Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 1507 z 3257 • 1 ... 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509, 1510 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 11 úno 2020, 23:04

Když já mám strach, že mě budeš učit češtinu (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Š » 11 úno 2020, 23:06

Vášnivá diskuze na téma nových obtisků Eduard mne motivovala, abych si tento inovovaný produkt konečně také vyzkoušel při aplikaci a ne jen při pohledu do krabičky. Použil jsem obtiskový arch na čtvrtkový F6F Hellcat vytištěný novou technologií , který byl v sadě obtisků, které obdržel k vyzkoušení každý návštěvník tiskové konference firmy Eduard v Norimberku. A zde je pár mých postřehů a fotografií :
1.obtisk se uvolňuje od podkladového papíru bez problému a rychle
2.i drobné popisky se mi podařilo stáhnout z podkladového papíru, uchopit do pinzety a aplikovat na místo bez jejich zkroucení či zničení
3. obtisky jsou tenké a krycí lak se po aplikaci na modelu se téměř ztrácí , což mi vyhovuje mnohem více než třeba u obtisků Cartograf
4 .velmi dobře kopírují povrchové detaily
5. zmiňovaná nedostatečná kryvost není o nic horší než u obtisků zhotovených sítotiskem , viz foto aplikace na kontrastní černobílé rozhraní níže. Pod číslem 1 je nový obtisk Eduard , pod číslem 2 sítotiskem zhotovený obtisk firmy BOA, kterou považuji za špičku v této technologii. Např.po aplikaci na britské kamufláži jsem rozhraní pod bílým číslem nepozoroval vůbec.
Je známý fakt, že určité barvy, speciálně bílá , žlutá a červená hůře kryjí ať jsou zhotoveny jakoukoliv metodou. Já sám dlouhá léta větší plochy těchto barev např. ve výsostných znacích podkládám světlou barvou už při nástřiku pro dokonalý výsledek .

Netvrdím ,že nové obtisky jsou zcela dokonalé. Určitě se najdou kombinace barev a ploch , kde má digitální tisk své limity a je na výrobci , aby tyto problémy včas odhalil a řešil např. v kombinaci se sítotiskem , jako to udělal v případě orla v modelu MiG-23 BN . Práce s těmito obtisky mi nepřijde tak hrozná , jak možná z této diskuze vyplývá a já osobně bych dal přednost jim než třeba před obtisky Cartograf, kterým jsem se na svých modelech snažil pro jejich silný a viditelný lak spíše vyhýbat. Úplně na závěr potvrzuji výše v diskuzi zmiňované, že nejlepší klasické obtisky se kterými jsem kdy pracoval byly novější produkty firmy Techmod - perfektní barvy , kryvost , soutisk a neznatelný lak.

Zdeněk Šebesta

obtisk 2.jpg

obtisk 1.jpg

Zdeněk Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 11 úno 2020, 23:09

Vl.Šulc píše:Vorel64:
V sobotu jsem vám napsal toto:

My pro tyto případy máme řešení, může se ale stát, že si neuvědomíme, že tento problém nastal a je třeba upravit konstrukci obtisku. To se bohužel stalo u Eika.

Jestli to potřebujete všechno polopatě, tak sorry. Máte to v té diskusi v různých podobách několikrát.

Já to asi po lopatě potřebuju a zdá se, že nejsem sám. Když řeknete "jsou potřeba dvě vrstvy a jedna nám vypadla", je to za mě banalita, finito, case closed. Když řeknete "pro tyto případy máme řešení", tak to spíš vyvolává další otázky.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 úno 2020, 08:15

Radku, ale ta řešení jsou naše a asi tak poslední, o co stojíme je, aby je znal každý, kdo umí číst. Za těmito obtisky je velká práce. Zařízení nám neprodal žádný potulný prodavač tiskáren, pořídili jsme ho po více než ročním výběrovém řízení a přípravě celého procesu, jehož samotné odladění trvalo několik měsíců. Mimo jiné proto, že nejde jen o laserovou tiskárnu. Ten proces není o tom, že se na jednom konci strčí papír do tiskárny a na druhém vyleze obtisk. Je to ve skutečnosti složitý proces, v jehož rámci funguje několik unikátních, námi vyvinutých řešení. A ta nebudeme nikomu popisovat.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 12 úno 2020, 09:13

Vl.Šulc píše:
Franta Šrédl píše:No vida, tak to jsem odpověděl mazaněji, než jsem měl v úmyslu :celeb: . A vyhrál jsem něco?

Cenu dle vlastní volby (:)

Tak to zní velice lákavě. Až se člověk musí snad i zastydět, co by ho taky mohlo napadnot (:) . A co takhle že byste mně u vás vytiskli obtiskový aršík dle mého zadání? Mám doma pár nakreslených věcí, tak by to snad mohlo jít po úpravě použít. Nejde mi o žádné složité obrázky, spíš nápisy nebo menší symboly.
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 úno 2020, 09:44

OK, pošlete to. sulc@eduard.cz
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 12 úno 2020, 10:03

Paráda! Ozvu se, až si to nachystám. Nebude to hned.
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 12 úno 2020, 13:37

No, tak pan Zatřepálek se omluvil, pan doktor Šebesta to zrecenzoval, vítězové byli vyhlášení, já myslim, že by teda ta karavana mohla už táhnout dál, ne? Bylo by to super.
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 12 úno 2020, 13:40

Vl.Šulc píše:Když já mám strach, že mě budeš učit češtinu (:)

Když zaplatíš klubové příspěvky, tak Ti odpustím i přezkoušení... (:) :grin: :grin:
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 12 úno 2020, 13:43

Doplním p.Martinka- ....A na MF zavládl klid a mír.... :)
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 12 úno 2020, 14:00

Takže já bych se z dovolením zeptal pana Šulce, zda by bylo možné u brasinového kokpitu na dvaasedmdesátkový Mig-21PFM udělat boční stěny samostatně, aby se dali líp vybarvit, resp. abych se k nim lépe dostal.
V té souvislosti bych si dovolil navrhnout, zda byste udělali i k brasinové sadě dekál na boční pulty...možná by to byla snažší alternativa k ručnímu vymalování
díky
PB
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 úno 2020, 14:06

PetrB píše:Takže já bych se z dovolením zeptal pana Šulce, zda by bylo možné u brasinového kokpitu na dvaasedmdesátkový Mig-21PFM udělat boční stěny samostatně, aby se dali líp vybarvit, resp. abych se k nim lépe dostal.
V té souvislosti bych si dovolil navrhnout, zda byste udělali i k brasinové sadě dekál na boční pulty...možná by to byla snažší alternativa k ručnímu vymalování
díky
PB

Vezmeme Vaše připomínky v potaz. Pokud už to tedy není hotové (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 12 úno 2020, 14:11

Jarek S. píše:Pro Tom.Vrabec:
Pokud vím, tak návod si musíš stáhnout a vytisknout.. Bo na rozdíl kompletních stavebníc určených pro BFC ty jednotlivé přidané markingy v tištěném návodu nejsou. Aspoń v těch mých BFC nebyly.

Díky Jarku za potvrzení, už to jede z tiskárny :)
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří » 12 úno 2020, 14:29

No, tak ta správná připomínka od PetraB. už tady byla dříve...Mimochodem, už víte, jak je to s kolečky MiG-17?
Jiří

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 úno 2020, 18:43

Vím. Balí se.

Boční panely u kokpitu na MiGa-21PFM jsou oddělené.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 1507 z 3257 • 1 ... 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509, 1510 ... 3257

Zpět na Diskuse