Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48720 • Stránka 1528 z 3248 • 1 ... 1525, 1526, 1527, 1528, 1529, 1530, 1531 ... 3248
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 úno 2020, 12:53

Aleš R. píše:Dobrý den pane Šulci, jsem poněkud zklamaný ze změny v zákaznickém servisu.. Mám celkem 8ks Mustanga. Jeden hotový, druhý teď stavím. U třech mám špatně výfuky - zalité (ale OK to si odvrtám) a mají poškozená ústí (jedno či dvě na výfuku). Požádal jsem o výměnu. Musel jsem to nafotit, napsat, kde jsem modely koupil, pokud u vás, tak uvést email (překvápko, já z něj píšu) (celé jsem to nepochopil, kde bych asi jinde vzal vaše stavebnice) a výsledek, že to "kolega" posoudil že jde to prý zabrousit. Já nejsem až tak idiot, abych si nezabrousil trochu plastu, pokud mám to ústí výfuku natržené, odtržené nebo nevím jak to vzniklo, tak toto nevyřeším. Je to jako byly kdysi výfuky u Spita. Byť je zajímavé, že u dalších stavebnic jsou perfektní a tak to přičítám výrobě při lisování.
Výsledek - mám si koupit celý rámeček, cena 130,-Kč/ks + poštovné. (3x rámeček + pošta). Výfuky si holt koupím jiné resinové, třeba mi vyzbydou z RC, kde resinové jsou, asi to nějak vyřeším.
Pak jsem si zničil vložky kulometů. Jsou menší, to se ví, a jdou celkem tlusté a tuhé a podařilo se mi je zdeformovat, když jsem je snažil narovnat. To jsem rovnou uvedl - moje chyba. Požádal jsem o nové, to je zcela ignorováno, myslel jsem si, že by je přidali k výfukům a zde bych i platbu za ty dva dílky akceptoval.
Pro aktuální stavbu jsem si je vzal samozřejmě z jiné stavebnice. Tak mi zkrátka zbyde, bez vložek ji nedostavím a nebudu jich mít tolik, stejně jsem to asi přepísknul s těmi počty.
Jen mě to docela překvapilo...(#39763)

Tu Vaši fotku jsem pravděpodobně posuzoval já a kolega Ferkl, a oba jsme z ní usoudili, že to poškozené není, ale že je tam zástřik.

Co se týče tohoto posuzování reklamací, dělali jsme to vždy. To, že se dožadujeme doložení oprávněnosti reklamace mi nepřijde nějak divné. Co se týče dalších údajů, to jsou věci, které k vyřízení reklamace potřebujeme. Dříve si to kolegyně posháněla sama, ale je to poměrně otravná a zdržující záležitost, proto teď chce od reklamujícího zákazníka všechny potřebné údaje najednou. Potřebujeme tu práci nějak zracionalizovat, chápejte.

Ty výfuky zkuste znova, a nafoťte to tak, aby bylo jasné, že je to poškozené.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 27 úno 2020, 13:14

výfuk must.jpg

toto je výřez z té fotky, co jsem vám poslal. Nemám to jak odfotit z té obrácené strany aby to vytržení bylo vidět kam až sahá. Pokud to takto nestačí, tak s tím neudělám, a pokud jste to tak rozhodl vy, už se u vás nemám kam odvolat. Tak to neřešte. Pokud objem mých nákupů vs. reklamací nestačí k tomu, že to napíši, že to takto nafotím, tak to pro mě nemá řešení. Samozřejmě, že si rámeček za 130
- kč kvůli tomu nekoupím.
Vložky s kulomety jsou vyrobeny špatně. Kdyby nebyly, nemusel bych se trápit s jejich opravou a nepraskla by mi. Druhou jsem zase ohřál už moc. Ale ano, psal jsem, moje chyba. Tak mi stavebnice zbyde na díly, vlastně mám tím navíc dekály abych je mohl překrývat, jak jste tu psal.
Jednoduše, takového handrkování jsem nečekal, překvapilo mě to, a budu s tím příště počítat.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 úno 2020, 13:46

Já Vám ten rámeček klidně pošlu, ale takhle vypadá každý druhý. Podle mě když si to začistíte, tak z pohledové strany na tom nebude žádné poškození vidět.

Handrkujeme se proto, že si lidi vyžadují náhradní rámečky a jiné díly bez toho, že by vůbec dokladovali, že na tom je nějaká chyba. Není v tom nic osobního, jen se snažíme do toho vnést nějaký řád.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 27 úno 2020, 14:01

Nevím, jak jak jsem psal, mám celkem 8 ks modelů a ty výfuky jsou takhle ve třech. V prvním modelu Chatannooga byly vyloženě perfektní, říkal jsem si, který blázen koupí resinové. A psal jsem v tom emailu, že mi celkově přijdou ty druhé stavebnice (82101) lisařsky horší (psal jsem i konkrétně proč).
A fakt po vás nechci celé rámečky, i když asi výrobně to nemůžete udělat jinak, což chápu. A jak jsem psal, prokombinováním těch výfuků dle typu a resinu v RC budu doufat, že mi vyjdou. Ale když mi je
pošlete, budu samozřejmě rád, ne že ne.
Kde jsem v řiti jsou ty vložky. Zase - mám pocit, nevím jestli to je možné, že jsou tyto ze 82101 ještě více menší (užší), proto jsem je rovnal. Ty předtím jsem to moc nerovnal, lehce dotmelil, dobrousil... Tady byl vyloženě schod. Mě to přijde, že jakoby je to rychle vytažené z lisu, schlazené, nevím.. Třeba ale není možné udělat ve výrobě nějakou chybu při lisování, je to jen můj dojem laika. Kdybych od Vás mohl dostat - koupit alespoň pár (jednu jsem slepil, po raním emailu z Eduardu, nic moc ale aspoň tam mám co dát. Zkazil jsem vložky dvě, ale obě na jednu stranu křídla), takže raději páry dva, a aby to nestálo jak celá stavebnice :-) Poštu samozřejmě zaplatím.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ehrenberger » 27 úno 2020, 14:47

