Ahoj, moc pěkný Corsair FAA, mám zrovna stejného na stole v 1/48. Myslím, že jsi perfektně trefil americké ANA barvy pro FAA.. Jen pro další stavitele - tento Corsair by neměl mít díru stupačky v pravé klapce a podle fotek mašin z téhož období by neměl mít přední anténní sloupek a drát antény vede asi ze směrovky přímo na trup za kabinu... Bohužel jediná fotka této mašiny je z havárie, kdy leží na palubě na zádech.. Ale to je jen taková technická poznámka, jinak fakt krásný!!
Co se týká podkladů na Corsairy FAA, tak to je opravdu fuška. Každopádně je kamufláž moc hezká a je vítanou změnou v záplavě těch klasických amerických námořních...
Co se týká těch sloupků antén, tak jsem šel dle návodu Techmodu, kde jsou. Fotku jsem nikde nenašel, pouze jiných podobných jednotek, kde jednou je a jindy né…
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
Moc pěkně provedený Corsair, Petře a ty klapky to pěkně oživily K výčtu specifických znaků FAA Corsairů bych přidal ještě jednu odlišnost ohledně extra sacáků viewtopic.php?f=57&t=111913#p2005003, ale jak už tu bylo řečeno, jsou to jen drobnosti.
Skutočná paráda, podaril sa Ti a aj olietanie je perfektné, len aj vrtuľa by si trochu opotrebovania zaslúžila, vyzerá ako teraz menená.Za mňa 100 bodov.Veľká gratulácia.
Chystám se v budoucnu postavit letoun se stejnými kódy a poněkud mě zaskočilo, jak mají být správně kódy na boku: levý bok - 13o7 - ten je podle fotky celkem jasný. pravý bok - 1o37 nebo 13o7 ???? Na fotce jiného letounu je pravý bok 1o47... Už jsem viděl postavené modely s pravým bokem 1o36 a 1o37 ale i 13o7. Výrobci obtisků tvrdí, že je pravý bok 13o7. Pořadové číslo letounu je 13 nebo 37 nebo 137 ? A podle jakého pravidla se pak rozhoduje, jak ten kód bude rozdělen kokardou na každé straně boku? Předem díky za upřesnění. P.S: Krásně postavený model. .
Přílohy
Rozestavěno 1:72: Ju 287 V1 (Huma), Spitfire Mk.VC (Airfix), He 111 H-5 (Airfix), 2x Fw 190 (Eduard), MiG-3 (HobbyBoss), Ju 388 J (R.V.Resin). Čekatelé 1:72: B-25 G konverze (Airfix), Ju 288 (Huma), Do 17 Z (Airfix). https://Hawk.zonerama.com Fotky z modelářských soutěží 2012-2024