Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1454 z 3260 • 1 ... 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Renda » 16 led 2020, 09:04

To není diskuze, to je obhajování vlastních nedostatků.
Přestříkat celoplošně lakem asi není dobrej nápad.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 led 2020, 09:09

Pleteš se Rendo, to je diskuze. Petr není jediný kdo má s obtisky problém, alespoň s těmi staršími. Já s nimi taky měl problém a u Chatanoogy P-51 jsem hodil popisky po nalepení 4 ks do koše s prohlášením že tohle nemám zapotřebí.....ale byly to původní, jednovrstvolakové obtisky. S těmi opravdu nejde moc dělat v případě popisek. U větších obtisků je to lepší, ale ....porodních bolestí měl Eduard hodně s přechodem na novou tiskárnu , ale doufám že už to vychytali.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 led 2020, 09:40

Martin Černý 'Černoch' píše:Pleteš se Rendo, to je diskuze. Petr není jediný kdo má s obtisky problém, alespoň s těmi staršími. Já s nimi taky měl problém a u Chatanoogy P-51 jsem hodil popisky po nalepení 4 ks do koše s prohlášením že tohle nemám zapotřebí.....ale byly to původní, jednovrstvolakové obtisky. S těmi opravdu nejde moc dělat v případě popisek. U větších obtisků je to lepší, ale ....porodních bolestí měl Eduard hodně s přechodem na novou tiskárnu , ale doufám že už to vychytali.

Malé dopřesnění - Chatanoogu jsem měl první vrh ještě s Cartografem a v pohodě. Já se rozhorlil nad Royal Class mustangem a Eiko, což jsou modely z listopadu/prosince 2019, a bohužel moje první setkání s "novými" dekály Eduard...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Kameník » 16 led 2020, 09:41

Mám podobnou zkušenost, jako Petr Z.
Teď zrovna obtiskuju Frenesi, malé popisky mají tendenci se při přenosu na model podhrnovat, musel jsem přejít z osvědčeného stahováním párátkem na stahování jemným štětečkem s dostatečným množstvím vody (člověk musí dávat mnohem větší pozor, dá se na to zvyknout, ale nepotěší to).
Při namočení obtisku (trupové kódové označení) písmene N do teplejší vody (která předchozím obtiskům nevadila), se konce obtisku při kontaktu s vodou okamžitě zkroutily a přilepily na zbytek obtisku, nešly narovnat (profipacky mám naštěstí dva, takže obtisk si nahradím a vím, na co si nově dávat pozor).
Nejhorší pro mě je to, že pod výsostním označením na boku modelu prosvítají invazní pruhy, což asi těžko vyzkouším dopředu někde mimo model, obzvláště, když se na to předchozích modelech nestávalo a neočekával jsem to. (Pan Šulc to vysvětlil, co už teď….)
Mustangů od Edy mám doma 6 včetně dvou RC, takže plánuju stavět další a těším se na ně.

Berte to jenom jako příspěvek do diskuze (třeba se něco z toho bude někomu hodit), díky.
Michal Kameník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 16 led 2020, 09:51

Michal Kameník píše:Nejhorší pro mě je to, že pod výsostním označením na boku modelu prosvítají invazní pruhy, což asi těžko vyzkouším dopředu někde mimo model, obzvláště, když se na to předchozích modelech nestávalo a neočekával jsem to. (Pan Šulc to vysvětlil, co už teď….)
.

To dělaly dekály, kde chyběl podtisk bílou, taky jsem je měl v obou PP.
Dneska dorazily opravy, jsou na spešl malém aršíku, takže se to Eduard řeší.
Je dobré si napsat na podporu o výměnu.

BTW: dekál byl průsvitný i při nanášení, ale tak nějak jsem doufal, že to na modelu bude fungovat ok. Tak jsem jej tam dal a světe div se, nefungovalo.-§)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 led 2020, 09:55

Každý obtisk se dá nanést, jen to chce vyzkoušet a najít si co nejvhodnější postup. A ne slepě opakovat zažité.
No a kokardy, nebo plochy hlavně s bílou barvou je vždy lepší podstříknout , to ale platilo vždy.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 led 2020, 09:58

Renda píše:Každý obtisk se dá nanést, jen to chce vyzkoušet a najít si co nejvhodnější postup. A ne slepě opakovat zažité.
No a kokardy, nebo plochy hlavně s bílou barvou je vždy lepší podstříknout , to ale platilo vždy.

No, ono jde taky o to, zda máš náladu něco dál zkoušet, když to k lepšímu výsledku ani po třech hodinách nevede. Ztráta času! Jinak souhlas...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 led 2020, 10:15

Jasně, ale sedat k lepení bez nálady nemá smysl.
Jinak asi nejjemnější obtisky co jsem měl v ruce v naší kotlině má Reji, doporučuji vyzkoušet.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 led 2020, 11:08

Renda píše:Každý obtisk se dá nanést, jen to chce vyzkoušet a najít si co nejvhodnější postup. A ne slepě opakovat zažité.

Kecáš. Pokud máš dobře kryjící obtisky, nemusíš nic podstříkávat. Takový pravdy jsou z dob pravěku. Jak vidím pro tebe není nic problém, snad jen jediná věc, zkousnout byť lehkou kritiku v tomto vlákně..
Ano, máš pravdu, můžu hledat celý večer nejvhodnější postup jak nanést deset popisek a pak to další tři večery zkoušet naostro, ale to bych musel být padlej na hlavu, takto vyloženě mrhat časem. Raději bych obtisky které nevyžadují takovou péči - což už teď asi bude když budou mít dvojitou lakovou vrstvu.

Netiskne Reji náhodou u BOA? Pak takových obtisků bude mít vícerofirem nejen u nás.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 16 led 2020, 11:09

Průsvitnost obtisku, pokud není záměrná, je školácká chyba nebo nedbalost výrobce. Tenkost je sice hezká věc, ale ocmacaď pocamcaď. Např. ve stavebnici Fokkeru F.1 bílé oči a fousy na motoru jsou bohužel průsvitné, prosvítá už modrý obtiskový papír. Tady to podkladová barva nevyřeší, tak asi nezbude než obtahovat štětečkem nebo zkusit vyříznout masku podle obtisku...
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 16 led 2020, 12:31

Jakou má kdo zkušenost z obtisky Fokker D.VII "Knihovnická" edice? Tam byly nové úplně první v distribuci ...
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Samosseto » 16 led 2020, 13:14

Dobré odpoledne pane Šulci.

Chtěl bych se zeptat v souvislosti s letošními novinkami ve dvaasedmdesátině MiG-21PF a MiG-21PFM, neuvažujete výhledově o vydání dvaasedmdesátinkových "Stříbrných šípů" v podobném "výpravném duchu", jako byly loni ve stejném měřítku MiGy-21MF, tj. výlisky pro jeden MiG-21PF a pro jeden MiG-21PFM ? Ideálně s lepty a maskami pro každého z nich a s "reedicí" knížky Stříbrné šípy... :wink:
Samosseto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 led 2020, 13:18

Pokud bude pod bílým obtiskem rozhraní barev, bude to vidět vždy, narážím na ty invazní pruhy.
Jo, tisknou u p. Bodečka.
Martine, klídek jo, ale občas věci z pravěku fungují.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Mikeš » 16 led 2020, 13:25

Dobrý den pane Šulc.

Zeptám se, kdy uvedete na trh motor pro mustanga?

Jiří Mikeš
Jiří Mikeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 16 led 2020, 13:31

Samosetto: dotaz byl položen před pár dny. SŠ budou, ne letos, bez R.
jenda58

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1454 z 3260 • 1 ... 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457 ... 3260

Zpět na Diskuse