Vzhledem k tomu, že čekám na objednanou pistoli a u japonců na masky koblih, takže nemůžu dokončovat rozdělal jsem další kousky a pomalu to sunu vše do přípravny do lakovny, vezmu to pak vše najednou. Nedělní chvilka... 5 x Fw 190 A3/A4 Tamiya v surfaceru 4 Fw 190 D 9 Tamiya připravené vybrousit Fw 190 D 11 AZ model rozdělané Fw 190 D 13 AZ model rozdělané Fw Ta 152 H 1 Aoshima rozdělané
No ty kokso!!! Honzo ty jsi neskutečnej. Včera jsme se s klukama o tobě na soutěži bavili. Neskutečná produktivita která nepostrádá kvalitu.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Díky, je to vše jen na hrubo slepené a bez drobných detailů, k tomu se pak dostanu před stříkáním. Doufám, že jste mě moc nepomlouvali, já to tušil, když jsem škytal. Tohle je jen Luftwaffe, pak následuje RAF a japonské letectvo, tam to vypadá stejně jen to nefotím.
Pánové, prosba na znalce ohledně vrtulových kuželů. Ve stavebnici Tamiya jsem měl ze starých výlisků u dvou kusů kužel z A3 a u dvou větší na Doru, Tamiya zřejmě v počátku lisování dala kužel z A3 a pak to opravila, takže jsem řešil problém s novými kužely. Podařilo se mi sehnat odlévané ze stavebnice od Hasegawy. Dělám modely od stejných výrobců proto, abych měl ve vitríně ty modely tvarově stejné. Teď jsem rozvrtal ještě D11/D13 a Ta 152, takže jsem porovnával všechny kužely a každý je rozměrově jinak. Změny vrtulí, motorů, konfigurace zbraní a jejich krytů je popsána skoro všude, ale došlo i na změnu vrtulových kuželů u těchto typů? Jde mi zvláště o verze D11/D13 a Ta 152 H1 a to zda měly kužel z D 9. Díky za pomoc. Koukám do výkresů a nějak se nemůžu dopátrat správné odpovědi.
Drobný postup na D 11/D 13 od AZ Model a Ta 152 od Aoshimy. Víceméně to mám připravené na kompletaci, jen musim vybarvit kokpity a po vlepení odlévaných šachet do křídel to slepim, vybrousim a spasuju. Ta 152 nutně potřebuje nový čumák od QB, to co je ve stavebnici je tragédie, prázdný kokpit jsem nahradil, sedačka z Hasegawy a polštářek jsem si udělal. Dotaz na kužele stále platí. Opravdu měla Ta 152 H takto velký kužel oproti D9? Zleva kužely Ta 152 a D9 AZ a Hasegawa.
No tak oproti předchozím příspěvkům je to z mé strany jenom takové paběrkování jak se říká, ale aspoň něco. Byl jsem docela překvapen kvalitou povrchu RLM 76, asi se mi podařilo dobře vyladit ředění a tlak, jenže pak začala zlobit pistole a nakonec mi vyprskla na křídlo Myslím, že jí to propagované probublávání nedělá úplně dobře. Po zaschnutí a přebroušení kapek jsem už takového povrchu nedocílil... Přestože se mi líbí víc varianta s černou až na křídla, nechal jsem to zatím tak a uvidím. Během toho rozhodování jsem splácal Miga Docela se těším na ty flíčky, snad bude pistole šlapat.
Mig parádní a co se týká Fw tak taky. K pistoli jen tolik že když nejmíň potřebuješ něco se posere. Jde o to když stříkat déle tak podle úhlu pod kterým stříkáš na model se může barva srážet na difuzeru a pak prsknout kapka. Probublávání pomůže pokud máš přicpanou trysku.
Moje linka zde, musim to už začít po přeleštění kompletovat jinak se mi to nevejde na stůl. Dodělat drobné detaily na exterieru, podvozky, zbraně, antény atd. a přesunout to do lakovny. příští týden bych rád do surfu dostal i D 11/ D 13 a Ta 152 a pak to vše nastříkám najednou. S interiérama se moc nepářu, není tam vidět, tak přístrojovky jen vybarvim.