/32 za 14,5€. Majiteľ mi povedal, že do mesiaca by mali byť prvé reziny hotové a hneď to odošle. To sa však nestalo a naťahoval ma až do začiatku júla. Napriek tomu,že mi zakaždým sľúbil že sa ozve, neurobil to ani jeden krát. Aspoň však odpisoval rýchlo keď som mu napísal ja. Stále mal nejaké výhovorky, že treba opraviť master, že majiteľ tej firmy ktorá to externe odlieva je na dovolenke, že je to veľmi pomalý proces, atď. Až mi začiatkom júla došli nervy a napísal som mu priamo že ma zavádza a že mu už neverím. Na to mi zase sľúbil odoslať celý balík na začiatku ďalšieho týždňa, pretože mu vraj prišiel prvý kus. To sa samozrejme nestalo, mne došla trpezlivosť a žiadal som cez PayPal vrátenie peňazí. Na to konečne "kápol božskou" a povedal na tvrdo, že mi jednoducho tú kabínu nepredá. Vraj ak chcem, tak mi pošle ostatný tovar ale kabínu nie. Ja som trval na vrátení peňazí, čo na konci júla dodržal. Následne som videl, že tie kabíny predával za 25€/ks a keďže ja som zaplatil v rámci "predobjednávky" len 14,5€ tak mi to jednoducho tak lacno odmietol predať. Mám z tohto predajcu zmiešané dojmy. Na jednej strany komunikuje rýchlo, na druhej strane klame. Na jednej strane ponúka nejaký tovar za stanovenú cenu, následne ho za takú cenu odmietne predať. Možno dám HADmodels ešte jednu šancu, ale chcel som sa podeliť so svojou skúsenosťou aj s Vami....
Naposledy upravil Jagermeister dne 29 srp 2020, 10:15, celkově upraveno 1
Jagermeister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 28 srp 2020, 21:30

Dosť nepríjemná a pravdupovediac prekvapivá skúsenosť. To by som už v dnešnej dobe aspoň medzi modelárskymi firmami nečakal. :?
Ale vďaka, že si sa o to podelil. Mal som v pláne si objednať nejaký dekal, ale asi to urobím prostredníctvom ich predajcu než priamo od HAD.
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jagermeister » 29 srp 2020, 10:25

Roman, aj mňa to prekvapilo, najmä keďže komunikoval operatívne a stále mal nejakú pohotovú výhovorku po ruke. Včera sa mi tiež podarilo doriešiť inú objednávku, v poľskom obchode "JADAR HOBBY". V tomto obchode som nakupoval tretí krát a zakaždým som sa stretol s rovnakým problémom, preto možno niekoho bude zaujímať aj táto skúsenosť. Cez ich eshop som nakupoval v roku 2017, 2019 a v júli 2020. Zakaždým obsahovala moja objednávka okrem nejakých masiek aj lepty "PART". Tieto plechy PART boli vždy zdrojom problémov. Na eshope bol ich stav vždy uvedený ako "na sklade". Pravda bola taká, že nikdy na sklade všetky položky ktoré boli takto označené neboli. To je prvý problém - falošný stav skladových zásob, čo v zákazníkovi vyvolá dôveru objednať, s vidinou rýchleho doručenia. Následne musí človek čakať 3-4 týždne na dodanie plechov od výrobcu do obchodu. Tak ďalší týždeň na dodanie poštou. Zhrnuté a podčiarknuté, ak chce človek začať nejakú stavbu, musí si tovar preventívne objednať 4-5 týždňov pred jej začiatkom. Následne komunikácia a riešenie problémov. Ak ich kontaktujete cez email, máte smolu, nikdy sa neozvú. Posielal som im niekoľko emailov a neodpovedali ani na jeden. Jediný spôsob ako sa dočkať odpovede, je napísať im cez "kontaktný formulár" na ich eshope, tak sa zvyknú do 24 hod ozvať. Tentokrát ma okrem obvyklého zdržania kvôli čakaniu na dodanie plechov od výrobcu k obchodníkovi zdržal aj ďalší nepochopiteľný problém. V registračnom formulári a na mojom zákazníckom účte mám uvedenú adresu ako: "SLOVAKIA (Slovak republic)". Poliak to poslal do SLOVINSKA. Ďalšie 3 týždne čakania navyše......
Jagermeister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 31 srp 2020, 21:00

