Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/35 T-34/85 Ceskoslovenske vyroby.

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 22 črc 2020, 05:38

Panove, Miniart ma ted dve verze 1/35 modelu t-34/85 Ceske vyroby. Je to stejna verze a stejny model ale jen jine obtisky to vypada. Otazka je: Je to spravna a dobra reprezentace Ceske verze masiny. Hlavne co se teka tvaru a detailu veze. Ja mam v zbyrce nekolik rezinovich vezi viroby Ceske a zajimalo by my estly ty sou tvarove lepsi nez co je tento model. Sem si vedom ze asi bilo nekolik verzi t-34/85 tanku Ceske vyroby a chtel bych casem postavit vsechny. Ale nevim estly tento novy model zato stoji. Ja nestavim modely cele otevrene gde je potreba cemu ja rikam "prebytecny detail". Ale mam rad gdiz je to tvarove dobra reprezentace.
https://miniart-models.com/products/370 ... erior-kit/

dik.

Ted sem si uvedomil jaky sem vul. To vazne jenom sou detailove sady a ne cele modely. a nemaji na ne ani ceske oznaceni. PROMINTE!!!
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:40, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Re: Miniart 1/35 T-34/85 Ceske vyroby.

Příspěvekod Boro » 27 črc 2020, 11:02

paci sa mi ze Ceske masiny..
Ked tak Ceskoslovenske, alebo Slovenske, kedze dve tretiny vyrobili v Martine :p
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael » 27 črc 2020, 13:05

Boro máte pravdu, mělo by tam být Československé mašiny. Na druhou stranu, od roku 1967 žije Ota Kudrna ve státech. Předpokládám, že se tam asi narodil. V tom případě mnoho věcí vnímá asi jinak než my Češi a Slováci.

T-34/85 Czechoslovak production - Miniart
Myslím si, že se jedná o vcelku zdařilý model v Českolslovensku vyrobené T-34.
Je tam několik málo nepřesností, ale celkový dojem to nekazí.
Nejsem sice kovaný odborník na třicet čtverky, ale podle různých detailů si dovolím odhadnout, že se může jednat o stroj smontovaný v ČKD SOKOLOVO v Praze a při montáži byly použity i díly dodané ze SSSR.
Michael

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sobi » 27 črc 2020, 18:18

Já vidím 3 pro me podstatné detaily určující domácí produkci: Notek, bzucak, kryty výfuku. Ostatní detaily nepoznám...Takže do nej asi půjdu :lol:
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 28 črc 2020, 18:02

Michael píše:Boro máte pravdu, mělo by tam být Československé mašiny. Na druhou stranu, od roku 1967 žije Ota Kudrna ve státech. Předpokládám, že se tam asi narodil. V tom případě mnoho věcí vnímá asi jinak než my Češi a Slováci.

T-34/85 Czechoslovak production - Miniart
Myslím si, že se jedná o vcelku zdařilý model v Českolslovensku vyrobené T-34.
Je tam několik málo nepřesností, ale celkový dojem to nekazí.
Nejsem sice kovaný odborník na třicet čtverky, ale podle různých detailů si dovolím odhadnout, že se může jednat o stroj smontovaný v ČKD SOKOLOVO v Praze a při montáži byly použity i díly dodané ze SSSR.

Castecne Pravda. Ziji v USA od roku 67. Naroidil sem se v Praze v roce 59 ale bidlil sem s babickou v Ledenicich (blizko Ceskych Budejovic na jiho vichod) ale odjel sem z Cech do Indie v roce 65. Ja sem vazne nigdy nerozlisoval mezi Cechami a Slovaci. Ja se povazuji jako Cechoslovak. Ale vipisovat to cele narodni nazvani je mi otrava. Tak pisi jenom Cechy. tak jako dnes nepisi Ceska reublika. Porad to sou pro mne Cechy.

