Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 163 z 179 • 1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod Eso_Rimmer » 08 dub 2020, 14:44

Díky za radu, já si myslel že to tak bude, ale jistota je kulomet a raději se zeptám, než něco pokazit, přece jenom to nebyla levná investice :)
Doleju a přes svátky to testnu :)
„Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky!“ Nebo tak nějak ...
Eso_Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nesto » 19 kvě 2020, 22:33

zdar...mate niekto skusenosti s tymto kompresorom ?....hlavne hlucnost...mam sintec tc 108 ale 1,5 l tlakova nadoba je mi malo..

https://www.streetkolor.sk/airbrush-kom ... gda-AS-48A

dik za info

Maros
Maros Nestak
nesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dexi-xx » 22 kvě 2020, 21:25

Mám doma komprsor Revell Omega a teď jsem si ještě koupil Revell Master Class. Byl jsem však nemile překvapen jeho hlučností, je tak 2 x hlučnější, než ta Omega. Jaké máte s tím Master Class zkušenosti vy, co s týče hlučnosti, je hlučný skoro jako Fengda. Za ty peníze bych tedy čekal něco jiného.
dexi-xx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 23 kvě 2020, 00:21

Prosím o radu, jestli někdo se vyzná v kompresorech. Mám 30 let starý kompresor Revell 7600 No. 39674, viz https://www.scalemates.com/products/img ... 92-720.jpg . Má to být membránový bezúdržbový kompresor, s neopreno - nylonovou membránou, ale momentálně mi trochu prosakuje olej zelené barvy do proudu vzduchu a nevím co s tím, co to může znamenat, jestli nějakou závadu a jestli je případně opravitelný. Bohužel jsme nikde nenašel manuál, nebo nějakou jinou dokumentaci. Můžete mi někdo pomoci?

A tak mne překvapuje, proč má ten kompresor docela velkou vzduchovou nádobu, když se neumí vypínat. Mne se alespoň nikdy nevypínal...
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dexi-xx » 23 kvě 2020, 15:30

Nevíte někdo, kolik se u Revell Omega uvádí hlučnost v decibelech?
dexi-xx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petrohrad » 29 kvě 2020, 15:29

Nesto: čtyřválec asi bude dělat pěknej randál, ale na druhou stranu nafoukáno musí mít raz dva. Já při lepení po očku sleduju televizi a když mi kompresor sepne, to by mě vzal čert :angry: Já mám jednopístový Tagore až se jednou odporoučí, chci aspoň dvouválec.

jfb: a má ten kompresor vůbec tlakový spínač? Mě připadá že ne...
BF 109E 1/48 Amiot 143 Halifax Potez 540
Petrohrad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 29 kvě 2020, 17:36

podla obrazku tam tlakovy spinac je
_vyr_2353airbrush-kompresor-Fengda-AS-48A-stvorvalcovy-airbrush-kompresor.jpg

tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 29 kvě 2020, 17:40

tunnelDT píše:podla obrazku tam tlakovy spinac je
_vyr_2353airbrush-kompresor-Fengda-AS-48A-stvorvalcovy-airbrush-kompresor.jpg

To je jiný kompresor. Ale když porovnávám to, co má ta Fengda, tak ten Revell to asi nemá, nic podoného tam nevidím.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 29 kvě 2020, 17:44

ano uz som si vsimol sory
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod valdezo » 09 čer 2020, 14:45

https://www.streetkolor.sk/HARDER-STEENBECK-KOMPRESOR-SPARMAX-DC-25dobry den.chcel by som poradit .chcel by som si kupit kompresor HARDER-STEENBECK-KOMPRESOR-SPARMAX-DC-25 a potreboval by som vediet ci ma niekto s tym kompresorom skusenosti .stavam modely 1:72 takže by som potreboval vediet ci by bol postacujuci. doteraz som pracoval z tlakovou flašou od revellu no rad by som presiel na kompresor . mam obmedzeny priestor takze by som volil prave ten kedze je dost mali a lahky .dakujem za odpoved
valdezo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jura Kohoutek » 09 čer 2020, 16:12

Kompresor Puma MC0206 se dá koupit za +/- stejný love jak ta čínská čtyřválcová mrdka. Může mít hrnků 8 nebo 12, časem se (a to brzo) posere tlakovej spínač nebo rozběhovej kondenzátor. To pak můžete i vyhořet. Já bych asi neváhal.
Jura Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod valdezo » 09 čer 2020, 18:32

Dakujem za odpoved a určite mate pravdu,ale prave vami ponukany kompresor je dosť veĺky .ja potrebujem kompresor maličky aby som ho mohol prenašat a pracujem v stiesnenych podmienkach .preto prave som chcel vediet ci sa da minimalne dôstojne pracovať na tom kompresore ktory tu uvadza.viem že za tie peniaze alebo pripadne priplaatenie su lepsie kompresory len proste mne by vyhovoval ten maly a preto chcel by som sa dozvedieť či by bol schopny striekať modely.
valdezo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlkoun » 11 čer 2020, 06:54

Přímo s tímto kompresorem zkušenost nemám, HS dělá věci solidní, ale měl jsem možnost otestovat několik obdobných zařízení v podstatě stejné konstrukce a určení. Na intenzivnější práci s pistolí se bohužel moc nehodí, strašně rychle se přehřejí a mají malý průtok vzduchu. To první je při použití v modelařině hodně otravné, to druhé zase limitující při určitých postupech. Ano, znám pár lidí, co dokáží nastříkat neuvěřitelné věci i s akvaristickým vzduchovadlem od Revellu, ale dosažení takové úrovně si žádá hodně času a odříkání. A ne každému se to nakonec podaří. Kompresor, který jste si vybral, je v cenové relaci kompresorů se vzdušníkem, byť kolegou nad námi zatracované čínské výroby, a i tam lze najít pár kompaktních provedení. Velikost i váha bude o něco větší, zato nebudete zklamán, že ne zrovna levná věc nefunguje, jak jste očekával. Práce se vzdušníkovým kompresorem je už hodně o něšem jiném. Pravda, u číńana občas někomu něco odejde, zato náhradní díly jsou velmi lehce sehnatelné a jejich ceny nejsou nijak závratné.
vlkoun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Eso_Rimmer » 24 srp 2020, 15:40

Čau, chtěl bych se zeptat na provoz a údržbu olejového kompresoru. Půl roku vlastním HTC 25A a jsem s ním maximálně spokojený, jen mi připadá že trošku moc žere olej. Prošel jsem fórum a někteří tu píšete že olejáky jsou skoro bezúdržbové a jen jednou az rok dolejete trochu oleje. Já už jsem do toho svého nalil litr při koupi a teď za půl roku provozu asi dalšího čtvrt litru. Dnes jsem ze vzdušníku vypustil asi deci napěněného kondenzátu (oleje) a budu muset dolít dalších asi čtvrt litru do kompresoru. Je to normální, nebo je něco špatně? Kompresor není nijak extra zatížený, zatím jsem s ním nastříkal asi čtyři čtvrtkové modely. Díky za odpověď :)
„Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky!“ Nebo tak nějak ...
Eso_Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alan Grey » 18 led 2021, 09:49

Ahoj všem,
mám možnost koupit nový kompresor. A tady bych Vás rád požádal o rady a zkušenosti. Kompresor bude v místnosti cca 4x6m spojené s obývacím pokojem bez dveří. Bude umístěný pod stolem. Stříkání většinou večer, kdy další členové rodiny budou sledovat TV. Jak jsou na to s hlukem následující dva typy kompresorů? Airbrush kompresor s 3l vzdušníkem Fengda AS-186A a bezolejový pístový kompresor HARDER & STEENBECK SPARMAX TC-610H Plus. Co je lepší volba i ohledně vlastností a zpracování? Nebo se dá za cca 5 000,- pořídit jiný typ (Puma)? Stříkání modelů 1/72 i 1/48. Pistole je Sparmax SP-020 (tryska 0,2 mm). Díky za jakékoliv postřehy.
Jaroslav "Alan Grey" Mazanec
http://www.alan-grey-page.cz
Obrázek
Alan Grey

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 163 z 179 • 1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna