Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Leo 451 - Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 11 z 29 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Leo 451 - Správným SMĚRem

Příspěvekod bboriss » 06 dub 2020, 16:25

Robert kucera píše:Aršík dělá PRINT SCALE.

Dnes som objednal, bude asi o mesiac ...
bboriss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Zdráhal » 06 dub 2020, 16:51

Super práce s těmi motory, Martine, jen tak dál =D>
KPM Brněnec
Zajímám se o Luftwaffe 1/72
Pepa Zdráhal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 06 dub 2020, 20:12

:P :P :P
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 07 dub 2020, 09:21

Teda jedete kolegáčci.... =D>
Já se nějak zaseknul.... #-o .... prokrastinace je mrcha.... to je horší než kousnutí brouka ne-děláka... :nuts:
Apropo: tuším ještě nikdo nepáchá Amiot 143M .... něco podkladů by bylo ale.... nemáte někdo možnost sehnat časopisy Avions No. 18 - 24 ? :-#

Edit: doprkýnka.... sem se zase seknul.... těsně vedle... :nuts:
Naposledy upravil PantherG dne 07 dub 2020, 11:02, celkově upraveno 1
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 07 dub 2020, 09:22

Zdravím páni, chcel by som sa Vás spýtať: "Kam sa podela 7.rota?" Teda presnejšie na výfuky, nech pozerám akokoľvek nejako sa mi stratili. Žeby to čudo-judo v červenej elipse (nech to tu nevyzerá ako mŕtve)?
Přílohy
slide18-l.jpg
slide20-l.jpg
Leo-451 výfuky.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 07 dub 2020, 09:41

Jo, to jsou výfuky. Pokusím se je taky ztvárnit jen musím prostudovat všechny fotky aby byly správně rozmístěný. Zdá se mi, že 14 jich nebylo.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 07 dub 2020, 09:47

PantherG píše:Teda jedete kolegáčci.... =D>
Já se nějak zaseknul.... #-o .... prokrastinace je mrcha.... to je horší než kousnutí brouka ne-děláka... :nuts:
Apropo: tuším ještě nikdo nepáchá Amiot 143M .... něco podkladů by bylo ale.... nemáte někdo možnost sehnat časopisy Avions No. 18 - 24 ? :-#

Ahoj, na Amiot 143M bohužiaľ mám iba monografie z Le fana de l'aviation N°330, 331 a 332 z roku 1997. To, ale asi máš? Avions N°.18-24 je ktorý rok (nech sa to ľahšie hľadá)?
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 07 dub 2020, 11:05

Avions 18 - 21 je rok 1994 a ten zbytek je 1995 ...
Tu monografii nemám.... ale zkusím najít....
Teď tahám Avionsy z magzDB ... ale tyhle čísla tam chybí... a na farposst taky... :cry:
Ale je tam dost zajímavého... jen do vedlejšího "mateřského" vlákna správným SMĚRem.... :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 08 dub 2020, 10:20

Martin Novák píše:Jo, to jsou výfuky. Pokusím se je taky ztvárnit jen musím prostudovat všechny fotky aby byly správně rozmístěný. Zdá se mi, že 14 jich nebylo.

Tak k tejto myšlienke by som sa priklonil aj ja, najmä pre ten výrez na prvej a štvrtej fotke. Nech počítam akokoľvek vychádza mi dvanásť (v asymetrické riešenie moc neverím) ...
Přílohy
vlcsnap-2020-04-02-17h42m54s102.png
leo-142.jpg
LeO-451_La deuxieme un des moteurs.jpg
LeO-451_motor_A u.jpg
LeO-451_výfuky_2.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 08 dub 2020, 14:50

Robert maká:
:wink:
IMG-20200407-WA0016.jpg

Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 09 dub 2020, 03:10

Tak výfuků jsem se dopočítal, asi jich 14 je. Teď řeším problém s diskama kol. Ty se pokusím předělat jasná věc ale jak? Jsou disky s žebrováním a bez. Posud tomu rozumím, sestava kola, jedna strana taková druhá maková. Jenže pak je vidět žebrování na obou kolech vpravo nebo na obou vlevo. A to nemůže být pouhým otočením sestavy, protože paprsky vždy míří dozadu. Kromě toho na videu je žebrování na vnější straně a na vnitřní ne a je fotka, kde je to naopak. A včil mudrujte, já jsem z toho jelen :?
A vystrouhal jsem vrtule, fotky příště.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 09 dub 2020, 07:28

