Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Leo 451 - Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 19 z 29 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Leo 451 - Správným SMĚRem

Příspěvekod dmoravan » 27 črc 2020, 12:03

Ešte dve veľmi pekné fotografie na jeden detail pri stavbe krídiel ... Už som sa raz pýtal, ale opýtam sa znova: Tak čo chlapci, ako si tu žijete?
Přílohy
Screenshot_2020-04-03 LeO 451 - Stránky 3 - modelari org(16).png
Screenshot_2020-04-03 LeO 451 - Stránky 3 - modelari org(13).png
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 27 črc 2020, 12:39

U trupové kokardy asi nepoužili obtiskové vodičky, je tam jasně vidět přesah krycího laku. :-D
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rimmer » 27 črc 2020, 15:32

dmoravan píše:Vo French Wings n°4 existuje takýto obrázok, nie je to dokonalé, ale mohol by napomôť. Mimochodom, to naozaj nikto v bývalom Československu nemá túto publikáciu? Tomu neverím ... Fotky najprv prezriem roztriedim a potom pridám ...

Cca pred tydnem se tato publikace objevila na ruskych strankach v pdf.
http://www.armourbook.com/fly/123835-liore-et-olivier-leo-45-french-wings-4.html
Rozestavěno: X-2, X-3, Bf-109T, Bf-109E-1, Bf-110B+D+E, He-219A-0, Me-262A, Me-163B, FW-190D-9, Do-217J + několik temelínů
Hotovo: Do-27 (SH)
Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 27 črc 2020, 16:18

ujík píše:U trupové kokardy asi nepoužili obtiskové vodičky, je tam jasně vidět přesah krycího laku. :-D

To máš asi pravdu, ale išlo mi skôr o konštrukciu krídla pri koreni - teda o tú dieru ... ale inak dobrý postreh ...
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 27 črc 2020, 16:37

Rimmer píše:
dmoravan píše:Vo French Wings n°4 existuje takýto obrázok, nie je to dokonalé, ale mohol by napomôť. Mimochodom, to naozaj nikto v bývalom Československu nemá túto publikáciu? Tomu neverím ... Fotky najprv prezriem roztriedim a potom pridám ...

Cca pred tydnem se tato publikace objevila na ruskych strankach v pdf.
http://www.armourbook.com/fly/123835-liore-et-olivier-leo-45-french-wings-4.html

Že viacerí ďakujeme za echo. Sú v tom zaujímavé najmä kamufláže ... EDIT: Tak som to French wings 4 dôkladne prelistoval a som sklamaný. Viac fotografií vhodných ku postaveniu vierohodného modelu sme dali do tohoto vlákna a to považujem za užitočnejšie ako už spomínanú publikáciu :-(.
Naposledy upravil dmoravan dne 29 črc 2020, 00:32, celkově upraveno 1
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 28 črc 2020, 23:14

Martin, na Tvoju otázku ohľadom toho krycieho plechu sa mi zatiaľ nepodarilo nájsť žiadny dôkaz...
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 29 črc 2020, 08:00

Předchozí strana, poslední foto. Je tam vidět štěrbina klapky. Myslím ten vlevo jakoby utrženej a ohnutej pás plechu. Má to i nějakou vnitřní konstrukci.
A ako si tu žijeme? Vycucnul jsem si na kopytě dekly podvozku tak to musím vyřezat a vyrobit nějakej vnitřek. Taky se hrabu v klapkách a křidélkách. Na boule kryjící závěsy křidélek jsem použil šablonu od Hauleru na vytlačování kapek zatepla. Nevím, jak s tím borci dělají pozičky, mě bylo jasný, že čistě uříznout a nalepit takovou muňku je nad mý schopnosti. Tak jsem ty kapky po vytlačení uřízl nahrubo a pak každou přismrknul vteřiňákem na plastovou tyčinku. Tu jsem si pro pohodlnější práci chytil do sklíčidla ruční vrtačky a šmirglem čistě opracoval dosedací plochu. Díky tyčce se to i pohodlně lepilo na potřebný místo jen malým množstvím extrathinu (abych si nevymáčkl rozleptanej plast). Pak jsem to kolem dokola pojistil a zároveň přitmelil vteřiňákem. No a pak už jen pořádně ošmrdlat debondérem, přičemž upadly i ty pomocný tyčky.
CIMG7008.JPG

CIMG7004.JPG

CIMG7006.JPG

...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 29 črc 2020, 08:26

Viem, čo myslíš, ale máme iba dve fotky, ktoré čosi naznačujú - poslednú a 9. fotku (strana 18, pohľad na krídlo zo spodnej strany) a zatiaľ nič viac. Prešiel som všetky fotky vrakov (a že ich je dosť), ale bližšie sme sa nedostali. Inak paráda, malé upozornenie by som si však dovolil pri tých krytoch podvozkových šácht. Tie plechy, ktoré sú bližšie ku motoru sú trocha členené (viď foto). Ja viem asi to bude najrozumnejšie pri mierke 1:72 urobiť pomocou pásky a surfu ... Keď raz sa rozhodnú chlapci zo Special hobby vydať tento model, dúfam že si poriadne preštudujú toto vlákno. Jeden otáznik za druhým a poriadny výkres nikde :-(.
Přílohy
Kryty podvozkovej šachty Leo 451 m.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 29 črc 2020, 16:31

