Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48850 • Stránka 1492 z 3257 • 1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod speedyj » 09 úno 2020, 13:23

Zajímavá myšlenka, kdo nepoužívá anglické výrazy v češtině, neumí anglicky.
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ferdo » 09 úno 2020, 13:29

Andy píše:Jen drobnost. Co je to za módu psát nebo neustále v mluvě používat anglické výrazy.

Česká malosť. (a slovenská tiež) Skrýva sa za tým že je to niečo viac moderné a iné.
https://zlatyfond.sme.sk/dielo/202/Orsz ... osty-III/2

U toho obrázku to ešte pochopím , tiež by sa mi to nechcelo prepisovať.
Inak je nádherne ironický :) gratulácia.
Ferdo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 09 úno 2020, 13:33

Musím přiznat, že jsem hodně zklamaný z reakcí řady pisatelů, které jsem až do teď považoval za více než zkušené modeláře, odborníky a úspěšné účastníky soutěží. Jakoby snad i někomu tato kauza udělala radost. Já myslel, že modelář problémy řeší a bere jako výzvy. Ale teď mi to tady hodně připomíná srocený dav arabských trhovců, kteří se se svými škrpály v rukou předhánějí, komu bylo více ublíženo. Někdo se dokonce pustil do formulací o takříkajíc "vědomém podvodu".
Až do Zatřepálkova postu byl klid. Evidentně si toho nikdo zase tak moc nevšimnul. A teď to vypadá, že všichni už mají Ejko v barvě.
Řekl bych, že už to v Eduardu vědí moc dobře a problém zdárně vyřeší jako celou řadu jiných. Další stránky nářků nic nevyřeší.
Jiří Verner
Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 09 úno 2020, 14:00

To Braun =D> mam ten isty nazor
To Ferdo A ked uz niesom Slovak ale klokan,odpustite mi pravopis a ze angl.vyrazi pouzivam? :) Za poslednych 7y som bol az 8dni na slovaci.V 2014 pre new ID.Odvtedy 90% mojich pokecov je v anglictine,takych 7% v polstine a 2% v rustine.Slovensky len raz za cas kecam ked idem do Sk shopu alebo s dcerov volam :lol: :lol: :lol:
Teraz ale vazne.
Vlado chcel som si overtrees na P-39 nakupit ,ale mate len posledny profipack na P-400.Budete este niekedy obnovovat starsie camo,alebo budu nejake nove?A pri tej prilezitosti aj overtrees.
Edit : beriem s5.Dal som hladat len P-39 a tam mi to neukazalo nic.Mali by ste trosku to vyhladavanie zjednodusit.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 09 úno 2020, 14:10

No a my, co jsme si Eikó nekoupili - protože se nám tématicky nikam nehodí - jsme v klidu. Zatím.
Jenom mě, Vláďo, zarazila jedna věc. Jsem zvyklý (bez problémů) většinu obtisků brát do pinzety a dávat je na model pinzetou. Pravda, u některých, hlavně velkých, to nejde, ale hlavně popisky vždycky. Teď jsem "popiskoval" Spita z Aussie VIII, evidentně tedy ještě Cartograph, a nestalo se mi, že by se jediná srolovala nebo jinak zmrvila.
To upozornění, že tohle nemáme dělat, mě moc nepotěšilo. Jak tu někdo napsal, do některých míst je jinak nedostanu. Tak jsem na to zvědav. S vašimi novými dekály toho koupeného zatím moc nemám.
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 09 úno 2020, 14:16

Nové obtisky jsou brát do pinzety stejně jako jiné obtisky. Zkoušel jsem to v rámci verifikace Zatřepálkových tvrzení. Do pinzety lze brát, s potřebnou dávkou opatrnosti, jak malé popisky, tak rozměrnější motivy. Naposledy jsem takto manipuloval s výsostným znakem z Eika a tím žlutomodrým motivem ze směrovky téhož.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 09 úno 2020, 14:46