Martin Novák píše:Tak výfuků jsem se dopočítal, asi jich 14 je. Teď řeším problém s diskama kol. Ty se pokusím předělat jasná věc ale jak? Jsou disky s žebrováním a bez. Posud tomu rozumím, sestava kola, jedna strana taková druhá maková. Jenže pak je vidět žebrování na obou kolech vpravo nebo na obou vlevo. A to nemůže být pouhým otočením sestavy, protože paprsky vždy míří dozadu. Kromě toho na videu je žebrování na vnější straně a na vnitřní ne a je fotka, kde je to naopak. A včil mudrujte, já jsem z toho jelen :?
A vystrouhal jsem vrtule, fotky příště.

Takže hovoríš, že si mám ráno lepšie umyť oči aby som videl :-). Keďže mám takú šialenú teóriu, že tento web sledujú aj 13-15 ročný pubertiaci, budem sem vkladať niektoré fotky mierne upravené nech ten model si môže prerobiť z toho základu ktokoľvek. Pozrel som sa na to ešte raz, boli opticky schované v tej hornej časti vo výseči ohraničenej tými dvoma malými lapačmi vzduchu. Každopádne nie sú rovnomerne rozložené po celom kruhu. Tak už som múdrejší a viem ako to spraviť, uvidíme ako sa mi bude dariť s tým jemným plechom ...
Přílohy
LeO-451_výfuky_A u.jpg
LeO-451_výfuky_B u.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 09 dub 2020, 15:33

Tak tak, jeden bok 5, druhý bok 5 a nahoře mezi lapačema 4. Z plechu bych to nedal. Mám plán rozměřit si je na profil 0,75x0,4 oddělit je trojúhelníkovými výbrusy a nalepit po obvodu výbrusy ven. Pak srazit zevnitř hranu (vždy jen mezi výbrusy, naproti nim nechat můstek) a pak to zevnitř oblepit páskem síly 0,13.
Co nějaký nápad ohledně disků?
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 11 dub 2020, 17:44

Chaoticky jak mám ve zvyku dělám tu i onde. Vzal jsem okótovaný výkres SOP který je i zde ve vlákně, doměřil na něm další rozměry a vysochal jednu z nich. No nějak se mi to nepozdávalo, tak jsem proměřil fotky a samozřejmě všechno jinak. Takže oprava. Ještě tam chybí rytí, nýty, porty a táhlo vyvažovací plošky.
CIMG6800.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 11 dub 2020, 18:16

Super. Keďže dve mašinky LeO-451 prišli až 8.4., tak budem výrazne zaostávať. Zhodou okolnosti riešim ten istý problém + odlišnosti výkresu od fotografií. Aktuálne väčšina pohyblivých častí už oddelená nech sa s tým dá pracovať. No a keďže výkres z L+K nesedí veľmi a nejaké chybičky sú aj v tom niťáku zo strany 2 pridávam výkres z roku 2011 (aj keď aj tu je tiež niečo zle). To premeriavanie fotiek bude častejšie, tak isto bude najrozumnejšie vybrať si konkrétnu mašinu a ladiť podľa nej. Aktuálne som našiel asi 4 výrazné odlišnosti na ktoré treba dať pozor. ...Edit: Keďže sa mi podarilo dohľadať aj prvú časť, prikladám výkres pre staršiu verziu (hoci mám veľké výhrady a nepochopím ako môžu byť tí Francúzi takí slepí a nakresliť to zle :-(). Ako základ pre prekreslenie postačia (ešteže aspoň základný tvar a rozmery sedia, teda ak sa to trocha ponaťahuje a následne i poskracuje) ...
Přílohy
small_2 u.jpg
small_3 u.jpg
small_43 u.jpg
small_44 u.jpg
Naposledy upravil dmoravan dne 14 dub 2020, 09:14, celkově upraveno 5
dmoravan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 11 z 29 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29

Zpět na Rozestavěno