1-2 modely z kupovať z Číny je naozaj mnohokrát blbosť, ale pri kúpe v hodnote napr. 1000eur je to v rozdiele ceny sakra poznať, aj keď zaplatím DPH a dopravu
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 31 srp 2020, 21:08

@Jagermeister: Ja som v JadarHobby nakupoval v rokoch 2009-2018 a okrem jednej neprimeranej odpovede ani raz žiadny problém, odpovede väčšinou v priebehu ďalšieho pracovného dňa, ani jedna reklamácia.
To máš asi fakt "šťastie" v tomto období.
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 01 zář 2020, 00:43

smoulinko píše:1-2 modely z kupovať z Číny je naozaj mnohokrát blbosť, ale pri kúpe v hodnote napr. 1000eur je to v rozdiele ceny sakra poznať, aj keď zaplatím DPH a dopravu

Přesně z toho důvodu nakupuju na Hobby Easy či MBK lepty Voyager, kovové hlavně, resiny Legend a další a další. Už jsem si zvykl u nákupů na webu obecně, najít požadovaný výrobek za nejlepší ceny u několika prodejců, zvážím podle druhu výrobku i případné výhody možnosti uplatnění záruky a nakoupím prostě tam, kde je to pro mě "nejlevnější/nejvýhodnější". Spousta lidí si říká, že pro "pár korun" nebudou něco řešit a hledat, ale já se řídím heslem "halíře dělají talíře". Je potřeba uvažovat dlouhodobě. Stačí si uvědomit, že když utratím za všemožné nákupy (mám na mysli nákupy všeho možného pro celou rodinu atd.) za rok třeba 250 000,- a dám si trochu práce s výběrem obchodu, kdy pak není problém ušetřit průměrně třeba 15%, je to ročně pěkných 37500,-......za 10 let je to slušný auto a v podstatě bezpracně. Jsem zvyklý kupovat si kvalitní i dražší zboží, ale vždy za nejpříznivější cenu.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erich Súňai » 01 zář 2020, 09:44

Ale sú aj veci ktore jednoducho inde ani nezoženiem. Ja napriklad kupujem v 700-ke lode od Oceanmoon, čo je činsky vyrobca a sú len na e-bay. Tieto konkretne lode z prelomu 19/20 storočia -činske, japonske, nemecke, USA- nikto iny v portfoliu nema a kedže je to moja srdcovka, tak musim brať z Činy. A je toho aj viac podobnych pripadov.
Erich Súňai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 01 zář 2020, 12:50

Gloton píše:
smoulinko píše:1-2 modely z kupovať z Číny je naozaj mnohokrát blbosť, ale pri kúpe v hodnote napr. 1000eur je to v rozdiele ceny sakra poznať, aj keď zaplatím DPH a dopravu

Přesně z toho důvodu nakupuju na Hobby Easy či MBK lepty Voyager, kovové hlavně, resiny Legend a další a další. Už jsem si zvykl u nákupů na webu obecně, najít požadovaný výrobek za nejlepší ceny u několika prodejců, zvážím podle druhu výrobku i případné výhody možnosti uplatnění záruky a nakoupím prostě tam, kde je to pro mě "nejlevnější/nejvýhodnější". Spousta lidí si říká, že pro "pár korun" nebudou něco řešit a hledat, ale já se řídím heslem "halíře dělají talíře". Je potřeba uvažovat dlouhodobě. Stačí si uvědomit, že když utratím za všemožné nákupy (mám na mysli nákupy všeho možného pro celou rodinu atd.) za rok třeba 250 000,- a dám si trochu práce s výběrem obchodu, kdy pak není problém ušetřit průměrně třeba 15%, je to ročně pěkných 37500,-......za 10 let je to slušný auto a v podstatě bezpracně. Jsem zvyklý kupovat si kvalitní i dražší zboží, ale vždy za nejpříznivější cenu.

