Dnes jsem dokončil dalšího Junkerse. Tentokrát je to verze A-6/U postavená na základě stavebnice ICM doplněná o zaslepení podtrupové vany a přistávací reflektor z předsériových testovacích odlitků. Mám tam chyby o kterých vím ale ve fázi, kdy jsem je zjistil, by oprava způsobila víc škod, tak sem je tam nechal. Chyby v kamufláži už se řešili ve stavebním tématu. Dál mám špatně srovnané antény radaru FuG 200. Pravou samostatnou anténu mám posunutou moc vpředu. Chyba vznikla už při výrobě držáků, které nikdy na modelu nebyli usazené zároveň. Celá stavba je popsaná zde: viewtopic.php?f=57&t=89607&p=2281711#p2281711
Řediteli - tak co mám napsat... souměrnost hadů a celková kamufláž je naprosto precizní... i použití olejů na kamufláži, nová metoda může slavit úspěch ! ale co se týká patiny podvozku.... neboj se zatlačit na pilu. po každé spolu řešíme, použití olejů. Ty podvozkový nohy si zaslouží víc patiny. Vedle pískové, kterou tam máš, by tam měla být taky tmavší barva. Je potřeba to kombinovat. dále pak teda zatížení hlavního podvozku. kola sou dokonale kulatý, i když na nich spočívala největší váha letadla. Naproti tomu ostruha je zatížená, až moc a navíc ze šika. to samý prachovky na hl. podvozku - jen černá ... díly mají krásnou texturu koženky a zaslouží si taky větší zvýraznění
Herr Kommandant, gratulace k dalšímu skvělému kousku, tohle má fakt málokdo. A už vůbec ne tak pěkně a čistě postaveno...nějaké ty chyby dycky budou a souhlasím s Fliegrem Jiřím, že na těch kolech by se dalo ještě něco došpinit a srovnat ostruhu (kola zatěžuj až na dalším modelu, pokud to teď nepůjde bez fatálních poškození sundat)...jinak na kamo se nemůžu vynadívat a ty antény, to je model v modelu
Petře ne nadarmo jsi "velkým šéfem" téhle grupe!! Naprosto famózní nástřik,čistota,detaily. Mašina kterou jen tak někdo ve vitríně nemá. Prostě paráda se vším všudy. Drobné chybky o kterých víš jen ty neřeš i když štvou. Za mě veliteli obrovská potlesk ve stoje!
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Díky. Kola hlavního podvozku jsou ze stavebnice, zatímco ostruhové je odlitek od SH a celá ostruha je lehce natočená do strany, proto to může takto vypadat. Na příštím Junkersu se na ně zaměřím víc. Joži až budu mít zase vybalený foťák, tak to vyfotím.