Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 72 z 238 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod kvaker » 22 čer 2020, 00:04

JimiX píše:
Příklad: Eduard v Srpnu vydá limitovaný přebal Lancasteru od Frogu... No, kuknu na Scalemates, vidím 1959 a vím jistě, že tohle je ta pravá stavebnice pro tohle téma :wink:

Vzhledem k tomu, že Frog ukončil výrobu v roce 1976, tak vše z jeho forem je v kategorii +30 ;-)
Lancaster z roku 1959 byl v měřítku 1:96, to by Eduard s limitkou opravdu překvapil. (Lancaster v 1/72 byl vydán v roce 1976).
Černá vdova je klasický stromeček Frog z roku 1965, Hasegawa se na něm nijak nepodílela.
kvaker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 22 čer 2020, 08:36

Aby nedošlo k mýlce. Ani jsem neuvažoval o stavbě něčeho jiného, než Směru. Na původní fotce jich bylo 5, byl to takový kvíz. :-D

Koupím Saettu, nebo Freccii. Falco mám doma od Italky, tak ať si zachovám trochu pestrost. Saettu jsem stavěl jako malý, ale moc si to už nepamatuji, Freccii jsem nikdy neviděl otevřenou. :lol:
Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 22 čer 2020, 08:42

SMĚRácké téma není zdaleka vyčerpané a jak již bylo napsáno, zatím minimum z kategorie "very old" - tj. ty prapůvodní kity SMĚR 1/40, 1/48, 1/50. A co třeba "what if"? Již několikátý večer mi myšlenka "what if" nedává spát, nicméně z plánu na velké řezání a modelování z Milliputu, jsem se vrátil na pevnou zem a zůstane u stavby modelu, který bude mít kamufláž, jaká by asi byla, kdyby...
Kitařina je mužský pud po odbornosti, projevující se v oblasti hry.
Yippee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 22 čer 2020, 08:48

Ebon hand píše:.. byl to takový kvíz. :-D

Ještě k tomu kvízu - pokusil jsem se identifikovat NOVOEXPORTy - Vengeance, Jaguar a pravděpodobně Beaufighter - je to správně?
Yippee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 22 čer 2020, 10:45

jj, dobře ty! =D>
Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kvaker » 22 čer 2020, 16:54

Yippee píše:Ještě k tomu kvízu - pokusil jsem se identifikovat NOVOEXPORTy - Vengeance, Jaguar a pravděpodobně Beaufighter - je to správně?

Já se přidám!
Z forem býv. Frog je tam Westland P.V.6 (Wallace) a Harrier GR.1 ;-)
A abychom zůstali v tématu tak Směr dodal Bre 693, MB 152, Me 262B/CS-92, D.520 a MS 406
kvaker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 25 čer 2020, 09:11

kvaker =D>

Včera mi dorazila Saetta. Co k tomu víc říct? Byla to slušná dávka emocí. Po vydýchání náběhu na infarkt, a teď to musím upřímně přiznat, jsem dostal velké pochybnosti zda jdu skutečně správným SMĚRem a zda najdu motivaci z toho vysochat letadýlko do vitrínky. Nakonec jsem stále plný pochybností dojel koupit pár doplňků a rozhodl se projekt přeci jen zkusit v pohodovém tempu v mezičase jiných staveb.

Dnes ráno už mě ten pesimismus trochu přešel, takže bych požádal místní matadory, zda by se nepodívali do temných zákoutí svých HDD a nepomohli mi s podklady. Nedaří se mi najít fotky kokpitu, nakonec vždy zjistím, že to je MC202 a také podvozkové šachty.
Budu se muset naučit zcela nové techniky jako kompletní přerytí, možná i odlévání a taky scratch, protože řada věcí je úplně nepoužitelná.

Budu rád za každou pomoc, včetně review ke stavebnici.

Snažím se být statečný a jít do toho, vakaři v pakárnách jsou mi světlem v temnotě. :grin:

MC200 Směr.jpg

Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 25 čer 2020, 09:34

Ebon hand píše: Nakonec jsem stále plný pochybností dojel koupit pár doplňků a rozhodl se projekt přeci jen zkusit v pohodovém tempu v mezičase jiných staveb.
Nedaří se mi najít fotky kokpitu, nakonec vždy zjistím, že to je MC202 a také podvozkové šachty.
Budu se muset naučit zcela nové techniky jako kompletní přerytí, možná i odlévání a taky scratch, protože řada věcí je úplně nepoužitelná.

Nechal jsem se také zlákat správným SMĚRem. Pár postřehů - 1) nedokupovat doplňky, člověk se zasekne na zbytečných pracích, ten model je holt produkt z modelářského pravěku 2) zbrousit kotlové nýty a povrch přerýt - vypadá to o pár levlů líp 3) tmelení přechodů a zaslepení šachet zabere času tak akorát, aby se jeden nenaštval 4) pohrát si s výrobou nových kol podvozku, kulometů a pitotek 5) vyřádit se na povrchové úpravě a pak to bude ten správný retro relax.
Yippee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 25 čer 2020, 09:47

to Ebonde: Přímo tento model tu stavěl Potoxon. Otevřel si na to svoje vlastní téma "M.C. 200 Saetta - správným SMĚRem". Tady se určitě můžeš inspirovat. Odkaz je zde: viewtopic.php?f=57&t=133251 . Jestli Ti postačí jít stejnou cestou, nebo chceš postoupit o příčku výš už záleží jen na Tobě. Podle mě se s tím Michal popral statečně, a v jednom okamžiku jsem o tom uvažoval také, protože jak M.C. 200, tak 202 jsou krásná letadla a nabízí nepřeberné množství kamufláží. Ale nakonec jsem si řekl, že se budu orientovat spíš vlastními "SMĚRY" 8-). Víc zatím nestíhám.

to Yipee: Doplňky jsou dobrá věc, ale máš pravdu v tom, že to jsou kolikrát práce navíc. Zejména pokud nejsou určené pro konkrétní model. Také bych model celý přeryl a onýtoval - zvedne to vzhled modelu. Mě jenom vadí to, že model je v měřítku 1/50, vlastně jako ostatní "čtvrtky" ze Směru, převzaté od Artiplastu, příp. Helleru (Piper).
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 25 čer 2020, 10:02

To je právě ono - jak do toho pravěkého produktu člověk řízne víc, začnou se objevovat další a další nepřesnosti a nebere to konce...resp. je naděje, že to skončí "vysílením" stavitele. Nicméně, tak jako skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále, lze s trpělivostí šaolinského mnicha vysochat z této stavebnice skvost :D .
Yippee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Potoxon » 25 čer 2020, 16:55

Na tu Mc. 200 mám jedny VOP, nějaký kolečka, vrtuli kovové podvoz. nohy a cowling. Našel jsem to ve vrakovišti, tak jestli to budeš potřebovat, je to tvoje. :-D
rozestavěno: Mirage 1, Mc 205, Ki-61, Hs-132
Potoxon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 26 čer 2020, 08:24

Potoxon: super! beru! :hurray:
Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 26 čer 2020, 09:06

Yippee píše:... Nicméně, tak jako skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále, lze s trpělivostí šaolinského mnicha vysochat z této stavebnice skvost :D .

Až se ze mě stane šaolinský mnich, dej mi vědět! :grin:
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 26 čer 2020, 09:13

Ebon hand píše:kvaker =D>

Dnes ráno už mě ten pesimismus trochu přešel, takže bych požádal místní matadory, zda by se nepodívali do temných zákoutí svých HDD a nepomohli mi s podklady. Nedaří se mi najít fotky kokpitu, nakonec vždy zjistím, že to je MC202 a také podvozkové šachty.

Snažím se být statečný a jít do toho, vakaři v pakárnách jsou mi světlem v temnotě. :grin:

MC200 Směr.jpg

ahoj je tu italská sekce kde je hodně fotek, info o kamuflážích a tak podobně. viewforum.php?f=53 takže tam taky můžeš čerpat
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 26 čer 2020, 09:33

Dr. zvied píše:
Yippee píše:... Nicméně, tak jako skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále, lze s trpělivostí šaolinského mnicha vysochat z této stavebnice skvost :D .

Až se ze mě stane šaolinský mnich, dej mi vědět! :grin:

Je to jednoduché - to například začne modelář zbrušovat plast v místě pilotního prostoru na tloušťku cigaretového papíru - aby byl potah trupu v měřítku - a vešla se tam vnitřní konstrukce trupu...na kterou upevní schránku s leteckou mapou, která má po rozložení rozměry 2,5 x 1mm s patrným zakreslením pozic nepřítele. Při tom se modelář nerozčílí, nebere žádné prášky na hlavu, klidně spí, s partnerkou si tyká a zasněně přemýšlí o tom z čeho vyrobí ručičky na palubních přístrojích v měřítku 1/72...to je nátura šaolinského mnicha.
Yippee

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 72 z 238 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 238

Zpět na Rozestavěno