Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 70 z 238 • 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod JimiX » 20 čer 2020, 21:06

Ebon hand píše:JimiX, pokud by to nevadilo...

Ahoj. To víš že by to nevadilo :)
Jen ty klenoty, které jsi nafotil nemají nic moc společného s původním záměrem tohoto tématu. Budeš se divit, ale v poslední době se mi scházejí názory od různých lidí, že je téma SMĚRů pomalu vyčerpané a chtělo by to oživení. Nu proč ne.
Navrhuju tedy změnu názvu na: Správným SMĚRem + 30 + Myslím, že není třeba víc vysvětlovat. Šlo by o rozšíření tématu o stavebnice starší víc než 30 let od vzniku formy. Příklad: Eduard v Srpnu vydá limitovaný přebal Lancasteru od Frogu... No, kuknu na Scalemates, vidím 1959 a vím jistě, že tohle je ta pravá stavebnice pro tohle téma :wink:

Co na to stavitelé a nakukovatelé? Líbilo by se? :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 20 čer 2020, 21:13

Tak těch 30+ mám plný bedny, včetně pytlíkovejch Frogů.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 20 čer 2020, 23:00

Neřekl bych, že téma "SMĚR" je pomalu vyčerpané. Těch modelů, co by se tu mohly ještě objevit je celá řada, ale je to spíš o lidech. Moc nevydrží a chtějí další a další nová témata (téma o modelech KP také poslední dobou stagnuje) a chtějí nové, lepší modely, které se staví samy. Směr ve skutečnosti přebalil několik starých Frogů, např. zde uvedený Firefly (model nic moc, ale obtisková verze je velmi dobrá), ale také např. Vengeance (model také nic moc a chtělo by to víc, než jen Australana) nebo Blackburn_Shark (v markingu Portugalska - BOMBA!). A potom jsou tu ještě další modely od Směru ex. Heller - NIEUPORT-DELAGE Ni-D 622, MB-210 aj. Na Kitbazaru se celkem nedávno prodal Hurricane Hi-Tech s plechy a PUR díly pro bitevní verzi tak, jak ji popisuje P. Clostermann ve své knize..., a proč se s ním v tomto tématu nikdo nepochlubí(?). Nebo Spit Mk. V s konverzními díly pro H.F. Mk.VI? A kde je psáno, že Směr jsou pouze letadla 1/72? Co třeba B.H.11, Tiger Moth, Piper, Walrus, Sparviero, SPAD, Fiat Falco...? Kdoví kde se všechny ty modely schovávají. Možná je to tím, že někteří je mají už roky postavené a nechce se jim to sem dávat, protože nechtějí, aby je někdo kritizoval za to jak staví (stavěli), možná že se některým nechce do stavby, protože "právě teď mají jinou práci na těch jiných - lepších modelech" a nebo prostě nemají čas, protože ho zabírá práce nebo rodina, tak jako u mě.

Např. já mám léta rozdělaný model M.S. 230 a nejsem schopný ho dodělat. Stavím modely tak, jak stavím. Také nedokážu dělat na více modelech najednou a už vůbec neumím postavit model jen tak z krabičky - pokaždé na něm musím udělat něco "svého". Ale kdyby se nám tohle "oddychové, uvolněné a nesvázané" téma podařilo udržet při životě, tak bych sem toho Morana mohl dát. Ale napřed musím dokončit to, co jsem začal. Dřív ne.

P.S. Radku také mě napadlo (i když je to jen takové opičení se), jestli by nebylo dobré udělat podobný chlívek jako je v Pakárnách - DOVAKÁNO, kam by se dávaly už dokončené modely. Aby se nám tu nenahrnula spousta nepřehledných stránek, plných rozestavěných modelů.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 21 čer 2020, 06:18

Nezbývá než souhlasit, ale pokud by někdo chtěl další chlivek +30+ tak by to nebyl špatný počin, jenom netříštit síly

Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 21 čer 2020, 09:41

Já do toho nemám co kecat, ještě jsem nezačal ani stavět (a kdo ví, jestli začnu), ale rozhodně bych do tohohle chlívku jíné značky netahal. Bude z toho naprosto nepřehledný guláš. Prostě na ty ostaní založit nové chlívky a je to. (:)
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 21 čer 2020, 09:48

Argumenty zní všechny rozumně chlapi... Téma zůstává čistě naSMĚRované 8-)

Pro Ebon hand: vyndej ze zákoutí nějakej SMĚR. Jistě něco vyštracháš :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 21 čer 2020, 10:35

