Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Leo 451 - Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 13 z 29 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Leo 451 - Správným SMĚRem

Příspěvekod Martin Novák » 17 dub 2020, 02:37

Jenom ty kapky ale ono se ještě něco najde. Třeba až začnu zkoumat tvar otvoru kolem kanónu, divil bych se, kdybych nenarazil na více typů.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 17 dub 2020, 02:44

Tak keď hovoríš, že niečo sa nájde môžme o vonkajších a vnútorných rámoch kabíny, či zadného streliska ...
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 17 dub 2020, 02:54

Toho už jsem si taky všiml, že polovina rámů je jen zevnitř ale to má jak se znám ještě nejmíň rok času. Každopádně chtělo by to nějakej acetát protože se stávající silou materiálu se to bude blbě řešit.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 17 dub 2020, 07:08

Set č.26 na kabinky od Falconu.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 17 dub 2020, 07:51

Áno set č.26 by mohol byť jedným z riešení. Čo však s tými vnútornými rámami? Ja by som to asi radšej riešil cez výrobu leptov, nakoniec časť je už v návrhu a Hauler to za istý poplatok spraví profesionálne. Durofol tiež nie je nejako extrémne drahý, že to bude na piaty pokus nevadí :-) ....
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 19 dub 2020, 11:10

Už niekoľkokrát sme riešili problém výškoviek. Myslím, že lepšiu sériu fotiek pre starší typ a potvrdenie kopírovania hornej hrany chvostovej časti trupu nenájdeme (najmä foto v ľavom dolnom rohu, no u pohyblivej časti podľa mňa elegantný oblúk) ...
Přílohy
small_4.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 20 dub 2020, 20:44

Hlavnú cenu a tombolu získava ... pohľad do podvozkovej šachty LeO-451 (origoš link: https://www.britmodeller.com/forums/ind ... topic_post a pre istotu i foto do fóra) ...
Přílohy
LeO-451 Pohľad do podvozkovej šachty.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 20 dub 2020, 23:45

Získáváš zlatýho bludišťáka. Bude se velmi hodit.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 22 dub 2020, 05:22

Iný pohľad ... Keďže sú to trosky LeO-451 s výrobným číslom 109 zaujímalo by ma od ktorého čísla bol zmenený tvar hlavných podvozkových nôh? Mám pocit, že sa bude treba aj pýtať, v ktorom závode to bolo vyrobené?
Přílohy
Screenshot_2020-04-22 Verna A.png
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pelant Jirka » 23 dub 2020, 07:53

Zdravím všechny. Vidím, že jste to pojali důsledně. Měl jsem cukání se k vám též přidat, jeden rozdělaný Leoš se mi válí doma v kitníku. Leč odolal jsem. Mám z velké části přerytá a onýtovaná křídla, trup zatím pouze přerytý. Hodně mi do budoucna pomohl ten nýťák, který se tu objevil. Ovšem, protože tenhle kit vyžaduje více práce než ostatní, proto jsem jej zatím odložil a pracuji na něm s velkými přestávkami. S některými věcmi jsem se rozhodl počkat na zde probíhajíí stavbu, která by mne mohla inspirovat-jak to řeší ostatní.
Teď ale k věci. Jedna z partií, která by si zasloužila vylepšení jsou čiré překryty kabiny a střelišť. Chystal jsem se vytáhnout si nový překryt kabiny a příď z acetátu. Teď je tu stavitelů Leoše více, nenapadlo vás zkusit oslovit třeba Roberta Vaňka, zda by to nezkusil vyrobit? S tím acetátem od Roberta by ten model byl o dost lepší.
Jinač všem přeji, ať se jim ten Leoš dobře staví a hlavně je to baví.
Produkce 2018: Do-17 Z-10, Avia CS-199, Lockheed L 10A Electra, P-51B Mustang "Malcolm Hood", Bristol Beaufighter Mk.IF,Letov Š.328,
Produkce 2019: P-47D-26 Bubletop,P-51D 1/144,Fiat G.50bis
Produkce 2020: Iljušin Il-4, Hawker Hurricane Mk. IIC, Dewoitine D.500, Lavočkin La-7, Jak-3 VK-107, Jak-7V,
Na stole: Ansaldo S.V.A. 5,Aero L-29 Delfín, Curtis SB2C-5 Helldiver, Dewoitine D-520
Pelant Jirka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 23 dub 2020, 08:39

Osloviť Rob-Taurus by nebol zlý nápad. Najprv sa však musíme poriadne zorientovať, pretože aj ten predný "sklenný" prekryt pred bombometčíkom existuje v dvoch variantách len čo sa týka 451. Úplne iný prekryt je taktiež u verzie stavanej pre Nemcov a to sme ešte nerozobrali ďalšie verzie. Taktiež najprv bude potrebné otestovať, ako by vyzeral vnútorný rám z plechu (tým pádom by asi narástla cena). No a samozrejme mu musíme dodať poriadne podklady, ak bude ochotný sa tým zaoberať ...
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 23 dub 2020, 12:01

Ohledně krytů kabiny se mi ozval Mischio, že by mi (nám) zařídil profesionální cucnutí pokud připravím mástr. Ještě jsem to nezkoumal detailně jaký tam byly odlišnosti, jen vím, že, některý německý Téčka měly tupější nos. Ty lepty nevím, spíš jsem myslel, že tam dám drátky jako kulatý trubky.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 23 dub 2020, 13:25

Martin Novák píše:Ohledně krytů kabiny se mi ozval Mischio, že by mi (nám) zařídil profesionální cucnutí pokud připravím mástr. Ještě jsem to nezkoumal detailně jaký tam byly odlišnosti, jen vím, že, některý německý Téčka měly tupější nos. Ty lepty nevím, spíš jsem myslel, že tam dám drátky jako kulatý trubky.

Tenké drôtiky uvažujem použiť tiež, ako prvú variantu (ak sa mi zasa nebudú triasť extrémne ruky, tak by to nejako šlo, ibaže každý stroj bude potom originál). Druhá možnosť sú plastové profily Evergreen, akurát 0,5 mm sa mi zdá trocha hrubá. Keďže je to 1/72 možno by to znieslo práve tie plechy, ktoré by podľa mňa nebol až taký problém poohýbať a navyše by boli samonosné. U francúzskuch LeO-451 som našieľ zatiaľ iba túto maličkú odlišnosť v tých dvierkach (viď foto). Pravdepodobne do roku 19xx alebo jedna továreň, druhá továreň). Nie je to síce nič tragického, ale ten rozdiel v rámovaní tých dvierok tam je.
Přílohy
motor prieduchy.jpg
123175486_o.jpg
2457_leo 451 No275-JY.JPG
26126011 u.jpg
Naposledy upravil dmoravan dne 23 dub 2020, 13:36, celkově upraveno 2
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 23 dub 2020, 13:31

No a na dokreslenie predstavy, jeden tupý čumák z nemeckého T-čka ... a sme pri troch mástroch ...
Přílohy
LeO451-47f.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 23 dub 2020, 15:51

Já bych to nekomplikoval. Varianta č. 1. Kdo bez toho nebude moci žít, vymaskuje si rámeček a nastříkne ho. Kdo nebude moci žít bez Téčka s tupým nosem, tomu budu držet palce.
Martin Novák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 13 z 29 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29

Zpět na Rozestavěno