Co mne nejvic zajima je spravna tvar veze. Mam rezinove konverze od CMK. ktere vipadaji drobet jinak detailove. Ja vim ze tam chibely spravne vifukove kryty ale ty sem si prikoupil. Co vidim rozdil je tvar svaru dole v prvni tretine a taky ta boule co je na leve strane je jina. Podle fotek sem videl nekolik reprezentacy te boule ale ta kontura toho svaru my drobet vadi. Taky kola na tom Miniart neodpovidaji fotkam. Dival sem se na fim "Tankovi Prapor" spomaleny a zastaveny na detaili. taky to stejna na film "Tankova Brygada" Vsechny obrazky co mohu najit. Mne nejvic vadi ta kontura toho svaru. Jedine co si mislim, ze nebyli vsechny stejne.
Přílohy
s-l500.jpg
IMG_4864.JPG
IMG_4863.JPG
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:49, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Viliam » 29 črc 2020, 21:36

Nazdar Otakar!
Zaleží na tom akú verziu našej T-34 chceš stavať. Stavebnica Minartu "erly" más právny tvar zvaru na veži. Ak chceš robiť variantu "late" s vodorovným zvarom na veži tak budeš musieť upraviť aj CMK set, lebo ten je hladký jak prdelka a veža má chyby! Ja som našiel pár záberov T-34 z Martina z roku 2018, keď boli oslavy 100. výročia založenia ČSR a výročia Martinskej deklarácie. Tam bola vystavená spústa bojovej techniky a aj pojazdnej. Ja som sa zameral na detaily Kladiva, na odmínovací T-55 v bielej kamo UN, martinskú Su-100 atď. No ale bola tam aj martinská pojazdná T-34 "late" s vodorovným zvarom na veži. Na mojich fotkách vidno aj štruktúru panciera odlievanej veže aj detaily, ktoré Ťa zaujímajú. To by Ti mohlo pomôcť. Mašina má úplne iné výfuky, ako si kúpil Ty, úplne iné vyľahčené kolesá a s bzučiakom a svetlom na ľavej strane. Nafotil som z tejto mašiny kopu fotiek, no našiel som iba tú kartu, kde je cca 8 záberov na vežu z oboch strán a na pojazdné kolesá a výfuky. Každé foto má cez 4 Mega a tak by som to musel zmenšiť, ak by si ich chcel a aby som to mohol dať sem na web. Druhá vec je, že by som Ti to poslal v origo veľkosti cez SZ. S tou vežou by si sa určite musel pohrať... a aj s jej povrchom. Ďalšie martinské Téčko je na podstavci pred kasárňami, len neviem, či by sa mi podarilo ho nafotiť. To by som sa musel nejako popýtať. Ak teda chceš, s fotkami čo som našiel, sa môžem s Tebou podeliť. Skúsim prezrieť aj iné karty či tam nemám ďalšie zábery tej T-34, lebo som fotil aj Zuzanu a upravené modernizované BVP 2 atď. Ináč, ideálne a najlepšie by bolo robiť konkrétnu mašinu podľa fotiek. Niečo vyšlo v ČR aj knižne. Neviem, či máš k tým publikáciám prístup.
S pozdravom a prajem príjemný večer
Viliam 8-)
Viliam

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 črc 2020, 01:28

Estly mas nejake fotky ktere ukazujou rozdily mezi vselijakema verzema tak to by bylo nadherne. Chcy postavit aspon 3 rozdily T-34CS. Pouzivam na to modely MSD z Ruska. Cena, kvalita a detail se my vemy liby. Prodaviji I samo jen vselijake rozdilne veze a nakoupil sem dost kusu. Ceho sem si vsiml je ze budu muset kombinovat casti mezi vezemy. Takova modelarcina se my lyby. Ano, udelat hruby odlytek se musi a to je lehke. Pouzivam nato acetonovy automobylovi tmel ktery "nadubkam" tvrdym stetcem. Vypada to velmy realistycke. Kor se to musi udelat na teto vezi od MSD ktera je uplne hladka. MSD prodava separate veze, kola, pasy Atd. veze sou jen $6. Kola a bsy taky. Ten model stou resinovou vezi je tento model.
Přílohy
IMG_4870.JPG
IMG_4868.JPG
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:48, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Viliam » 30 črc 2020, 09:20

