Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jaký mám koupit tlakový spínač ?

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 8 z 21 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Milča » 17 dub 2007, 11:53

Klusáček petr píše:čeho škoda?

Zbavovat se toho šrotu....
Milča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod majvos » 01 črc 2007, 19:34

tak se si taky postavil kompresor sice nenií ještě v barve a zdá se mi že když nafoukám 3bary a potom se mi zdá že má nějaký divný zvuk tak sem ho radši vyp tak mi prosím poraďte jestli to je normální?? nebo s ním něco je díky a sakra fotky mám moc velké :evil: :evil: :evil: :evil: musím to nafotit znova fotky přidám později
majvos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 02 črc 2007, 06:25

Fotky se dají zmenšit třeba v tomhle programu : http://www.stahuj.cz/grafika_a_design/p ... /xnview/?g[hledano]=xnview&g[oz]=1.91.1&g[up]=Complete+version
Nemusíš to fotit znovu.

A k tomu zvuku - kompresor se víc namáhá když tlačí větší tlak,nemělo by to vadit,můj komp tlačí 10 atm a taky dělá zvuky jak přetlačuje zpětnou klapku,ale dej fotky a kouknem na to...
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod majvos » 02 črc 2007, 11:42

tak a fotky jsou tu :o :o
Přílohy
P6300021.jpg
P6300023.jpg
P6300024.jpg
P6300025.jpg
P6300027.jpg
P6300028.jpg
majvos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 02 črc 2007, 20:21

Pokud dobře vidím mělo by to fungovat,sestavený to máš ok.Ten zvuk vydává kompresor nebo zpětná klapka?Já bych se toho nebál.Zkontroluj utažení všech spojů,zapni a sleduj tlak v nádobě.Jaký máš nastavený vypínací tlak na spínači?Při vypnutí to pšoukne tak se nelekni.
Naposledy upravil Jirka Klementa dne 03 črc 2007, 06:14, celkově upraveno 1
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod majvos » 02 črc 2007, 20:36

vypínací tlak mam 8barů ale ten kompresor jak kdyby klepal zkusím dolít olej a uvidím
jinak pro všechny co chtějí vědět jak vypadá kompresor uvnitř tak tady mají odkaz http://rc.xf.cz/kompresor.html :shock: :shock: :shock:
majvos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 13 črc 2007, 08:40

tiež som postavil kompík, keď ho nafotím pošlem to sem. Robil som ho tak aby bol čo najmenší. Akurát mám s ním jeden problém. Keď stlačím prívod vzduchu na pištoli, tlak klesne cca o 1 bar a potom sa pomaly vracia na pôvodnú hodnotu. neviem či je chyba v regulačnom ventile alebo niekde inde.
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod czechmates » 17 črc 2007, 18:14

Zdravim,

jsem v tomhle uplnej novacek a chystam se stavet kompik. Rad bych ho vyuzil i na strikani s klasickejma pistolema, tak by me zajimalo, jestli by stacilo aby kompik fungoval v tlakovem rozmezi 1-5bar. Nemam tuseni, jestli to bude stacit. diky za odpoved
czechmates

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mitom » 18 črc 2007, 06:53

Pri veľkej pištoli budeš asi narážať na problém malého objemu tlakovej nádrže - teda pokiaľ to chceš robiť z hasiaceho prístroja ako väčšina z nás...
http://www.mitom.wz.cz/Victory01.htm
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/viewtopic.php?id=543
mitom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 črc 2007, 07:06

Pri strikani potrebuji rozsah tlaku cca 0.5-2atm. Nektere extra slabe cary vyzaduji i vetsi tlak. Vetsina vyrobcu udava pracovni tlak pistole 1-2,5atm. Lednickovy kompresor utahne pistoli s tryskou do 0.5mm, vetsi uz ne, dava male mnozstvi vzduchu. Ale pistole nad 0.5mm jsou spise na funkcni modelarinu, takze taky zalezi, k jakemu ucelu to budes vyuzivat.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod czechmates » 18 črc 2007, 11:47

