Zadný sťažeň so žeriavom som vyrobil z mosadzných rúrok, guľatín a leptov, podobnou metódou ako predný sťažeň. Rameno žeriava som vytočil na pravobok ... neskôr tam ešte zavesím Kawanishi E7K2.
Fotky po zlepení ...
... po „výplete“ Caenisom ...
... po nástreku surfom a s Herkulesom naznačenými napínačmi
Zadný sťažeň je osadený a zafixovaný na svojom mieste. Pri osádzaní sa mi podarilo „brnknúť“ do kladky žeriava ... už je síce narovnaná, ale nie dokonale ... budem to musieť ešte opraviť. Výplet laniek pre signálne vlajky som robil bielym Caenisom .... dlho a niekoľkokrát .... nedarilo sa a je to vidno. Základná silueta IJN Katori je už ale teraz v pokročilom štádiu.
Podľa tejto fotky som na strednú nadstavbu ku komínu doplnil zviazané drevené dosky, na zadnú nadstavbu náhradné plaváky pre Kawanishi E7K2 ... a dokončil zadnú nadstavbu osadením šikmých výstuh zadného sťažňa a protilietadlového 127 mm kanóna Typ 89, vztýčením vlajky Vice Admirála Shimizu a pribudlo aj pár členom posádky – hlavne obsluha navijakov žeriava pripraveného na vyzdvihnutie palubného hydroplánu E7K2.
Nie. Katori bola v roku 1941 relatívne nová loď a slúžila na výcvik kadetov, tak predpokladám že v rámci výcviku, po rannej rozcvičke kadeti vyfasovali kýble, kefy a "šúrovali" palubu.
švihy píše:Zadní kotva na pravoboku byla součástí trupu?
Áno, obe zadné kotvy boli súčasťou trupu, podobne ako okienka s "okapničkami" a demagnetizačný kábel. Vzhľadom na veľmi dobré prevedenie týchto detailov som ich tam ponechal. Akurát som pod zadné kotvy doplnil tie výstupky na ktoré kotvy dosadali.
Ahoj Milane, sice jsem si říkal, že ti sem nebudu vypisovat, ale nedá se to vydržet. Máš to úžasné! Kromě dokonalostí, co tady zmínili ostatní bych rád zmínil tvoji úspěšnou snahu o shodu se vzorem. Možná to někdo vnímá jako samozřejmost, ale já celkem často chodím nahlížet na modelwarships galery a tam je to spíš výjimkou. Alespoň u lodí, co mám nakoukané. Ještě bych rád zmínil detaily tvojí konstrukce. Nevím, jak to děláš, ale moc té lodi sluší. Osobně na model doplňek radši nedám, když se mi zdá ,, hrubý" a to lepím 350. Na tvých 700 ty doplňky vypadají přirozeně, značně líp než mnohé značkové.