Na fotce z výroby(4. str. 11) je panel hladký. Fotka následující a pak např. poslední na str. 14 ukazují na nějakou dodatečnou montáž a potom už to vypadá na standardní řešení. Myslím, že ten přidaný plech do oblouku nedosahoval na straně pantů až na kraj dveří. Ten totiž při otevření zalezl trochu do šachty. Teda jestli čtu správně fotky. Pak ještě otázka co s tou boulí v předním horním rohu. Někdy je jasná, někdy jí nevidím.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 29 črc 2020, 20:59

To sú tie nášlapné míny pri tomto lietadle. Ide mi len o to, aby to sedelo s použitým typom podvozkových nôh. Martin, tá fotka z výroby je super, ale tam sú práve tie staršie podbozkové nohy, tie ktoré si nerobil. Snad u toho koristneho sú tiež hladké tie plechy ...
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 18 srp 2020, 20:27

Ešte malý doplnpk ku krídlu - aktuálny úlovok z Ebay-u ...
Přílohy
Beute Wehrmacht alliierter Bomber unbek. Typ Wrack Anhänger Luftwaffe 2.WK Leo-451.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 20 srp 2020, 18:55

Tak aby se neřeklo, že nic nedělám. Kryty podvozku potřebují ještě nějaké schématické panty a po nasurfování mám v plánu natahat na ně zevnitř pozitivní nýty od HGW. Ty vnitřní prolisy jsou jen odhad podle vnějších boulí a protikusů podvozku. Když mi někdo dokáže, že to bylo jinak, můžu to ještě předělat.
CIMG7144.JPG

CIMG7143.JPG

Na vzpěrách podvozku chybí jedna příčka a pylon ze čtyř trubek na uchycení ovládacího pístu. S tím bych to ale nevyprostil z formy, i takhle s tím budu mít hoňky.
CIMG7145.JPG

CIMG7146.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 23 srp 2020, 13:20

Veľmi krásna a inšpiratívna práca :shock: =D>
Forza!!! Marina Veneta

B-26 Marauder 1:48
P-47 Big Squaw 1:48
Bf 109G-10 Eduard 1:48
Bf 109G-2 MERSU Eduard 1:48
FW-190A4 Eduard 1:48
Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 27 srp 2020, 11:28

Myslím, že výškovka je zdokumentovaná pomerne dobre, napriek tomu si dovolím pridať ešte jeden obrázok - prechod trup - VOP.
Přílohy
X4992 Foto Frankreich Renns abgestürztes französisches Flugzeug Kennung Leitwerk.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 07 zář 2020, 14:26

Díky Martine, ale taková sláva to není. Musel jsem opravit vzpěry podvozku. Ty zmijovitý rámečky chtěly posunout o milimetr dopředu.
Nahrubo mám doražený klapky, dvířka na žebřík i kapsy v aerodynamickém přechodu do trupu.
CIMG7147.JPG

CIMG7155.JPG

CIMG7154.JPG

CIMG7152.JPG

CIMG7153.JPG

Motor je taky před surfem. myslím, že ještě trochu zredukuju ty kapky. Zdají se mi moc vysoký.
CIMG7149.JPG

CIMG7150.JPG

CIMG7151.JPG

V podstatě všechno co jsem chtěl odlejt mám nahrubo hotový. Ještě rytí a nýtování kýlovek a ladění čistoty. Pak vymaskovat a nastříkat porty na plátěný části. Z větších akcí čeká na nějaký pokus o vzorek pneumatika a pak oprava tý zpropadený zadní šachty podvozku.
Původně jsem chtěl mít hotovo do E-daye abych mohl předat odlitky ale akce je odpískaná tak snad nemusím tlačit na pilu. Beztak máte všichni plný skříně modelů :-D
Uvažuju, že bych spíchl a odlil i něco zevnitř. Lafetu kanónu, palubní desku? sedačku? podlahu pod pilotem? Nevím jak to půjde. Zatím co jsem tak zběžně skouknul trup vím akorát, že ty malý okýnka mají být ještě menší a výřez pro kanón ne tak hluboký. Trochu jsem si taky v souvislosti s tím jak mi nesedí lapače vzduchu k motorům proměřil druhé (levé) křídlo v oblasti předního nosníku a motorového lože. Vychází mi tak porůznu, místy až o 0,8mm tenčí než pravé. To bude teprve ta pravá zábava tohle pochytat.
Martin Novák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 19 z 29 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29

Zpět na Rozestavěno