Já si myslím že by skončili jen pokud by Jackson chtěl. Tahle firma asi nemusí generovat zisk, stačí si na sebe vydělat. A to myslím umí... Nevidím důvod proč by měl jeden z nejlepších výrobců modelů končit. Kdyžtak to pozastaví než soudruzi v Říši středu zas rozjedou fabriky jak před chřipkou. Jim prachy nesmrdí a že jich Jackson asi musí mít... Byl bych v klidu...
Z toho, co jsem vyrozuměl z diskusí na netu, má PJ nějaké problémy s daňovými odvody a dotacemi. Teď na něj "zaklekla" nějaká Unie novozélandských daňových poplatníků a PJ má asi co vysvětlovat. On už v minulosti válčil s NZ vládou ohledně výše svých daňových odvodů a odvodů těch, kteří se účastní natáčení na NZ, dokonce vyhrožoval, že se z NZ stáhne a přestane tam točit. Dokonce kvůli tomu vznikl nějaký zákon, kterému se říká Hobbit Law, ale týká se hlavně herců, co se vydají do NZ natáčet. Údajně je na WingnutFilms a všechny jeho dceřiné společnosti, tedy i WnW, vydán insolvenční příkaz a NZ má v tomto ohledu dost přísné zákony - firma v insolvenci nesmí obchodovat... Takže se obávám, že nejde o žádný výrobní výpadek v Číně, o žádné následky COVID-19, ani o snahu zvýšit prodeje (to by byl Andy slušnej hardcore ), ale o tahanice okolo daní. Což dává určitou naději, že se nakonec PJ nějak s úřady dohodne a všechno pofrčí dál, včetně vývoje Dr.I, Lancyho a HP O/400 nebo se WnW už prostě nebude jmenovat WnW, bude registrována v nějakém daňovém ráji a všechno pofrčí dál. Ale taky je možný, že se formy a ostatní aktiva stanou konkurzní podstatou a skončí bůhví kde. A už to nepofrčí dál...
Niečo na tom bude. Teda na tých daniach, Kiwi sa s týmto "neserú". Že by to bola ohromná škoda, keby WnW skončil asi nemusím dodávať. (Šetrím na ich Lancastra okrem iného). Len dúfam, že to WnW ustojí.
Mimochodom, začul som niečo o tom, že by mala skončiť aj Hasegawa, neviete niečo o tom? To by bola ďalšia firma, ktorá by ma teda hodne mrzela.
Naposledy upravil Bronco dne 11 dub 2020, 19:11, celkově upraveno 1
Pokial mám správne informácie, tak Hasegawa má už niekolko rokov nad sebou nútenú správu, teda ju vlastní banka. To je príčina prebalov starých a ešte srarších modelov a žiadnych noviniek.
Taky jsem ty diskuse cetl. Myslim, ze na nejaky hoax to uplne nevypada, nevyhoda je, ze COVID muze dat jakysi mandat postupovat tvrde. Hlavne se modleme, aby to (formy, prava) nakonec nezustalo u nejakyho Cinana...to by byla myslim tragedie drtivych rozmeru...
BitsKrieg PZL P.11c additions review updated, now it also discusses the resin engine (along with prop spinner, oil cooler, control stick, cocking levers & tailskid): https://www.kfs-miniatures.com/1-32-pzl ... bitskrieg/