Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12375 • Stránka 254 z 825 • 1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 825
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Alfred Riedel » 08 led 2020, 21:34

Whirlwind info:
http://www.specialhobby.net/2020/01/whi ... dalsi.html

petr21 píše:A co nějaký hydroplán Luftwaffe? Do 24 nebo He 59. Oboje vypadá zajímavě a ve čtvrtce ani jeden není.

Do 24 1/48 máme rozdělaný, ale letos nebude, to nestíháme

Petr Zatrepalek píše:Prodává, protože jiná lepší není. Nicméně, i tak si pořídím další, až dotisknete dekály 8-)

Tak je to spravne, tak to ma byt!!!!

David Hényk píše:Sorry, že se ještě vracím k tomu Potezu, ale mrkněte prosím na číré díly, jestli by se nedalo něco dělat s těmi vtaženinami na čtvercových okýnkách. Díky.
podívám se na to

Martin Černý 'Černoch' píše:To je dobrá zpráva, jen se obávám že s tou výzbrojí to bude mít své limity. Hlavní závěsníky na Mysteru IV jsou jiné než na Super Mysteru a nádrže nosili také jen menší 450 litrové. Pumový - vnější závěsník je pak stejný, ten lze použít + pumy , raketnice, napalmové nádrže. Rakety Shafrir nenosili vůbec.
Budu doufat že překvapíš (:) a třeba na vánoce 2020 ohlásíš nové modely Etenrdardu/ SUE/SEM. Kamuflážně to také taková nuda není. Myslel jsme že jo, ale našlo se pár zajímavých mašin na obtiskový aršík.

Závěsníky a nádrže jsme do Mystere IV myslím udělali už při realizaci. Takže výzbroj jde použít. S tím ohlašování nevím. Aź to bude před dokončením, tak to oznámíme. Jako jiné projekty.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 led 2020, 12:46

Já se obávám že jste je neudělali, alespoň v indické Mystere krabičce Azuru nejsou. Je to jedna ze slabin tohoto jinak pěkného shortu runu, čili má poznámka k výzbroji je oprávněná. Začal jsem si závěsníky strouhat, ale oni jsou docela tvarově náročné.

Z jiného soudku - zakoupil jsme vaše novinkové sety na 1/48 Tempesta - půlmotor a nádrže. V návodu není uvedeno zbarvení jednotlivých částí. U dřívějších setů to bývalo standardem myslím. Někdo zapomněl , nebo už to nebudete uvádět?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 09 led 2020, 13:09

Já mám doma izraelský přebal Mystere IV a závěsníky v ní také nejsou. Ani jakýkoliv podvěs.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 09 led 2020, 14:43

Jak to vypadá prosím s dalšími verzemi Viggenů v 72 ve Vašich krabicích ?
A co Simple sety na Viggena ?
Díky
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JSR » 09 led 2020, 15:46

TomCZ píše:Jak to vypadá prosím s dalšími verzemi Viggenů v 72 ve Vašich krabicích ?
Díky

Připojím se k dotazu.
Jan R.
Lepič domácí bez ambicí soutěžit a vystavovat.
JSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 10 led 2020, 10:50

JA-37 Viggen se sety CMK na našem blogu:
http://www.specialhobby.net/2020/01/ja- ... rtina.html

Martin Černý 'Černoch' píše:Já se obávám že jste je neudělali, alespoň v indické Mystere krabičce Azuru nejsou. Je to jedna ze slabin tohoto jinak pěkného shortu runu, čili má poznámka k výzbroji je oprávněná. Začal jsem si závěsníky strouhat, ale oni jsou docela tvarově náročné.
Z jiného soudku - zakoupil jsme vaše novinkové sety na 1/48 Tempesta - půlmotor a nádrže. V návodu není uvedeno zbarvení jednotlivých částí. U dřívějších setů to bývalo standardem myslím. Někdo zapomněl , nebo už to nebudete uvádět?

Tak to si to špatně pamatuju. No tak závěsníky doděláme.
K setům CMK. Ono dělat zbarvení na motor je dost komplikované. Už proto, že na každé muzejní fotce Napier Sabru najdeš něco jiného. Takže to necháváme na zkušených modelářích, pro které jsou tyto sety určeny.

TomCZ píše:Jak to vypadá prosím s dalšími verzemi Viggenů v 72 ve Vašich krabicích ?
Díky

SF-37 Viggen duben 2020. Se Simple sety to zatím vypadá bledě, protože pořád dolisováváme výlisky a spíš nám chybí než aby alespoň dva měsíce ležely...
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 10 led 2020, 12:03

Díky za info ohledně Mystera.
Sety Tempest - myslím že tyhle sety jsou vhodné právě pro méně zkušené modeláře, nebo pro ty kteří si tolik nevěří. Jednoduchá zástavba. Jeden z juniorů u nás na klubu si objednal Brassin motor a pak usoudil že to fakt nedá. Tak jsem mu objednal vaše sety a zastavěl je v pohodě za dva kroužky. Jenže pak se začal ptát na barvy nádrží, přepážek atd. Naštěstí jsme měli po ruce Modelář s "Doktorovo" Tempestem, kde má i nádrže. Zbarvení motoru se vzalo z návodu od Brassinu. Chápu že popsat komplet zbarvení motoru je složité, ale u setu s nádržema dát červenou barvu pro nádrže a zelenou pro přepážky by jste určitě zvládli. I ten motor by šel alespoň schématicky označit barvami. Zkus o tom uvažovat pro další sety.
Oba sety jsou parádní jinak, to se Vám povedlo. =D>
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 10 led 2020, 14:44

