No, už je tomu dlouho, ale pro ty co tuhle stavbu sledovali, tak jsem nakonec nechal zbytky zavěšení vytisknout a budu se tomu zase trochu věnovat. Měl by na to teď být trochu čas.
No vida, jak nám 3D technologie zjednodušují život. A mastraři nebudou mít co žrát. Ale jinak teda jsem rád, že se tenhle projekt probírá z hibernace. Rád uvidim konečně pořádně postavený 6x2 čeesaďácký Volvo. Tím nechci říct, že by se mi ta ostatní (Joudovo ...) nelíbila.
no nemysli, mě ta digitální práce taky moc nebaví. To Volvo jsem vymodelovaný měl, tak jsem to nechal vytisknout...ale ty modely jsem původně dělal pro výkres.
On si nikdo, kdo 3D nedělá, úplně neuvědomuje tu práci, co za tím modelováním je. To taky není jen na lusknutí prstem. Jednoduchý věci jo, složitější sotva...a mě to tuuze nebaví. V práci toho mám až až, doma radši taky dělám rukama.
Druhá knížka je od pondělka v tiskárně, takže je čas se zase věnovat nějakým restům.
Když koukám na tuhle fotku (aktuální), vlastně jsem s tím docela pohnul, protože na podzim bylo všechno jen vytištěný a bez detailů.
Pokračuju na nápravě. Nápravnice je z italky, ale to je asi tak všechno. Kolem dokola jsem všechno předělal, podklady mám ideální.
Když mě to bude bavit (jsem na tom tak asi jako Pavel s tou Tatrou), tak na tom ještě budu třeba 14 dní dělat a pak už by se to dalo zaformovat...no a pak už bych mohl sestavit podvozek, dát kola, motor, převodovku...a směřovat zase ke kabině, která něco potřebuje, tle taky už uplně ne tak moc...
To je asi vcelku normální technika. nit vytažená z rámečku rozleptaná lepidlem a natvarováno skalpelem. Snažil jsem se to dost zalít surfem, protože ty svary na nápravě jsou jen mělký, ale zase jsem si říkal...že když už do dělám a mám fotku, tak je lepší tam mít něco než nic..
Je to ooobrovský...a limit většinou spíš představuje čas, který chceš jednou součástkou strávit (protože jich je tam moc), než to, že by se ty detaily nedaly udělat. Ale svary jsem dělal i na bojovce v 1/48 a je to v podstatě to samý.
Tak, aby se to tu posunulo. Dokončil jsem mástry na zavěšení. Většinu mám onálitkovanou, zbytek dodělá mistr odlévač a může se lít. Tohle téma je osm let staré...no mezitím jsem šest let strávil knížkami...ale vracím se k tomu rád, protože i ta původní stará práce je pečlivá. Až se mi sada vrátí odlitá, budu moc vě stavbě pokračovat. Spousta věcí by pak mohla jít relativně rychle. Rám s nápravami a motorem, převodovkou...to všechno bych měl mít hotové pak relativně brzy.
Sada dole obsahuje jak zadní zavěšení na auto 6x2 tak i přední zavěšení, takže zároveň budu moct oživit moji druhou stavbu F88 / F89 4x2, na které půjde krásně použít nejen ten předek, ale i hnací náprava s bubny, brzdami a stabilizátorem, takže by se letos alespoň jedno z těchto dvou aut už mohlo dočkat dokončení.
Naposledy upravil nedlloyd dne 20 kvě 2020, 14:26, celkově upraveno 1
Dorazily mi první odlitky. Začistil jsem, začnu postupně zkušební stavbu a focení pro návod. Zatím to vypadá super.
Odvrtal jsem tam všechny díry, čepy jsou součástí sady, takže není problém ten zadek rozpohybovat a nebo alespoň zalepit v poloze která se bude nejvíc hodit.