Franta Šrédl píše:Tak na Margaret IV byly závěsníky pro rakety HVAR montovány dodatečně, někdy ve druhé polovině května a první akce s raketami HVAR se uskutečnila až 25. 5. 1945 jak uvádí plánek. Raketami ale bylo vybaveno jen několik strojů perutě (snad pouze 4 stroje) a dle dostupných informaci měly všechny takto upravené Mustangy u 15th FG náležet do stavu 78th FS. A podobně tomu bylo i u ostatních dvou stíhacích skupin na ostrově, tedy 21st FG a 506th FG. Tedy vždy jen několik strojů pouze u jedné z perutí skupiny. K plánku Margaret IV jen malé upřesnění. Koukám že z pravé strany plánku chybí na bokorysu zbytek 1 z čísla 101. Věřím ovšem, že obtisk bude v pořádku.

Zdravím, mohl bych se zeptat z které publikace pochází tento snímek.
Dost mě zajímá ten "kill" marking z pravé strany.
Předem děkuji.
Přílohy
201.jpg
Ehrenberger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 27 úno 2020, 15:10

Fotografie je z této knihy:
https://www.schifferbooks.com/the-great ... -2939.html
Na kill marking pravé strany existuje ještě detailní fotografie. Ta ale nebyla nejspíš dosud zveřejněna a je součástí soukromé sbírky. Tento konkrétní Mustang je vydáván jako model nebo součást obtiskového aršíku sice dost často, ale značně nepřesně. Podoba v novém Profipacku by tedy snad už konečně měla věrně zpodobňovat svou slavnou předlohu.
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ehrenberger » 27 úno 2020, 15:17

Mockrát díky.
Ehrenberger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod priskac » 27 úno 2020, 18:34

Dobry vecer pane Sulci, chtel bych se Vas zeptat, Hasegawa koncem unora vydava reedici F-104J/F-104DJ Starfighter v meritku 1/72 (kat.c. 00873). Nechystate reedici plechu 73205 na tenhle model? V eshope mate jenom Zoom SS205 a ta sada 73205 je jiz dlouhodobe vyprodana. Teda kdyz jste ted vydali to Eiko ve ctvrtce tak jestli potesite i leptama na mensiho brachu... Dekuji za odpoved. Peter
priskac

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 27 úno 2020, 19:55

Alcatorda píše:Dobrý den pane Šulci,

Před nějakým časem jste vydali reedici leptů pro F/ A-18A 1/72 od Academy https://www.eduard.com/cs/eduard/f-a-18 ... m=f%2Fa-18

Vydáte ještě reedici na dvoumístného Horneta https://www.eduard.com/cs/Eduard/F-A-18 ... m=f%2Fa-18 který už není v prodeji? Nebo i jednomístnou verzi C?
Sady to jsou nadmíru vytuněné a těmhle krásným modelům prospějí. ;-I

Petr

Dovolil bych se připomenout s dotazem. 8-)
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 27 úno 2020, 22:14

Dobrý večer pane Šulci, chci se zeptat, zda neplánujete také F-82 Twin Mustang. Já vím, že je to zbožné přání, obzvlášť v mém,, úpadkovém "měřítku 1/72.Děkuji za odpověď.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 úno 2020, 00:18

Ne, Twin Mustanga neplánujeme (:)

Pokud jde o ty leptané sady, tak Horneta pravděpodobně ne. F-104 nevím, záleží, jaké měla ta stará sada prodeje. Obávám se ale, že byly slabé.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiroSurin » 28 úno 2020, 15:53

A k tej obnovenej sade F/A-18A v 1/72 by sa zisla aj maska na kabinku tie su tiez nedostupne.
ObrázekMiro Šurin

1:32 - Supermarine Spitfire HF Mk.IXc, ML148
1:48 - Mig-21MF 7702
1:72 - Spitfire LF Mk. IXc, Aero L-29 Delfín, Harrier GR Mk.7 ZD404, F-16CJ Block 50, MiG-15bis (3934), MiG-29A 9.12 PAF, Aero L-39C Albatros
1:144 - Mig-21MF PAF 7809, MiG-21MF [7701] CZAF, MiG-15bisSB (3137), MiG-15 (NO-37), Spitfire Mk. IXe
MiroSurin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 28 úno 2020, 17:14

A Hornet je ještě větší prodejní lůzr než F-104?
Na Hornetovo Áčko si lepty určitě pořídím - velice výtěžná sada.
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 úno 2020, 22:19

Dvoumístný určitě. Ale nejsem schopen to takhle z patra říct, musel bych se podívat do statistik.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 29 úno 2020, 09:11

Pánové, jedu na dovolenou, do Rakouska. Vrátím se za týden, když to zůstane jako dovolená, nebo za měsíc, když se to překlopí do karantény (:)

Na vaše dotazy budu odpovídat nejspíš po večerech, tak buďte trpěliví. Nehádejte se, nenadávejte, chovejte se slušně. Děkuji za pochopení (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48720 • Stránka 1528 z 3248 • 1 ... 1525, 1526, 1527, 1528, 1529, 1530, 1531 ... 3248

Zpět na Diskuse