Newsletter 01/2020 na našem blogu:
http://www.specialhobby.net/2020/01/nov ... 12020.html

To M. Černý: to máš asi pravdu, dohlédnu na to.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 10 led 2020, 15:29

Chtěl bych jen upozornit na poněkud nešťastné řešení rámečku:
SH72407 05_result-3.JPG

Ty přečnívající kousky vzpěr podvozku si přímo říkají o ulomení, už při vkládání do pytlíku, neřku-li při manipulaci s krabičkou. Je mi jasné, že na změnu je pozdě, ale příště by to chtělo volit inteligentnější řešení.
Josef Žák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 10 led 2020, 16:33

Mám to bez poškození. Krabice je naštěstí dost velká i igelit to trochu tlumí. Přesto, nešlo by dodatečně alespoň do poloviny formy vyfréznout ochranný rámeček?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 11 led 2020, 13:05

Dobrý den, v novinkách na 1/2020 mě zaujaly resinové sety na Wildcata od Airfixu, chtěl bych se zeptat zda je možné je použít i u Martletu Mk.IV od stejného výrobce, nebo to měli Briti nějak jinak. Potom bych se chtěl ještě zeptat, zda plánujete tento rok nějaké novinky 1:72 z RAF / FAA z WWII, a to jak letadla (Albacore, Battle, Mohawk Mk.IV., Kittyhawk Mk.IV., Walrus, ..?), tak i doplňky, figurky apod. Moc bych např. uvítal startovací vozík, který je vidět na každé druhé fotce britského letadla z WWII, takže prodejnost bych viděl celkem dobrou. Strašně se mi líbily Vaše dva sety figurek k Fairey Barrracuda, jsou ale evidentně do chladných vod Home Fleet, co takhle nějaké figurky k Pacific Fleet. :D Díky
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 11 led 2020, 16:27

Josef Žák píše:Chtěl bych jen upozornit na poněkud nešťastné řešení rámečku:
SH72407 05_result-3.JPG

Ty přečnívající kousky vzpěr podvozku si přímo říkají o ulomení, už při vkládání do pytlíku, neřku-li při manipulaci s krabičkou. Je mi jasné, že na změnu je pozdě, ale příště by to chtělo volit inteligentnější řešení.

Na to nemusíte upozorňovat, my o tom víme. A víme, že je to jediné možné řešení, když měl Potez 25 dva typy podvozku a jeden se zapomene dát do formy. Pak se musí dofrézovat dodatečně. Vzhledem k tomu, že už je to mimo kolíky formy, tak jsme rádi, že jsou tam ty nohy a že se vystříknou. Ochranný rámeček se tam už nevejde a navíc by šel plastik do něj a nešel by do noh. Ty by se nelisovaly....

pazz píše:Dobrý den, v novinkách na 1/2020 mě zaujaly resinové sety na Wildcata od Airfixu, chtěl bych se zeptat zda je možné je použít i u Martletu Mk.IV od stejného výrobce, nebo to měli Briti nějak jinak. Potom bych se chtěl ještě zeptat, zda plánujete tento rok nějaké novinky 1:72 z RAF / FAA z WWII, a to jak letadla (Albacore, Battle, Mohawk Mk.IV., Kittyhawk Mk.IV., Walrus, ..?), tak i doplňky, figurky apod. Moc bych např. uvítal startovací vozík, který je vidět na každé druhé fotce britského letadla z WWII, takže prodejnost bych viděl celkem dobrou. Strašně se mi líbily Vaše dva sety figurek k Fairey Barrracuda, jsou ale evidentně do chladných vod Home Fleet, co takhle nějaké figurky k Pacific Fleet. :D Díky

Interier F4F se myslím použít dá, jen musíte vyměnit pásy. Zda měli Britové dinghy v trupu a ne pod zadkem pilota si jist opravdu nejsem. Určitě plánujeme něco z FAA, z plastu i resinu. Slona jste zaregistroval, ten je speciálně k Indii a Pacifiku. Sloni jsou fotograficky doložení, jak tahají Barracudy a Corsairy FAA.... Startovací vozík RAF myslím délá Revell nebo Airfix v plastu....
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 11 led 2020, 17:02

Díky za odpověď,jj. slona jsem zaregistroval, taky už ho mám i s mahutem a mechanikem, je perfektní. Ten vozík ale ještě zvažte, Revell ho asi nedělá, Airfix ho má v rámci figurek RAF Personálu, ale to má asi 50 let a není to nic moc. Taková sada 2 RAF mechanici + vozík by se hodila :)
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 11 led 2020, 18:31

pazz píše:Díky za odpověď,jj. slona jsem zaregistroval, taky už ho mám i s mahutem a mechanikem, je perfektní. Ten vozík ale ještě zvažte, Revell ho asi nedělá, Airfix ho má v rámci figurek RAF Personálu, ale to má asi 50 let a není to nic moc. Taková sada 2 RAF mechanici + vozík by se hodila :)

Neudělal Airfix novou sadu? Musím se podívat.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 11 led 2020, 21:50

Vypadá to na tu původní prastarou včetně retro-obrázku na krabičce :-k
pazz

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12375 • Stránka 254 z 825 • 1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 825

Zpět na Diskuse