Ahoj Otakar!
Vidím, že máš pekne našliapnuté na tie T-čka. z USA produkcie by som Ti odporúčal ešte resin vežu (CMD 05) a kolesá (CMD 09) na čs. povojnovú produkciu od Chesapeake Model Design (CMD). Neviem, či firma ešte funguje, ale snáď sa Ti ich podarí ich zohnať niekde. Veža sa mi osobne páči lepšie ako set CMK a povojnové kolesá sú takisto pekne odliate. Ja mám od nich aj veže a korby na Shermanov a je to paráda (rozmery som neporovnával...!!!). K tým povojnovým T-34 v čs. armáde je potrebné rozlíšiť, či chceš robiť mašinu z ruských povojnových dodávok ( dajú sa urobiť aj v stave po čs. "modernizácii") alebo z čs. produkcie. Ideálne je ale robiť naozaj podľa fotografií. Ak chceš urobiť verný model, tak bez toho sa nepohneš. (Napr. aj čs. vyrábané verzie v Strojárňach v Martine sa líšili v detailoch. Vidno to napr. na mašine v múzeu v Piešťanoch - pánty na zadnej strane korby. Majú odlišný tvar a umiestnenie). Odporúčal by som Ti výbornú publikáciu od Capricorn Publications - "Soviet armoured vehicles in services of the Czechoslovak Army 1943-1951" (text česky a anglicky...) a ďalšie. Nájdeš ich na stránke vydavateľa. Veľmi dobre je urobená aj kniha od Magnet Press-u o T-34/85 (Kopecký-Štepánek). Niečo pekných záberov je aj v knihách , ktoré vydalo MNO SR. Tie sa už ale asi nedajú ani zohnať. Stavebnicu Miniartu už máš? Určite sa zakrátko objaví aj varianta bez interiéru a tu by si sa mohol potom realizovať na viacerých mašinách z našej produkcie. Z fotiek, čo mám to Ti postupne pošlem, prípadne nejaké odkazy na linky.
Ahoj!
Vilo 8-)
Viliam

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 črc 2020, 16:33

Nahodou tu vez a kola od CMD mam. Ten problem co na ni vidim, co je stejny problem s vezi CMK, je vizka. Tyto veze sou zalozene na Tamiya kusi a sou velmy nizke. A o hodne. Gdiz se prirovnaji k vezi ktera je moderni model tak je to videt. I ty veze od MSD sou rozmerve spravne a tam je to videt. Proto sem se rozhodl si delat vez sam Na te CMK se my nelyby ta boule na te leve strane. Zatim sem nenasel ani jeden obrazek s boluly ktera tak vypada. Mam este dost prace ale zatim sem dahle daleko. sou to skombynovane dve rozdilne veze "early" a "late" Hlavni odlytek je early a vrch je late. Kromne co bude ventylace tak ta bude zas early ale ale velykost a pozyce kopol je povrch late. vyska veze je o 2.5mm vysi nez ty rezynove a nebo Tamiya. Vsecny jine modely co mam z Ruska, Polska, Ukrajiny a Ciny tak ty odpovidaji. resiny a Tamiya odpovidaji k sobe. podle fotek to taky je videt ze ta vez je visi nes to co sem mel.
Přílohy
IMG_4874.JPG
IMG_4873.JPG
IMG_4872.JPG
IMG_4871.JPG
SG209330_001 (1).jpg
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:46, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 črc 2020, 18:57

Tak sem nasel tento link. ktera by to byla verze? http://svsm.org/gallery/t-34-85_prague/SG209328
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:51, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 30 črc 2020, 19:06

