Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12332 • Stránka 274 z 823 • 1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 823
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Alfred Riedel » 29 bře 2020, 19:12

To Spitfire6779: Vzhledem ke kapacitním možnostem bude i v roce 2020 naše produkce rozdělena na modely z kovových forem a modely částečně short runové. Klasické short-runové modely už vůbec neděláme. Samozřejmě se budeme snažit, aby většina naší produkce byla v kvalitě He 162. Děláme vše pro to, aby kvalita naśich modelů byla co nejlepší. Myslím, že se nám kvalitu daří průběžně zvyšovat. Protože mám pocit, že se úplně neorientujete v tom, co je to short run, tak drobné vysvětlení:
Short runová forma je forma vyrobená ze speciálního epoxydu, takové formy používáme již jen na formy velkých dílů některých modelů.
Jinak používáme kovové formy různých druhů, galvanické, hliníkové i ocelové. A ty používáme jak pro drobné díly k výše zmíněným velkým dílům i pro kompletní modely.
Tak jako rozděluje své modely AZ/KP určitě nebudeme. Až na několik vyjímek AZ/KP produkuje své modely ze short runových forem různých dodavatelů, protože sami formy nevyrábí. HQT je pouze marketingové označení pro short runové modely jednoho z oněch dodavatelů.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitfire6779 » 29 bře 2020, 19:55

Vdaka za vysvetlenie.
Spitfire
BA/SK
_____________________________________________________________________________________________________
spitfire6779

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 29 bře 2020, 23:14

Dobrý den, máte v rámci Vaší série na téma Curtiss P40 v měřítku 1:72 v plánu i samostatný přebal ve verzi Kittyhawk Mk.IV.? Pokud ano, na kdy ho asi plánujete? P40N již máte, a taky je k dispozici Vaše CMK resinová sedačka pro Kittyhawk mk.IV., co to spojit a přidat nějaké pěkné markingy z Itálie a Tichomoří? Díky za odpověď.
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hobby m » 30 bře 2020, 01:12

Alfred Riedel píše:
To Hobby M: riedel(zavináč)specialhobby.eu

Právě jsem poslal e-mail. Prosím, dejte mi vědět, pokud jste jej obdrželi.
Děkuji.

Marko
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 bře 2020, 09:54

Obtisky pro model SH72390 jsou již připraveny:
http://www.specialhobby.net/2020/03/sh7 ... -eyes.html

To HobbyM: mail přišel
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod commander » 30 bře 2020, 12:18

Dobrý den,
dotaz na chystaný model Re 2000 Falco,
chtěl jsem se zeptat jestli uvažujete o verzi (případně pouze verze obtisková), která byla plánovaná
na katapulty bojových lodí (jiná zadní část kabiny, radiostanice, přidaná nádrž za sedadlo pilota a asi závěsy pod křídly a trupem).
děkuji
Jarda
commander

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 bře 2020, 18:23

pazz píše:Dobrý den, máte v rámci Vaší série na téma Curtiss P40 v měřítku 1:72 v plánu i samostatný přebal ve verzi Kittyhawk Mk.IV.? Pokud ano, na kdy ho asi plánujete? P40N již máte, a taky je k dispozici Vaše CMK resinová sedačka pro Kittyhawk mk.IV., co to spojit a přidat nějaké pěkné markingy z Itálie a Tichomoří? Díky za odpověď.

Přehlédl jsem Váš dotaz. Na podzim připravíme P-40M a zároveň Kittyhawk Mk.III. Kittyhawk Mk.IV určitě uděláme, ale až v roce 2021.

commander píše:Dobrý den,
dotaz na chystaný model Re 2000 Falco,
chtěl jsem se zeptat jestli uvažujete o verzi (případně pouze verze obtisková), která byla plánovaná
na katapulty bojových lodí (jiná zadní část kabiny, radiostanice, přidaná nádrž za sedadlo pilota a asi závěsy pod křídly a trupem).
děkuji
Jarda

O katapultovací verzi neuvažujeme, rovnou ji plánujeme :wink: . Ale bude nejdříve na podzim.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod commander » 30 bře 2020, 19:20