Zabyvam se renovaci ruznych militarii - helmy, vystrojni soucastky atd, takze to neni nejaky velky strikani. Doted jsem vsechny tyhle veci delat skrze spreje a ted se chci pustit do strikani modelu a chtel bych pokracovat v tej renovaci, tak si budu stavet kompik. Nasel jsem totiz celkem levny tlakovy spinac, tak mi jde o to, jestli bude stacit, posilam odkaz http://www.vltava2000.cz/dufa/GoodsDeta ... AQUACPS02M
czechmates

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 črc 2007, 12:20

czechmates píše:Zabyvam se renovaci ruznych militarii - helmy, vystrojni soucastky atd, takze to neni nejaky velky strikani. Doted jsem vsechny tyhle veci delat skrze spreje a ted se chci pustit do strikani modelu a chtel bych pokracovat v tej renovaci, tak si budu stavet kompik. Nasel jsem totiz celkem levny tlakovy spinac, tak mi jde o to, jestli bude stacit, posilam odkaz http://www.vltava2000.cz/dufa/GoodsDeta ... AQUACPS02M

Ten tlakovy spinac je standard, ale pozor, nema odlehcovaci ventil, takze se ti nemusi potom rozbihat kompresor do protitlaku. Jedine vyresit odlehceni elektromagnetickym ventilem (jako u AS189). Za vystup z tlakove nadoby ale dej urcite jeste jemny regulator tlaku. Taky ten tlakovy spinac ma prilis velkou hysterezi (rozdil mezi vypinacim a zapinacim tlakem) a primy vystup je nepouzitelny (pro pistolku).
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod czechmates » 18 črc 2007, 14:52

Takze myslis, ze bych spis mel jit do nekteryho z tehle spinacu? Ja se v tom prd vyznam, takze nevim, jestli tahle serie spinacu ma odlehcovaci ventil nebo ne. Nepomohla by tomu zpetna klapka? http://www.pumpa.cz/?page=oz#oz6
czechmates

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 črc 2007, 15:15

czechmates píše:Takze myslis, ze bych spis mel jit do nekteryho z tehle spinacu? Ja se v tom prd vyznam, takze nevim, jestli tahle serie spinacu ma odlehcovaci ventil nebo ne. Nepomohla by tomu zpetna klapka? http://www.pumpa.cz/?page=oz#oz6

Funguje to takhle: vystup z kompresuru vede k odlehcovacimu ventilu a pak prez zpetny ventil (klapku) do tlakove nadoby. Vystup z tlakove nadoby jde do tlakoveho spinace. Dalsi vystup z tlakove nadoby jde do regulatoru tlaku a z nej do pistole. Tlakova nadoba musi mit jeste nezavisly pojistovaci ventil, podle maximalniho tlaku soustavy. Pokud neni v tlakovce dostatecny tlak, kompresor je tlakovym spinacem zapnut a vzduch z nej jde pres zpetny ventil do tlakovky. Odlehcovaci ventil (soucast tlakoveho spinace) je v tom okamziku zavreny. Po dosazeni nastaveneho tlaku, tlakovy spinac "cvakne" a vypne privod proudu ke kompu a zaroven otevre odlehcovaci ventil. Tim dojde k vypusteni tlaku mezi kompresorem a zpetnym ventilem (kdyby tam nebyl, vyfucela by cela tlakovka). Ma to ten vyznam, ze se kompresor rozebiha pri dalsim zapnuti do nuloveho protitlaku (lehceji). Pokud by bylo na vystupu kompu natlakovane potrubi, nemusel by prekonat ten odpor a roztocit se.
Uff, snad je to alespon trochu srozumitelne.

Zadny z tech spinacu co jsi dal odkaz, nema odlehcovaci ventil.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod czechmates » 19 črc 2007, 07:30

Diky moc za vycerpavajici odpoved. Ted uz jsem zcela 100% v obraze. Ja uz to nejak vyresim a az to budu mit hotove, hodim fotku. Pocitam ale, ze to nebude driv jak za mesic. Mam hodne litani a malo casu
czechmates

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 8 z 21 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna