Ahoj Od kamaráda jsem dostal stavebnici chmelnice , je na ní nádherně vidět ten užasný pokrok jaký ty naše milované stavebnice udělali . Chtěl bych vidět ten výraz kolegy modeláře z doby před cca pětapadesáti lety, kdy by měl možnost prohlédnout si některou z dnešních stavebnic Pomalu dávám dohromady interiér Rolanda Přeji všem příjemné svátky . Petr
Sleduji s velkým zájmem. Krásná práce, úžasná stavebnice, zajímavé letadlo. Mě pořád chybí dodělat vrtule, nějak na to nemůžu přijít. Těším se na další postup a budu opisovat . Můj pokus o ztvárnění dodatečné montáže kulometu Lewis viz foto, třeba pomůže k lepšímu ztvárnění.
Ahoj Díky za inspirativní fotečky , ten kulomet se ti povedl náramně . Právě ta improvizovaná montáž zbraně mne přimněla ke stavbě Rolanda . Dumám kam do interiéru umístit náhradní zásobníky pro Lewis . Moc se těším na rekonstrukci kamufláže , Světlounce zeleno šedá (modrošedá?), hřbet trupu od střelce k ocasu hnědá (khaki?)a to celé pod značně omšelou zimní kamufláží (vápno?) Budu postupovat podle fotek od WnW a uvidím co mi z toho vyleze Můžeš sem hodit prosím foto tvého Rolanda ze spodu , zajímá mne jak vypadá pumovnice a pumy v ní Petr
Přílohy
1024_3332643135376631.jpg (17.07 KiB) Zobrazeno 4137 krát
4-EF308-32-PB25.jpg (78.07 KiB) Zobrazeno 4139 krát
Na zbarvení jsem zvědav. Já se pokusil o klasiku dle návodu WnW, světlá modrošedá a bílá. Co se týče spodku, moc jsem to neřešil páč tam ve finále není vidět, pokud model klasicky stojí není pod ním zrcadlo. Pokusil jsem se to vyfotit, ale nejde mi to a mám doma na houby světlo. Snad to trochu pomůže. Snažil jsem se vyfotit i uchycení lanek u kol, udělal jsem z albion alloys trubiček nově, WnW to má celý z plechu ale to se mi moc nelíbilo.
Po nabarvení jsem zjisti, že jsem úplně zapomněl vytmelit vodorovnou spáru u výškovky (oranžově vyznačeno):-( asi jsem si myslel že tam má být nebo nevím co se stalo. Každopádně, dá se s tím dodatečně něco dělat? Nebo radši nechat být? Díky za jakoukoli radu.
Ahoj V téhle fázi stavby bych tu spáru už nechal , riziko poškození krásného modelu je velké. Jedině ,že by jsi se dodatečně rozhodl naznačit tu částečně smytou zimní kamufláž , tam by se ta oprava mohla stratit . Já dopasovávám interiér ,natahám ještě ovládání motoru , kabely elektroinstalace ,provedu několik retuší a budu zavírat trup . Díky za fotečky pumovnice a spodku trupu Petr