Viliam píše:Nazdar Otakar!
Zaleží na tom akú verziu našej T-34 chceš stavať. Stavebnica Minartu "erly" más právny tvar zvaru na veži. Ak chceš robiť variantu "late" s vodorovným zvarom na veži tak budeš musieť upraviť aj CMK set, lebo ten je hladký jak prdelka a veža má chyby! Ja som našiel pár záberov T-34 z Martina z roku 2018, keď boli oslavy 100. výročia založenia ČSR a výročia Martinskej deklarácie. Tam bola vystavená spústa bojovej techniky a aj pojazdnej. Ja som sa zameral na detaily Kladiva, na odmínovací T-55 v bielej kamo UN, martinskú Su-100 atď. No ale bola tam aj martinská pojazdná T-34 "late" s vodorovným zvarom na veži. Na mojich fotkách vidno aj štruktúru panciera odlievanej veže aj detaily, ktoré Ťa zaujímajú. To by Ti mohlo pomôcť. Mašina má úplne iné výfuky, ako si kúpil Ty, úplne iné vyľahčené kolesá a s bzučiakom a svetlom na ľavej strane. Nafotil som z tejto mašiny kopu fotiek, no našiel som iba tú kartu, kde je cca 8 záberov na vežu z oboch strán a na pojazdné kolesá a výfuky. Každé foto má cez 4 Mega a tak by som to musel zmenšiť, ak by si ich chcel a aby som to mohol dať sem na web. Druhá vec je, že by som Ti to poslal v origo veľkosti cez SZ. S tou vežou by si sa určite musel pohrať... a aj s jej povrchom. Ďalšie martinské Téčko je na podstavci pred kasárňami, len neviem, či by sa mi podarilo ho nafotiť. To by som sa musel nejako popýtať. Ak teda chceš, s fotkami čo som našiel, sa môžem s Tebou podeliť. Skúsim prezrieť aj iné karty či tam nemám ďalšie zábery tej T-34, lebo som fotil aj Zuzanu a upravené modernizované BVP 2 atď. Ináč, ideálne a najlepšie by bolo robiť konkrétnu mašinu podľa fotiek. Niečo vyšlo v ČR aj knižne. Neviem, či máš k tým publikáciám prístup.
S pozdravom a prajem príjemný večer
Viliam 8-)

Jestli můžu přidám se do debaty. Velmi by mne zajímali fotografie věže našeho téčka s vodorovnou dělící rovinou formy (ano to co nazýváte svarem je jen pozůstatek dělící roviny částí formy) . Téčka Československé produkce jsou velmi snadno rozpoznatelné právě kvůli kvalitě zpracování která byla lepší než u kteréhokoli jiného výrobce. Věže mají velmi hladký povrch a specifický průběh právě dělící roviny. Zatím jsem ještě nikdy nenarazil na obrázek ( pokud nepočítám skládačky) že by měla naše třicet čtverka tvar jiný. Taky jsem ještě nezaznamenal jejich dělení na ranou a pozdní. K tomu modelovému ztvárnění - ten šev na věži by měl kýt mnohem jemnější téměř neznatelný ta jitrnice na CMKačku je hodně přehnaná. Model miniartu jsem na živo v ruce nedržel ( někdo už ano ?) tak nemůžu soudit ale podle 3D obrázků od výrobce to taky nevypadá nejlíp.
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 črc 2020, 19:59

Jedne veci ktere sem si vsiml je ze ten kruh ktery sedi na korbe je veci. Jak vidite presahuje original pancer a je tam pridano ocel na stranach a ve predu. Vidite jasne podle vyborne fotky jak to pasuje. akorat sem to taky upravil, Proto si taky mislim ze ten prechod od veze na ten kruh vipada hladsi a neni podseknuty. To je sasne videt na skoro kazde dobre fotce. Ale podle jinych stroju je taky videt ze nektere meli vez dost hladkou na nektere dost hrubou. Je dost prikladu na YouTube gde to je dobre videt.
Přílohy
IMG_4878.JPG
IMG_4877.JPG
IMG_4876.JPG
IMG_4875.JPG
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:45, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Viliam » 30 črc 2020, 21:56