Toto mi připomíná tvrzení důchodce před Tescem, když kouká do letáku Kaufland. Hlavně věta za 10 let budu mít slušné auto :grin:
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 01 zář 2020, 13:39

Jo, taky mě to pobavilo.... :-D
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
„Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 01 zář 2020, 23:00

JoseFxx píše:
Gloton píše:

Toto mi připomíná tvrzení důchodce před Tescem, když kouká do letáku Kaufland. Hlavně věta za 10 let budu mít slušné auto :grin:

Tak mi napiš jediný rozumný důvod, proč bych měl za nějaký výrobek zaplatit naprosto zbytečně vyšší cenu, než musím, když je to jen o tom, ve kterém eshopu udělám objednávku. Pochopím, že je to jedno někomu, kdo má peněz, že je ani jeho potomci za svůj život neutratí, ale běžný člověk má finance určitého omezeného objemu, a je-li rozumný, zvolí přirozeně vždy tu nižší cenu (samozřejmě musí zvažované obchody plnit i další vyžadované parametry při to nákupu).
PS:a k tomu "slušnému autu"......to si ještě představ, že většina lidí v ČR, si auto za 375000,- či dražší, nekoupí ani jednou v životě.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 02 zář 2020, 05:07

No tak se pořádně koukni na co si reagoval, Smoulinko píše jak je výhodné objednávat modely v počtu za 1000€ (26000Kč) a ty na to napíšeš že chodíš nakupovat rohlíky do nejlevnějšího krámu, abys za 10 let měl slušné auto.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 02 zář 2020, 06:34

JoseFxx píše:No tak se pořádně koukni na co si reagoval, Smoulinko píše jak je výhodné objednávat modely v počtu za 1000€ (26000Kč) a ty na to napíšeš že chodíš nakupovat rohlíky do nejlevnějšího krámu, abys za 10 let měl slušné auto.

Jo ták.....to je jen nedorozumnění, měl jsem extra napsat, že tím nemyslím nákupy "rohlíků v Kauflandu". Předpokládal jsem, že když tam píšu právě o nákupech na webu, nikoho snad nenapadne, že jde o "rohlíky" z kamenné prodejny. Ale vůbec nechápu, kde v mém příspěvku čteš, že "chodím nakupovat rohlíky do nejlevnějšího krámu, abych měl za 10 let auto". Nic takového jsem nikde nenapsal, měl bys dávat pozor na to, co čteš a nevymýšlet si, co napsané není ](*,)
Tím jak jsem napsal: "když utratím za všemožné nákupy (mám na mysli nákupy všeho možného pro celou rodinu atd.) za rok třeba 250 000,-" , i jsem tam napsal, že jde o nákupy na webu, jsem myslel nákupy všeho možného (právě i modely a vše ostatní na koníčky členů rodiny, průmyslové zboží, elektroniku, domácí spotřebiče, nářadí, sportovní věci, oblečení kupované na webu, věci na auto, motorku atd.atd.....prostě vše z eshopů), ale určitě ne drobné nákupy potravin, drogerie atd., co se běžně kupují v kamenném krámě, protože objíždět půl dne krámy v širém okolí, abych ušetřil stovku, když ji při tom stejně projezdím autem a ještě ztratím fůru času, považuji za nesmysl i já. Ale musím se zastat i těch zmíněných důchodců, protože když má člověk důchod třeba 10000,-, musí opravdu vážit každou korunu a sám si to nedovedu představit, v takové situaci jsem naštěstí nikdy nebyl, celý život mám slušně placenou práci.
Ale proč kupovat v eshopu zbytečně dráže, když stačí jen objednat jinde za lepší cenu, opravdu nechápu.
Gloton

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 131 z 137 • 1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna