Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1476 z 3260 • 1 ... 1473, 1474, 1475, 1476, 1477, 1478, 1479 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod vorel64 » 03 úno 2020, 22:34

Pane Šulci, zdravím.

Předem, již jsem psal na podporu.

Ale nemohl by Eduard u svých modelů přestat tolik mazat formy? A nebo zpřísnit výstupní kontrolu výlisků?
Aby z forem nelezly mastné výlisky, a aby nevznikaly vady, viz přiložené fotky. Je to z Overtreesu Bf 109G-10 Erla.

A jak jste mluvil o bronzových podvozkových nohách pro P-51D, že je to šperk. Také tady by nezaškodila lepší výstupní kontrola. Také viz foto.

S pozdravem
Vorel
Přílohy
IMG_20200203_185522.jpg
IMG_20200203_185508.jpg
IMG_20200203_183435.jpg
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 03 úno 2020, 23:26

Vit píše:Tak ono bude za chvíli určitě "všude", ale taky se mi nelíbí protahování a dal sem si závazek, že nenakoupím u Eduarda, dokud nebude Kuňkadlo v prodeji. (Snad pak vyprodané limitky někde seženu)

Ale jinak děkuji za vyčerpávající shrnutí dění v modelářském průmyslu. =D> =D>
Moc pěkné a pro laiky poučné a jsem rád, že se vám veletrh líbí a přináší kontrakty, budeme z toho mít prospěch všichni, že.
Na strojírenském veletrhu v Brně je taky tradiční vzpomínání na staré časy, kdy tahákem BVV byla nová Škoda Favorit a přišlo se na ni podívat 2 miliony lidí. Ale upřímně, dnes by to snad ani nikdo z vystavovatelů nechtěl. Možná je lepší klidné jednání s velkými klienty, než nával čumilů s batůžkem, kteří stejně nic nekoupí.... Nebo ne?

Asi tak. Svým způsobem ta délka veletrhu přináší jistý poklid (:)
Co se Kuňkadla týče, děláme, co jsem řekl. Tak úplně nechápu zdejší nespokojenost.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 03 úno 2020, 23:28

Miroslav Knížek píše:Pro pana Šulce: Se zájmem jsem si v únorovém Infu přečetl Vaši úvahu o vývoji podnikání v oboru plastikového modelářství a měl bych k tomu jednu doplňující otázku. Nevíte kdo momentálně vlastní formy Accurate Miniatures a jak se k současnému vlastníkovi dostaly? Je docela zajímavé jak formy modelů cestujií a mění majitele. Je mi jen známo, že modely bývalé Accurate M. poměrně často přebaluje Italeti či Academy. Vlastní snad tyto formy jedna z těchto firem? No a samosebou mi nedá se nezeptat máteli chuť někdy zase některý zajímavý kousek od Accurate M. přebalit? Poslední byl nemýlímli se SBD-5 . Díky zdravim (:)
M.K.

Ty formy má částečně Academy, částečně jistý pan Ko. Italeri si kupuje výlisky od Academy.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 03 úno 2020, 23:29

jenda58 píše:K dotazu bych se připojil, neboť zatím marně čekám, kdo a kdy vydá Accu. SB2C a F3F. A taky bych se s dovolením zeptal, zda se v Norimberku už někdo konečně prezentoval se čtvrtkovou SB-2.

Ne, alespoň já jsem tam SB-2 nezaregistroval.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 03 úno 2020, 23:34

Tom.Vrabec píše:Pane Šulci, moc pěkný úvodník - jak jste psal, že ještě nemáte ani čárku, tak jste to dal hezky a rychle dokopy (nevím proč, ale vybavil se mi pres na finiši mé diplomky blahé paměti :grin:). Teda jednu věc si neodpustím, co mě zabolela - cituji obrat "Zajímavý vývoj vidím tady u nás na Východě, hlavně na Ukrajině." Ačkoliv nás takhle často škatulkují lidé neznalí zeměpisu, my "u nás" pořád jsme střední Evropa (a to říkám já, který bydlím ještě o kus východněji než Vy :) ). Samozřejmě počítám, že šlo jenom o "nešťastné" spojení...
Taky díky za ten historický přehled vývoje firem i za zprávy z Norimberku. Jak už tu bylo několikrát zmiňováno - alespoň co se modelářství týče, žijeme v úžasné době... ;-I (jenom mi řeknite, kde na to brat prachy a hlavně čas; ještě jsem nerýpnul do noční G-6AS a už mám Kbelskou BFC Erlu v košíku :evil: :grin: )

To neberte politicky ani korektně zeměpisně, ani osobně. Použil jsem to označení schválně, protože tady je v mopdelařině podle mě jednoznačná hranice, která vede v podstatě téměř přesně po bývalé hranici mezi sovětským blokem a Západem. Takže pro zjednodušení lze říct, že zatímco na Východě si formy i ostatní produkci většinově děláme sami, tak na Západě si je nechávají dělat. Většinou na Východě (:)

Jinak mám samozřejmě za to, že politicky patříme k Západu a věřím, že to tak i zůstane. A když budou k Západu patřit i Ukrajinci, tak mi to vůbec nebude vadit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 03 úno 2020, 23:38

vorel64 píše:Pane Šulci, zdravím.

Předem, již jsem psal na podporu.

Ale nemohl by Eduard u svých modelů přestat tolik mazat formy? A nebo zpřísnit výstupní kontrolu výlisků?
Aby z forem nelezly mastné výlisky, a aby nevznikaly vady, viz přiložené fotky. Je to z Overtreesu Bf 109G-10 Erla.

A jak jste mluvil o bronzových podvozkových nohách pro P-51D, že je to šperk. Také tady by nezaškodila lepší výstupní kontrola. Také viz foto.

S pozdravem
Vorel

Mazat se to musí, bez toho to nefunguje. Maže se to dle potřeby, občas může utéct nějaký mastnější kus do krabice. Není to žádné drama, stačí to umýt ve vodě s trochou jaru.

Co se nožiček týče, nerozeznám z té fotky, co Vám vadí.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 04 úno 2020, 05:23

Pane Šulci bylo by možné aby porty u Fokkera D.VII 1/72 byly už součástí lozengu?
Polepovat na lozeng proužky portů mi přijde zcela zbytečné.
Děkuji za odpověď
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorel64 » 04 úno 2020, 05:28

Mastnotu si umyji, ale ty poškozené díly díky moc mastné formě nenapravím.

A u těch nohou nejsou dolité části. Porovnejte místa označená červeně.

Tak to se už nedivím, že to takto prochází, když ani šéf to nevidí.
Přílohy
IMG_20200203_183435.jpg
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 04 úno 2020, 07:09

Jako nic ve zlém, ale na tvojí rozmazané fotce lze akorát vidět nějaký chybíci čudlik a pak něco co vypadá jako svár.. nic víc.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 04 úno 2020, 08:01

No nezda sa, ze by konikove nozicky boli vadne. Iba ze by na jednej nebola dobre ta hadicka (ci co to je)? :-k
Přílohy
p511.jpg
p511.jpg (10.38 KiB) Zobrazeno 3083 krát
p512.jpg
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 04 úno 2020, 08:07

Andy píše:Pane Šulci bylo by možné aby porty u Fokkera D.VII 1/72 byly už součástí lozengu?
Polepovat na lozeng proužky portů mi přijde zcela zbytečné.
Děkuji za odpověď

Tohle bych taky ocenil.
Jen nevím, zda to jde technologicky vytisknout, aby porty jež by byly součástí lozenge dokonale pasovaly na porty ve stavebnici.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 úno 2020, 08:33

Ono to není tak jednoduché. My je tiskneme zvlášť proto, že není záruka, že budou přesně sedět po celé ploše. Při tisku dochází k nějaké malé odchylce, která se při délce obtisku může načíst a pak se ty porty po délce rozpětí mohou rozejít. K další dilataci obtisku dochází při aplikaci. Další věc je, že na jeden typ lozengu je několik typů port, v různých barvách.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 úno 2020, 08:35

vorel64 píše:Mastnotu si umyji, ale ty poškozené díly díky moc mastné formě nenapravím.

A u těch nohou nejsou dolité části. Porovnejte místa označená červeně.

Tak to se už nedivím, že to takto prochází, když ani šéf to nevidí.

Nevidí. Tohle by asi musel posoudit technolog, zda je tam opravdu chyba. Pokud máte pochybnosti, nebo jste si jist, že je to špatně, pošlete to k nám na podporu nebo to přineste na výstavu, pokud to špatně bude, vyměníme Vám to.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 04 úno 2020, 08:40

Děkuji. Zařídím se podle toho.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 04 úno 2020, 08:51

Vl.Šulc píše:....Co se Kuňkadla týče, děláme, co jsem řekl. Tak úplně nechápu zdejší nespokojenost.

Na Kuňkdalu mi vadí, abych se vyjádřil politicky: Rozdělujete národ na Lepšomodeláře, kteří už mají Kuňkadlo od minulého roku doma a chlubí se fotkama na internetu. Teď ho dostali i někteří v Německu. A prostý lid se může poprat o 10 kusů u Artura nebo čekat buchví kolik měsíců na nějakou akci a ani neví, jak dlouho budou čekat, protože ve vašem lednovém infu v přehledu, který měsíc budete co vydávat, není o Kuňkadlu ani slovo! Kromě provokativní fotky hotového modelu. A chápejte prosté modeláře, kteří mají max. 300 modelů ve skříni, že ji musí doplnit Kuňkadlama...
:wink:

Osobně mám smůlu, a tím víc mě to mrzí, že Německá obchodní komora dělá zájezdy do Norimberka ve čtvrtek a vaše tiskovka je v pátek, takže když nechci cestovat autem sám, mám každý rok smůlu. Z tohoto důvodu tak děkuji alespoň za zopakování konference v Praze.
=D> =D>
Život je krásnej 8-)
Vit

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1476 z 3260 • 1 ... 1473, 1474, 1475, 1476, 1477, 1478, 1479 ... 3260

Zpět na Diskuse