Tak jo včera jsem dostatečně vyčistil stůl aby se mi tam vešla krabice s Catalinou. Ta věc je fakt ohromná, přijde mi že na rozpětí suverénně dohání čtvrtkový Lancaster takže bude chtít svoji vlastní novou vitrýnku. Jedna fotka jenom otevřné krabice, večer jsem už jenom zkusil vyřezat křídlo a na sucho ho složit. Pasuje více než dobře a povrch má naprost luxusní. Původně jsem zvažoval ještě doplnění nýtků co drží potah u žeber (protože stavebnice jako taková má jenom nýtování k nosníkům ale nevím jestli se mi chce do toho tak moc zabředávat.
Tak když už jsem byl u myšlenky rozjet tuhle skupinovku, tak bych asi taky měl založit stavební chlívek. Zatím tedy netuším, kterou verzi stavět, ale melancholický kuře mě nalákal na tuhle luxusně civilní verzi - https://www.messynessychic.com/2014/04/ ... urav_uOmog
Holt to bude chtít spoustu pinupek ve stylových plavkách
toto krásné téma jaksi stagnuje, všichni asi lepí stodevítky nebo co přispěju alespoň svým drobným pokrokem. Začal jsem plechovat šachty plováků věnoval trochu péče výškovkám-donýtování a narytí protinámrazové náběžky. Snažím si jinak ladit povrch trupu i křídla, ale tam toho k focení moc není, jen tmelení, broušení a rytí až do zblbnutí.
Radek Papežík píše:Na povrchu křídla a trupu tmelení,broušení a rytí až do zblbnutí?To je opravdu nutné u tohoto pěkného modelu?
asi máme každý jiný model... záslepky po podvozkových šachtách, které nerespektují paneláž PBY-5 a ještě jsou nad povrch vystouplé, trupová okénka z nich ani jedno nepasuje vez škvír, tlusté otokovky, tmelení paneláže a nýtů s místech "gumových" náběžek, likvidace děr pro zalepení antén na trupu i křídle a oprava povrchu v okolí...řekl bych že tohle všechno nutné je
postup jde pomalu. Aktuálně trochu vylepšené sání vzduchu k chladiči, ještě do toho dojdou mřížky, Eduard nabízí jen jednu ke každému sání, druhou budu muset vyseknout svépomocí.
Díky, pokračuju pomalinku vpřed. Obě sání jsou už upravené a osazené přední mřížkou (zadní až později abych ji neztratil při manipulaci s celým dílem). Dál jsem trochu poladil vzpěru zatahování plováku, fotky moc nevyšly, snažil jsem se znázornit ten U profil jako na fotce, po nabarvení to snad bude vypadat lépe. Nechal jsem ze svého původní příspěvku přesunout fotku ze stavby interiéru, jsou na začátku vlákna
jedna podsestava v barvě. Původní plovák oplechovaný leptama od Edurdu a místy donýtovaný. Ještě čekám až vyjdou masky od HM a doufám že v nich bude šablona na černé lemy krytek na vnitřní straně. Jestli ne, čeká mě několik velmi "zábavných" večerů s nejistým výsledkem