Tak si nedávno otevřu knihu, že si kousek počtu v kapitole " První reaktivní letouny startují" a zjistil jsem, že stránka 361 a 362 je duplicitní. Na 362 je ten samý text jako na předchozí. Máte to tak stejně ? Pokud by měl někdo jiné vydání (páč předpokládám, že to bude celá vadná serie) mohl by mi ji naskenovat a poslat? Jen pro úplnost 361 končí v odstavci "Italské letectvo přijalo Campiniho projekt No.1 již v roce 1934, avšak k rea-" ....konec strany. Dík.
AldaK: Vadné bolo celé vydanie, ale v knihe som mal vložený samostatný list s textom strany 362 a ospravedlnením vydavateľstva. V pondelok môžem oskenovať, ak nebude niekto rýchlejší.
Mám 1. vydání 1979, tam je to 4. díl, strany 27-28. Str. 28 pokračuje: "lizaci se odhodlalo až za dlouhou dobu." a končí (Japonsko) "Podle všeobecných informací o letounu" a pokračuje na str.29 "Me-262 a jeho motorech....." (tak by u vás měla začínat str. 363). Bohužel nemám skener, tak kdyby někdo mohl z toho staršího vydání str. 28. Abych trochu potěšil, tak jsem před lety (1995) koupil knihu Dornier 217-317-417 (Airlife Publ. 1991, 1150,-Kč) a tam se na str. 35 - 37 opakuje text ze str. 30 - 35. Jestli je tam navíc nebo něco chybí nevím, ale fotky se neopakují.
Tak díky moc. za radu. 4 díl mám taky. Já měl kdysi díly 1-3 a 5. Čtyřku jsem dostal před pár lety darem jako knihu z antikvariátu, ale ještě jsem ji detailně nepročítal. Aleš.