Skvělá zpráva, děkuji,
snad to s těmi třiceti krabicemi v kitníku do podzimu dám. :lol:
Jarda
commander

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 31 bře 2020, 09:52

Caudron C.174 na našem blogu:
http://www.specialhobby.net/2020/03/cau ... talla.html

commander píše:Skvělá zpráva, děkuji,
snad to s těmi třiceti krabicemi v kitníku do podzimu dám. :lol:
Jarda

Jen třicet? Víc než třicet kousků v krabicích mám jen čtvrtkové techniky, kterou stavím okrajově. Asi jsem větší pacient :grin: 8-[
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 31 bře 2020, 10:29

[quote="Alfred Riedel"]Obtisky pro model SH72390 jsou již připraveny:
http://www.specialhobby.net/2020/03/sh7 ... -eyes.html

A kdy půjde průzkumný Viggen do prodeje?
Eduard se stále nemá s vydáním leptů pro tenhle stroj - vydáte je vy?
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 01 dub 2020, 08:53

Fouga CM.170 Magister ‘French, Belgian and Irish Service’ markingy na našem blogu:

http://www.specialhobby.net/2020/04/sh7 ... rench.html

Alcatorda píše: A kdy půjde průzkumný Viggen do prodeje? Eduard se stále nemá s vydáním leptů pro tenhle stroj - vydáte je vy?

Do prodeje půjde 10. dubna, když vše klapne. Lepty Eduard asi udělal pro Tarangus a proto je nechce prodávat přímo. Nevím, zda jim do toho máme lést.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 01 dub 2020, 09:23

Ahoj Fredy. Bylo by možné trochu upřesnit orientaci v odstínech na základní kombinaci kamo u Spatze? Je to nádherný model, to se musí nechat. Už se těším na kola a sedačku.
Díval jsem se už dopředu, jaké barvy mám doma a co případně dokoupit. Narazil jsem na drobné nesrovnalosti (a asi i mé neznalosti (:) ) v těch zelených RLM 81,82. Podle mě je tam překlep u uvedených barev Gunze, ale to je detail a každý to pochopí. Jen si chci ověřit, že zejména u té 81 to má být ta verze 2, která je více s nádechem do zelena. Protože na obrázcích v kamo schématech to spíše připomíná tu klasickou hnědofialovou (což je ale spíše verze 3). Tak váhám, protože Gunze RLM81 je spíše ta hnědofialová. Pokud bych měl volit Gunze, spíše bych tedy dal 82,83, což by odpovídalo více tomu odstínu 81 verze 2.

I odstíny AK real v plánku jsou uvedené pro tu zeleno-zelenou kombinaci. Přímo v sadě AK real pro late Luftwaffe je totiž jako RLM81 uvedená verze 3, která je hnědofialová.

Abych se do toho moc nezamotal: má být ten Heinkel u té tmavší barvy spíše zelený (jak uvádí čísla barev - verze 2) nebo hnědofialový (jak napovídá grafický odstín obrázků, byť samozřejmě to beru s rezervou - verze 3)?
Snad je to srozumitelné, omlouvám se.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 01 dub 2020, 19:37

To Jirka z Hranic: pokud jsme přehodili barvy, tak mne to mrzí, kouknu na to. To by byla grafická chyba. Tu zelenou variantu RLM81 jsem vybral já. A to kvůli tomu, že jsem v Kalifornii oblézal důkladně kořistní He 162. Ten byl dle všeho v původních barvach, občas odřený až na dřevo. Byl zelenozelený, rozhodně ne zelenohnědý nebo zelenonafialovělehnědý. Ale pokud má někdo jiný názor na zbarvení He 162, je to na něm. To co je v návodu je naše interpretace.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 01 dub 2020, 20:06

ona se He-162 už prodává?
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 01 dub 2020, 21:00

Diky moc za odpoved! Barvy prehozene nejsou, jen je preklep u tech 2 zakladnich barev pro Gunze H/C. U obou je stejne cislo. To je detail, kazdemu to dojde. Popis RLM je jasny a beru tedy zeleno-zelenou variantu.
Zbynku, koupil jsem jej uz minuly tyden v MN.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12332 • Stránka 274 z 823 • 1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 823

Zpět na Diskuse