Díky...Sturmbocky od JG 4 budou k vidění na mé tématické výstavce k 75 výročí bitvy nad Kovářskou 14.9. 2019 spolu s B 17 Flying Fortress, Bf 109 G 14 a dvěma Mustangy.
Moc hezký kousky, pravda. Kolekce se Ti rychle rozrůstá, to Ti trochu závidím. Jen furt nechápu, kde vzali edíci tu pastelově modrou barvu označení. To vypadá dost směšně až hračkoidně, za což Ty samosebou nemůžeš.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Jako vždy paráda. Celkem jsem hleděl na "modrá 4" Rudiho Linze, kterou jsou měl zafixovanou s RLM04 směrovkou a vyzdobenou jen Eismeer znakem. Ale pár kliků na google napovědělo, že aktuálně zde vyvedená mašina má oporu v realitě.
Díky, jak se zpívá: Modrá je dobrá....co se týče Linzova Fw, fotku na celý stroj jsem neviděl, tak jsem se držel tohohle barevného nákresu, ale znak JG 5 jsem mu dal. Jestli je to dobře nevím? Fotky co mám zachycují jen pilota v kabině a u směrovky.
Tak to už si ani nepamatuju. Ale 9.2.45 dosáhl Linz 69. a 70. sestřelu. Z celkem pochopitelných důvodů tyhle už na ocase mít nemohl. Tady je směrovka, ta chybějící řada si myslím, že je pod VOP, ale nezkoumal jsem, jestli by se tam vešly nebo jestli je to směrovka staršího data.
Přílohy
Fw190A-8 JG5_12 Blaue_4, WNr732183, Lt_Rudi_Linz, KIA 9th February 1945.jpg (34.32 KiB) Zobrazeno 2795 krát
V rámci skupinovky jsem udělal čtrnáct nových modelů různých verzí Fw 190, tak snad se budou líbit....za fotky díky Jirkovi Votápkovi. Krátké verze A2 - A4 od Zvezda a Tamiya.