Po čase sa mi podarilo dokončiť tento projekt, ktorý som v hlave nosil pomerne dosť dlho, avšak som sa nevedel k nemu dokopať. Mal som obavy hlavne z toho lietadla, nikdy som nič podobné nerobil, respektíve lepšie povedané prerobil, nakoľko tento model som mi dostal do rúk v štádiu pomerne pokročilého spracovania alebo lepšie povedané spatlania v štadiu "gluebomb". Zachraňoval som čo sa dalo, rozobral interier, extrahoval som pilota, prvý krat som niečo prerýval...no ale poteším Vás, lietadlá ma neoslovili.
Ako naves som použil notoricky známy Fruehauf flatbed, farebné kombo je moja obľúbená bielo-červená schéma. Na dotvorenie, jemná patina....
Náklad je nejaky Spitfire, ano lepší by bol Mustang alebo nejaký iný americký stroj, ale darovanému (dík Jojo Bičar a.k.a. ma11tko) koňovi na zuby nekukaj. Pokúsil som sa to nejako rozpíliť a naložiť na naves. Našiel som aj nejaké podklady asi 3-4 typov naložení, od rozpílené na atómy až po odvoz nakopu a do šrotu. Ja som sa rozhodol o prrvoz funkčného stroja. Taktiež som neriešil kamufláž Spita, preto som vybral to najjednoduchšie čo sa dalo, existuje aj v chromovej, resp.maximálne vylestenej forme ale to už bolo moc gýčové. Nakoniec som poriešil nejaké gurtňovanie, z ktorého som mal veľký rešpekt, ale nejako som sa na to vrhol. Tu patrí dík chlapcom z CTM, za ich namakané gurtne. Super lept, trocbu som bojoval s napnutím ale hadam to je o.k. Zapínal som ich podla nejakej mojej logiky, ale či to je tecnicky správne rozložené to netuším. Možno by bolo lepšie naozaj to dať do nejakej drevenej klietky a tú priviazať. Na toto som využil celkovo dve sady gurtní. Patinu som moc neriešil, nejaký oil stain a Buff od Tamky.
Ťahač som zvolil Bullíka od Pavla Behenského. Nafotiť to bolo dosť náročné tak aspoň takto...