Na zadnom sťažni malý reťazec osvetlenia ktorý ma stál čas a nervy. Na tope sťažňa je jedna dioda a reťazec na lanovaní su rovnako malé diody ale iných farieb a parametrov. Bolo treba vyriešiť čo najmenej káblovania a zároveň použiť rozličné diody pre obe...
Nad košom je nosník pre hlavné rahno a v ňom malé miesto pre umiestnenie rôznych odporov pre obe vetvy. Tam som nacpal mikro odpory a rozviedol káble na string kolmo z rahna a na top sťažňa. Keď som to mal hotové prilepil som sťažeň na nadstavbu a upravoval som ešte skrytie káblov a vtedy mi zoskratovala top dioda. Pokus o opravy stáli čas a neúspech. Takže pomaly rozobrať čo sa dalo, rahná, rebríky ukryté prilepené káble na sťažni a výmena diody. Pri tom som ešte odtrhol jednu diodu na kolmom stringu. Proste stav blízky infarktu. Už mnou cukalo že to šľahnem o stenu , ale hovoril som si že to nesmiem. Vždy ked som sadal k robote som si to pripomínal. lebo krátko pred tým, počas stavby som rozmlátil dva mobily. Hlavne S8 ka samsung ma mrzel s ním som všetko fotil a robil videá. Preto niektoré fotky sú inej kvality, lebo kým mi prišli náhradné diely, takmer celý mobil, rám s displejom, tak som fotil tabletom. Ale už je to nejáky čas hotové. A znova fotím a nátačam videá

Test znova poskladanej S8ky na časti ktoré neprežili a náhradné riešenia komunikácie.. už len nalepiť zadný kryt a všetko ďalej hrá..

Lodičky, delá 150 mm a 10,5 cm flaky
Hlavné žeriavy
Delové veže 380 mm, flaky a tlupa 150ok..