Dyť na té fotce aspoň 3 směry jsou, netřeba nic štráchat :wink: .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 21 čer 2020, 11:29

Alfe, on tam ale píše, že mu po těch modelech zůstala jen ta fotka

K té nostalgii: ono by to sice bylo hezký, ale obávám se, že to bude fungovat jen u těch, kteří si k těmhle starým modelům čuchli, když ještě byly "nové". Nemyslím, že by se toho chopil někdo, kdo by s nimi neměl už nějakou zkušenost. A rozšíření na ostatní firmy? Směru se v tomhle případě dá těžko konkurovat, on ty modely dál prodává, což se s těch věkem srovnatelných dá snad říct o Airfixu, Matchbox nebo Frog se dneska prodává za sběratelské ceny, což poněkud odporuje tomu koupit si je jen tak pro zábavu.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 21 čer 2020, 12:21

Egerman píše:Alfe, on tam ale píše, že mu po těch modelech zůstala jen ta fotka

...Frog se dneska prodává za sběratelské ceny, což poněkud odporuje tomu koupit si je jen tak pro zábavu.

Dají se sehnat levné modely původem z Frogu, ale bohužel už jen v pytlíku (z bývalého SSSR) a bez obtisků (4-5 kousků mi doma zbylo). Také je otázka, jaký který "Frog" kdo shání. Jsou modely, které jsou opravdu nesehnatelné, za všechny uvedu např. H.P. Dart Herald nebo výše zmíněný Lancaster (všechny průhledné díly stojí za prd vč. krytu kabiny a mot. gondol, puma Grand Slam je krátká a nemá přesný tvar a předělat ji na Tallboy(???)).

Za sběratelské ceny se mimochodem prodávají i modely KP nebo Směr s ilustracemi Jaroslava Velce. Také mě to jeden čas bralo, ale už je to PRYČ! To je zábava opravdu jen pro hrstku nadšenců. Možná je lepší koupit původní model v novém přebalu. Má to i světlé stránky - lepší obtisky. Samozřejmě je tu i poměr cena vs. kvalita. Začátečník spíše šáhne po "bonboniéře" od Hobby Bossu.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 21 čer 2020, 12:23

Egerman píše:
...obávám se, že to bude fungovat jen u těch, kteří si k těmhle starým modelům čuchli, když ještě byly "nové".

Jj... Asi tak nějak. :-k
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 21 čer 2020, 12:50

Jasně kluci, Ebon hand píše, že situaci pořeší koupí nového kousku (:)

Já už nějakou dobu přemýšlím, proč mě vlastně baví stavět, mimo nové stavebnice taky ty "vousaté". Například, před pár dny jsem si donesl domů nového Tempesta od Eduardu a s ním i Lockheed Orion od SH. Když jsem ty stavebnice pak doma "vočuchával", tak jsem měl stejnou chuť začít stavět jak britského čtvrtkového stíhače i ten malý americký dvaasedmdesátinový taxík. Myslím, že u mě to nebude ani nostalgie, ani nějaká, zvlášť závažná psychologická porucha, ale jen prostě radost z mého koníčku 8-)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 21 čer 2020, 13:08

Tys byl vždycky jinej. :grin:
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Potoxon » 21 čer 2020, 13:14

Taky jsem asi nemocnej. :grin: V hlavě mi uzrál plán postavit si černou vdovu od Frogu, 2 kousky jsou na kitbazaru. :-)˜
rozestavěno: Mirage 1, Mc 205, Ki-61, Hs-132
Potoxon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 21 čer 2020, 13:38

Potoxon: černou vdovu od Frogu jsem kdysi stavěl od nějakého noname výrobce z SSSR a určitě je to model hodný stupně tvojí diagnozy :lol: Otřepů na tom bylo, že by z toho odřezaného plastu dal postavit ještě jeden model.

Mimochodem ty originální výlisky Frog krásně "smrděly"
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 21 čer 2020, 13:40

Tak tuhle "uchylárnu" jsem postavil kdysi jako mladej 2x :-D Pak jsem si vzal do hlavy že si ji postavím z Monogramu a s velkou bolestí jsem se jí zbavil před 10ti lety. To jsem se podíval pravdě do očí a podruhé zredukoval stav skladiště 13. Jak zbytečné to bylo je vám jistě jasné. :wink: Každopádně všem co se vydali správným Směrem fandím. =D>
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 70 z 238 • 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 238

Zpět na Rozestavěno