OtakarK píše:Taksem nasel tento link. ktera by to byla verze? http://svsm.org/gallery/t-34-85_prague/SG209328

Je to čs. výroba a typujem, že z produkcie Strojární v Martine. netvrdím to však stopercentne, lebo nepoznám sériové číslo vystavenej mašiny.
Viliam

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Viliam » 30 črc 2020, 22:27

OtakarK píše:Jedne veci ktere sem si vsiml je ze ten kruh ktery sedi na korbe je veci. Jak vidite presahuje original pancer a je tam pridano ocel na stranach a ve predu. Vidite jasne podle vyborne fotky jak to pasuje. akorat sem to taky upravil, Proto si taky mislim ze ten prechod od veze na ten kruh vipada hladsi a neni podseknuty. To je sasne videt na skoro kazde dobre fotce. Ale podle jinych stroju je taky videt ze nektere meli vez dost hladkou na nektere dost hrubou. Je dost prikladu na YouTube gde to je dobre videt.

Dal si sa na ťažký boj! Práve táto veža s delenými ventilátormi od MSD je rozmerovo najnepresnejšia!!! To, mimochodom, potvrdzuje aj môj priateľ Marian "Síra" Bunc vo svojej publikácii "Tank T-34 - modelářský speciál ". Mimochodm je to veža z produkcie závodu 112. Do ČSR však išla výrobná dokumentácia pre licenčnú výrobu zo závodu č. 183 Nižnij Tagil. Ja osobne by som preto vežu od CMD nezatracoval. Tak som po prvýkrát v mojej modelárskej ére spravil to, že som zobral do rúk šubléru a zmeral som jej výšku. Potom som to porovnal s výkresom na T-34/85 čs. produkcie v knihe Milana Kopeckého. Rozmer sedel na ten povestný chlp presne (?!). Len dúfam, že tá moja z dnešného tepla nezblbla. Som odporcom tejto "šublérovej metódy", ale je to tak... "Bolue" na veži CMK by tvarovo zhruba aj odpovedala reálu. Podobná je na veži T-34 v múzeu v Piešťanoch. Naprkno je na na tejto veži ale poloha oceľovej zátky vedľa. Otakar, ja by som novú vežu na čs. produkciu z MSD nerobil. Je to masaker a zabíjanie času. Kúpil by som rovno stavebnicu od Mniartu a tú by som doladil. Lem na veži od CMK u Teba je brutál hrubý. To boli doslova tenké "linky". Miniart si kúpim aj ja. Robil som ich Su-122 bez interiéru a až na ten príšerný plast to bola "pohodička" stavba pri telke (teda aspoň pre mňa). Dnes som podnikol nejaké kroky na nafotenie toho martinského T-čka. Snáď sa to podarí. Ak áno, tak pri fotos dám do záberu aj meter. S fotkami T-34/85 z martinskej produkcie by možno vedel pomôcť aj Marian "Síra". Ostatné sady od MSD (až na kolesá) vieš využiť pre ďalšie projekty čs. T-34 z ruských dodávok.
Zatiaľ príjemný večer.
Vilo 8-)
Viliam

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 črc 2020, 22:56

Moje vez je kombynovana mezi nekolima a porovnal sem rozmery z modelem Zvezda a rozmerove je skoro identycka. Ale nejdulezitejsi je ze rozmerove je lepsi nez ty rezinove ktere sou moz nizke. Jinak pudorysem sou stejne. Gdyby byla ta vez co ma useknute ty spodni boky tak ta by byla na tu konverzy nejlepsi ale ta je zas jen Tamiya co sem mohl najit a ta je taky moc nizka. Tak vtuto dobu sou to kombynovane dve veze a modyfykovane. Cim vic sa divam na ty reziny tak se my oba min liby. Tady sou taky dobre obrazky naseho stroje. http://www.tankarchives.ca/2016/09/czec ... ussia.html
Přílohy
IMG_4879.JPG
Naposledy upravil OtakarK dne 02 srp 2020, 15:47, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse