Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2020
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

5/2020

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 5/2020

Příspěvekod Jezevčík » 12 kvě 2020, 17:59

To Horrido:
Rozhodně jsem v zavíráku nepsal, že WnW zbankrotovali. Jenom, že propustili všechny zaměstnance (obchod, baliči, výzkum, management, všechny) a nakonec přidali i padáka R. Alexandrovi. To ale firmy se zářivou budoucností obvykle nedělají.
Formy HP O/400 jsou hotové, zkušební výlisky nalisované, návod hotový, HP O/100 byl ještě dál, byly už vytištěné dekály. Další náklady na tyhle dvě stavebnice jsou v porovnání s doposud udělanou prací drobáky. Kdyby nebyly problémy, byly by už na trhu. Nebo je to nějaký rafinovaný tah?
Lancaster už se táhne několik let, stále není. Formy na Lancastera nejsou ještě schválené, natož zaplacené, stejně jako ty na Dr.I.
U těch na Dr.I by se dalo uvažovat, že si je nakonec výrobní firma nechá, a vypustí je sama nebo pod jinou značkou, ale budou s tím problémy, protože například motor Dr.I by pocházel, tuším, z formy na Camela. A tahle forma je v jiné firmě.
Objednávky, které jsou byly v současnosti rozesílané, byly už zkasírované. Další nejsou přijímány.
Jak správně píšete, sice jsem nespravoval ani zlomek majetku, který má Peter Jackson, ale z čistě laického pohledu pro mě tohle a mnoho dalších nejsou znaky firmy, které se kromobyčejně daří. Pro vás ano?
Argument, že jsou stále živá firma v rejstříku je to samý, jakože "sice předevčírem umřel, ale je v rejstříku podnikatelů, takže je živej a stále podniká". Ergo má to k tématu nulovou relevanci.
Pokud máte nějaké informace, že WnW jsou ve skvělé kondici, a světlé zítřky před námi, sem s nimi.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 12 kvě 2020, 18:44

...Jindro ;-I ...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 12 kvě 2020, 18:52

Jediná stoprocentní informace je to, že jak Wingnut Wings tak Vintage Aviator jsou přechodně u ledu. Ve Vintage Aviator teda stále běží údržba. Ani jedna firma nekrachuje a nemá problémy s věřiteli, náklady se momentálně blíží k nule a řekl bych, že vzhledem k probíhající "reklamě," budou sklady vyprodány. Wingnut Wings vlastní stoprocentně Jackson s manželkou a jejich soukromý majetek je aktuálně někde na pětistech milionech dolarů. Vzhledem k tomu, že to byl od počátku spíše koníček, než vážný podnikatelský záměr, všechny debaty o budoucnosti nejsou nic více, než divoké spekulace. Osobně mám za to, že až skončí blbnutí s Covidem 19, bude to pro Wingnut Wings skvěle proběhnutá reklamní kampaň a slavný návrat.

A i kdyby WW na tom byl hodně špatně a zaťal sekeru hluboko, stále by Jackson záchranou stěží vyraboval konto na drobné výdaje, pokud by tedy chtěl. Pokud už se s tím nebude chtít bavit tak Wingnut Wings jsou eseróčko že…
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 12 kvě 2020, 19:46

Á-ha, čili vy žádný odlišný informace nemáte a správce majetku velikosti toho, který má PJ, taky nejste. Hmmm...
Tak to si troufnu tvrdit, že mám těch inside informací řádově víc a nejsou jenom z nějaký diskuse na internetu z WWI modelling fóra nebo WnW fans na Facebooku. Ale klidně se můžeme dál bavit o tom, kdo vede "rádoby chytré řeči".
Mimochodem, vaše argumentace je mimo, protože si protiřečí. Pokud má tedy PJ prachů na rozdávání, a případné problémy by zasypal hromadou peněz, proč to neudělal?
Ty zaměstnance včetně zcela nenahraditelných výzkumníků a historiků propustil (což je stoprocentně potvrzená informace), aby vyvolal paniku a vyprášil sklad, na čemž by vydělal doslova pár šupů i v měřítku samotnýho WnW?
A až to doprodá, tak jim zavolá a řekne: "Kucí, sorry, to byla taková reklamní kampaň, ale teď bude slavnej návrat."?
A oni na to: "No jasně PíDžeji, chápeme, to bylo fakt mazaný, jdeme makat!"?
Tak to se bojím, že nenastane.
Jediná šance je, že se toho chytne někdo nový (staronový) a přesvědčí PJ, že když to teď domázne, že mu to vrátí do kolejí, ve kterých je to v nule nebo v nízkých červených. Což se samozřejmě vyloučit nedá, ale ta šance není vysoká.
Ehm, a samozřejmě, musí to být někdo znalý byznysu a toho, jak fungujou eseróčka. ;-)
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 12 kvě 2020, 20:57

Samozřejmě že mám lepší informace jak vy. Podíval jsem se do novozélandského obchodního rejstříku a firma nekrachuje, to je fakt. Našel jsem si co přesně se stalo ve Vintage Aviator (a nepřekvapivě to bylo jinak než jak popisujete). Mám povědomí o tom jak funguje financování filmů a neúspěch poslední produkce se majetku Jacksona nedotkl. Ani nemohl protože to neplatil, což možná asi nevíte?

Pokud uvažuje o prodeji, nebo dostal nabídku na odkoupení (již před covidem dejme tomu), proč by toho měl lít za této situace peníze? To je jedna možnost. Nevím jaké pracovní zákony jsou na NZ, ale proč by do toho lil zbytečně peníze, když mohl firmu zmrazit? Dotovat koníčka je trochu jiná věc než vyhazovat měsíce peníze zbytečně.

Nevím za jakých podmínek zaměstnance propustil, platil odstupné? Dohodl se jinak? Vy to víte? A jak moc mazané nebo ne to bylo?

V dubnu bylo oznámeno že to na přechodnou dobu zavírají a do týdne se upřesní jestli to nebude nafurt. Dodnes se to neví. Bát se tak můžeme lecčeho.

Na to jaký jste sepsal bulvární zavírák jste docela pěkně sarkastický.

A Hobitín taky zavřel, přitom má dračí poklad.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 12 kvě 2020, 21:56

Ještě jednou, nepsal jsem, že firma WnW bankrotuje.
Rovněž o financování Killing machines jsem nic nepsal, jenom že ten film nebyl úspěšný. Což nebyl.
Obojí je od vás argumentační faul strawman. Napíšete něco, co jsem nenapsal, a pak mi to vyvracíte. A nebo to neděláte schválně, a pak prostě čtete mezi řádky něco, co tam není.
K informacím - předkládám informace přímo od R. Alexandra, takže nechávám na publiku, aby vyhodnotilo, zda jsou cennější a podrobnější informace moje nebo vaše.
Rovněž přímo od dalších bývalých zaměstnanců (a nejsou to zrovna ti propuštění baliči ani fakturantka) vím, že už si hledají jinou práci.
Když se kouknete na e-bay, tak tam najdete aukci, ve který už se snaží prodat i svý obnošený pracovní hadry s logem WnW jako sběratelskou záležitost. To jste věděl, když máte tak dobrý info? Košile aktuálně za tři litry, sedm dní do konce aukce. Můžeme sledovat, kde to skončí. https://www.ebay.com/itm/202986735376?_ ... 1758.m4704
Konec konců, když tak věříte tomu, že se WnW do pár týdnů vrátí, můžete tady svý kity nabídnout za původní ceny na prodej. Za těch pár týdnů si je koupíte znovu, ne?
Koupí je od vás ti, kteří uvěřili tomu mýmu "bulvárnímu zavíráku" a můžete se jim vysmát.
Z mý strany je další pokračování diskuse na tohle téma ztrátou času. Každý, kdo si přečte zavírák i tuhle diskusi, si může vybrat, čemu bude věřit a zařídí se podle toho.
Naposledy upravil Jezevčík dne 14 kvě 2020, 13:19, celkově upraveno 1
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 13 kvě 2020, 07:20

Dovolím si malou připomínku z vlastní zkušenosti.
NZ obchodní rejstřík se řídí stejnými direktivami jako britský, tudíž bude firma označena jako "dissolved", po splacení daní a jiných pohledávek,
po patřičném oznámení finančního úřadu.
Firma nesmí vyvíjet 3 měsíce jakoukoliv obchodní činnost, poté musí oznámit ukončení veřejnosti, třeba formou inzerce , v hlavnich periodikách.
Toto se vtahuje na všechny firmy, je to zákon.
Do té doby je vedena v rejstřiku jako fungující
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kozák » 14 kvě 2020, 08:16

.
Naposledy upravil Jiří Kozák dne 22 srp 2023, 10:55, celkově upraveno 1
Jiří Kozák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 14 kvě 2020, 08:53

Prodejce toho trika znám osobně. Není to R. Alexander, o čemž ostatně svědčí ta velikost "triple x", :D ale je to jeden člověk z bývalého managementu. A běžný merch to rozhodně není.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 kvě 2020, 11:25

Je zajímavé sledovat, jakým mechanismem se vyvíjí diskuse o věci o které (mimo povrchu) ví svoje opravdu jen P. Jackson..... :wink:
Buďte v klidu, jako děda v černém kabátě v popředí na obrázku!......
Přílohy
Bundesarchiv_Bild_146-1989-105-13A,_Ungarn,_deutscher_Rückzug.jpg
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek P. » 14 kvě 2020, 21:06

Dolin píše:Je zajímavé sledovat, jakým mechanismem se vyvíjí diskuse o věci o které (mimo povrchu) ví svoje opravdu jen P. Jackson..... :wink:
Buďte v klidu, jako děda v černém kabátě v popředí na obrázku!......

No jo, tebe tentokrát nikdo nepochválil, co..?

To Radek: Výborný nápad, rozpoutat tuhle diskusi, teď už si ten časák fakt kupovat nemusíš :lol: !
Marek P.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 kvě 2020, 22:34

Ne proč, já se chválím sám! Denně... :grin: Ale dobrá poznámka. Můžete samozřejmě kdykoliv začít. #-o
Jinak věz, že to dělám určitě hlavně kvůli tomu! Sedím měsíc u kompu abych vypotil třístránkové čtení, hodiny v archivech (i fčil..), abych si tu přečetl dvě věty pochvaly.....(ano je to OK...o dost lepčí jak hejty - a samo děkuji za ně!! [-o< =D> ) Ale opravdu to není ten smysl mé činnosti,... Ale unesu i hejty a opravy, viz téma o projektu AFV,.... :wink:
Tu mě už v tom konečníku v Modeláři zaujal popis konce firmy, ale tu o mnoho více ten projev nástupu "podivnosti" diskuse podobné polemikám "nad stínováním prostorovosti neexistujícího detailu"......
Mimochodem doteď sem disutoval s kolegou přes mess o hledně ruských termínů a toho jak sem dojebal ruské jména v článku.....protože nemám už v paměti gramtiku,..viz:
"Mas tam chlapika s menom Fedor A. Samarin. V rustine neexistuje meno Fedor. Vzdy je to Fjodor. Tak ako neexistuje Petr ale len Pjotr. Takze aj ked tam napisu e, je to v tychto menach vzdy jo"

Víš třeba hledat azbukou psané město Gogen-novyj.... Zkus najít v protoru u Berlína! Mě to trvalo ani ne hodinku,..... (nefrajeřím, jen zkus hledat na googlmapě). Pomůžu je to severně.... :wink: :wink:
Peace! [-o<
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 14 kvě 2020, 23:07

Tak do mojí schránky dorazilo číslo 5 předevčírem. WnW mě nezajímá, i když čtení to bylo zajímavý. Jedním dechem jsem přečetl
stavbu Bf 109G-0 s motýlkem. Škoda, že autor model zazdil barvami. RLM 74 je v jednom sloupci textu nazvaná tmavě zelená,
ve sloupci vedle zase tmavě zelenošedá. RLM 75 je prostě šedá. Pravda, jedná se jen o názvy barev, takže nic veledůležitého,
ale to co je na modelu, barvy Luftwaffe fakt nejsou. Jakási tmavší trávově zelená a střední šedá nebo jak to nazvat. Je to fakt škoda,
protože model je postavený hezky čistě a třeba kokpit je vyloženě moc povedený (no dobře, uchycení ramenních pásů, ale to je
prkotina). Na Thunderbolta se vyloženě těším a oloupaná MiGina vypadá taky parádně.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 15 kvě 2020, 08:08

Po dlouhé době číslo, který si přečtu téměř celý.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 15 kvě 2020, 10:23

Hohen-Neuendorf 10 vteřin...
Ondra Kubeš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2020