mna ta teoria o Mustangu... bohuzial nepresvedcila, nevadi, kazdy vidi co uzna za vhodne. Skreslene tvary by som pripisal skor skresleniu z perspektivy - masina leti v uhle od kamery, preto napr. ten kratsi kuzel, skreslenie v okoli celneho stitku.... + je to vyrez z filmoveho policka rychloletiaceho objektu a to vyzera stale inak ako staticka masina. Co sa tyka zrna... bezne sa fotky pre tlac upravuju a zbavuju zrna, doostruju... A aby sa D. Hermann nechal takto nachytat, no neviem, mozne je vsetko ale moc sa mi to nezda + nechapem, preco by nemci vlastne upravovali na filme nejakeho mustanga na doru?
toto je vyrez letiacej dory ktora je docela blizko objektivu a uz tu vidno ciastocne skreslenie, cize ten zaber na torpedovu doru moze byt v pohode original
Z mého pohledu je přinejmenším úsměvné věřit něčemu tak mizerně spáchanému. Ani posunutá kabina někoho nepřesvědčí... Ale jak píše Pufo - každý ať si věří v co chce. No a proč to kdo udělal, to je podobné jako u hackerů. Jedni si chtějí něco dokázat a druzí se snaží vydělat prachy. Ani německý nakladatel nemusí být neomylný. No já na těchto snímcích poznám pořád bezpečně Doru. Na tamtom fakt ne.
Ještě Pufo - já netvrdím, že to upravili Němci. Tuhle fotku předělal někdo ve Photoshopu zřejmě. Novodobá věc. Stačí si prostudovat originální válečné filmy abys věděl o jaké kvalitě jednoho pole bychom se bavili. A co dělá s obrazem vysoká rychlost letounu při jisté frekvenci 24 snímků/vteřinu a jak ho zachytí citlivá vrstva v jeho želatině. Ale pokud třeba existuje věrohodný písemný záznam, že Dora létala s BT 700, rád se poučím. Zatím se díváme na něco, co podle dokumentů zůstalo jen na papíře.