To Braun: az si nove koupis auto a bude ti do nej zatekat, tak si nestezuj u vyrobce/prodejce, ale jako zkuseny motorista to ber jako vyzvu a vyres to.
Az pujdes do restaurace a prinesou ti steak tvrdy jako prkno, tak to u cisnika nereklamuj a jako zkuseny jedlik to ber jako vyzvu a porad si s tim

Je uplne jedno, jestli se jedna jenom o modely, tudiz konicek. Jde o to, ze jeden z nejlepsich a nejkvalitnejsich modelu na svete v ramci technologickeho pokroku dodava na trh neco, co neni kvalitni vyrobek. A to i v rade limitovanych a nejdrazsich modelu, ktere vyrabi.
Obtisky jsou po vyliscich druha nejdulezitejsi soucast plastikoveho modelu, az pak nasleduji plechy, masky a reziny, coz doklada i rada weekend.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 09 úno 2020, 14:50

Jak ty sóršáni. Bžódajó a bžódajó až člověka úplně ubžódajó. :grin:
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 09 úno 2020, 15:01

Ok já se dám trochu do angličtiny a vy se prosím vás naučte pořádně dělat obtisky.
To zní jako dobrý plán. ;-I
V každém případě tím prospějete mnohem více lidí než já doručením pár slovíček.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 09 úno 2020, 15:13

Peteru: Jen jestli ty obtisky nejsou důležitější než plast. S ním lze lecos vykouzlit, se špatnými obtisky toho moc nenaděláte.
Naposledy upravil jenda58 dne 09 úno 2020, 15:14, celkově upraveno 1
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 09 úno 2020, 15:14

P. Šulci, bylo by možné, až budete mít tu technologii výroby kvalitních obtisků zmáknutou, dát třeba sem do vlákna vědět, že si mohu koupit nějakou tu další Limitku, když je sbírám? Eiko holt oželím.
Děkuji :)
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 09 úno 2020, 15:39

peteru píše:To Braun: az si nove koupis auto a bude ti do nej zatekat, tak si nestezuj u vyrobce/prodejce, ale jako zkuseny motorista to ber jako vyzvu a vyres to.
Az pujdes do restaurace a prinesou ti steak tvrdy jako prkno, tak to u cisnika nereklamuj a jako zkuseny jedlik to ber jako vyzvu a porad si s tim

Je uplne jedno, jestli se jedna jenom o modely, tudiz konicek. Jde o to, ze jeden z nejlepsich a nejkvalitnejsich modelu na svete v ramci technologickeho pokroku dodava na trh neco, co neni kvalitni vyrobek. A to i v rade limitovanych a nejdrazsich modelu, ktere vyrabi.
Obtisky jsou po vyliscich druha nejdulezitejsi soucast plastikoveho modelu, az pak nasleduji plechy, masky a reziny, coz doklada i rada weekend.

No a je to tu. Už zase honění principů a "pravdy a lásky". Stát se to v US, má Eduard na krku žalobu za psychickou ujmu a strádání.
Až mi poteče do auta, tak to půjdu řešit k prodejci. A třeba auto vrátím. Steak vrátím určitě a třeba už nikdy nepřijdu. Ale rozhodně nepůjdu lomit rukama na náves.
Jiří Verner
Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 09 úno 2020, 15:42

Skromný dotaz: Jak vám "vnutili" novou tiskárnu? Obvykle když koupím novou věc a nesplňuje požadavky, tak nastupuje reklamace, servis... Z vašich vyjádření ovšem vyplývá, že ty mušky vychytáváte sami. Není něco špatně?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 09 úno 2020, 15:54

1/ je úplně jedno jestli je modelařina na jedné straně "pouze" koníček, hra či zábava. Někteří staví modely i na zakázku. Je to byznys jako každý jiný a spousta modelů není vůbec levná. Za své peníze má dostat zákazník odpovídající kvalitu.
2/ protože je to pro většinu z nás koníček a zábava (za což vydáváme naše těžce vydělané prachy), tak se u toho asi nechcem otravovat s nekvalitními produkty, že?
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 15:58

Je tohle vlakno ještě "Dotazy na...." nebo už jen "Plačky....."
:grin:
kalimero

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48850 • Stránka 1492 z 3257 • 1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495 ... 3257

Zpět na Diskuse