Nechtěl jsem stříbrného tak jsem zajásal nad celkem povedenou kresbou "afričana" nad vodopády v jakémsi šedo-nazelenalo- stříbrném kabátě.
Po namíchání (směs RLM 02 a stříbrné) se ukázalo že namíchaná barva na zkušebním trupu (něčeho) je pěkně hnu...,není to ono. Přečetl popisek na krabici kde je uvedeno "současný stav NTM" (či tak něco) a zapátral jak vlastně vypadal Sokol při dálkovém letu.
Byl stříbrný, tudíž volba padla na modrou Oděvu.
Stavba,celkem normální short run,mám je celkem rád-nevadí mi, tudíž nic neobvyklého.
Začištění a pasování, zkoušení nasucho, dopasování kabinky rozšířením hřbetu trupu plastovým klínkem (to dělám běžně i u jiných,např Bf 109 Ed) a vlastní palubkou (obyč. destička použita také v rámci dopasování).
Za dva večery šel model do surfu.
Použil jsem masky Peewit,krom lehkého zkrácení zadního okénka aby nebylo vidět jeho lepení jsem je nijak neupravoval. Za mne má výrobce pochvalu,vyzkouším i další.
Barvu jsem namíchal z metalízy Tam.a světle modrého "háčka". Možná to chtělo trochu světlejší odstín,ale tam nebyla znát metalíza,takže asi takhle.
Na předku trupu jsem domalovat červený pruh. Na l. str.je výstupek sání a obtisk se mi tam nepodařilo moc napasovat,tak jsem jej na obou str. uřízl a domaloval ručně.
Celkově? Na víkend celkem spokojenost,časem udělám i policejního.
Lepší to nebude,ani fotky.
Naposledy upravil Jarda Matt dne 13 pro 2019, 17:26, celkově upraveno 1