Teď trochu postrádám smysl, tohoto pokusu. Ale na druhou stranu ti můžu říct, že nemaš pravdu. Z domácího obchodu to nemusí být levnější než od překupníka. Obvzlášť když nevíš cenovou politiku.
Martin Černý 'Černoch' píše:Ano, šetřím pár desítek korun a na model čekám v lepším případě 14 dní, v horším 2 měsíce, ale hlavně že ušetřím 50-100 kč.... když to má někdo zapotřebí. Já si radši tu pajcku připlatím a mám balík třetí den z Prostějova doma.
smoulinko píše:1-2 modely z kupovať z Číny je naozaj mnohokrát blbosť, ale pri kúpe v hodnote napr. 1000eur je to v rozdiele ceny sakra poznať, aj keď zaplatím DPH a dopravu
Gloton píše:smoulinko píše:1-2 modely z kupovať z Číny je naozaj mnohokrát blbosť, ale pri kúpe v hodnote napr. 1000eur je to v rozdiele ceny sakra poznať, aj keď zaplatím DPH a dopravu
Přesně z toho důvodu nakupuju na Hobby Easy či MBK lepty Voyager, kovové hlavně, resiny Legend a další a další. Už jsem si zvykl u nákupů na webu obecně, najít požadovaný výrobek za nejlepší ceny u několika prodejců, zvážím podle druhu výrobku i případné výhody možnosti uplatnění záruky a nakoupím prostě tam, kde je to pro mě "nejlevnější/nejvýhodnější". Spousta lidí si říká, že pro "pár korun" nebudou něco řešit a hledat, ale já se řídím heslem "halíře dělají talíře". Je potřeba uvažovat dlouhodobě. Stačí si uvědomit, že když utratím za všemožné nákupy (mám na mysli nákupy všeho možného pro celou rodinu atd.) za rok třeba 250 000,- a dám si trochu práce s výběrem obchodu, kdy pak není problém ušetřit průměrně třeba 15%, je to ročně pěkných 37500,-......za 10 let je to slušný auto a v podstatě bezpracně. Jsem zvyklý kupovat si kvalitní i dražší zboží, ale vždy za nejpříznivější cenu.
JoseFxx píše:Gloton píše:smoulinko píše:1-2 modely z kupovať z Číny je naozaj mnohokrát blbosť, ale pri kúpe v hodnote napr. 1000eur je to v rozdiele ceny sakra poznať, aj keď zaplatím DPH a dopravu
Přesně z toho důvodu nakupuju na Hobby Easy či MBK lepty Voyager, kovové hlavně, resiny Legend a další a další. Už jsem si zvykl u nákupů na webu obecně, najít požadovaný výrobek za nejlepší ceny u několika prodejců, zvážím podle druhu výrobku i případné výhody možnosti uplatnění záruky a nakoupím prostě tam, kde je to pro mě "nejlevnější/nejvýhodnější". Spousta lidí si říká, že pro "pár korun" nebudou něco řešit a hledat, ale já se řídím heslem "halíře dělají talíře". Je potřeba uvažovat dlouhodobě. Stačí si uvědomit, že když utratím za všemožné nákupy (mám na mysli nákupy všeho možného pro celou rodinu atd.) za rok třeba 250 000,- a dám si trochu práce s výběrem obchodu, kdy pak není problém ušetřit průměrně třeba 15%, je to ročně pěkných 37500,-......za 10 let je to slušný auto a v podstatě bezpracně. Jsem zvyklý kupovat si kvalitní i dražší zboží, ale vždy za nejpříznivější cenu.
Toto mi připomíná tvrzení důchodce před Tescem, když kouká do letáku Kaufland. Hlavně věta za 10 let budu mít slušné auto
JoseFxx píše:No tak se pořádně koukni na co si reagoval, Smoulinko píše jak je výhodné objednávat modely v počtu za 1000€ (26000Kč) a ty na to napíšeš že chodíš nakupovat rohlíky do nejlevnějšího krámu, abys za 10 let měl slušné auto.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: wildesau a 1 návštěvník