Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Třetí bitva o Charkov - I. SS Panzer Korps, Grossdeutchland

Odeslat odpověď
Příspěvků: 374 • Stránka 9 z 25 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 14 črc 2007, 19:48

x
Naposledy upravil Ondra Kubeš dne 14 kvě 2011, 22:38, celkově upraveno 2
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 14 črc 2007, 20:12

Ondra Kubeš píše:zajímavá perlička,Hyazinth hrabě Strachwitz byl spolužák v kadetce s Manfrédem von richthofenem!Jinak moc pěkně zpracované téma!!

:shock: :shock: Tak to je perlička, která jde hodně do hloubky :shock: :shock:

Jen tak dál. :-D
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 14 črc 2007, 20:21

Možná jsem našel další fotku na Pz. IV od Das Reich s věžovým číslem 602. Není to fotka na stroj samotný, ale na jednoho z členů výsadku. Muž s první fotky má několik podobných znaků jako ten s pistolí Walter P 38 např. dalekohled, bílý rub kapuce.
Přílohy
Pz. IV_Das Reich_3c.jpg
Pz. IV_Das Reich_3b.JPG
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 14 črc 2007, 21:31

.......super akce Filipe - jak s tím flammem, tak s tím PzKpfw III Ausf. K .Musím se přiznat, že tebou uvedené snímky mám již ve svém archívu, ale že patří do této pochodové kolony GD s ústřední postavou velitele panzer regimentu hrabětem Strachwitzem jsem si uvědomil, až po tvém vložení :lol:
Tady je vidět, že ve svých archívech máme každý alespoň pár fotek bez popisky, které souvisí s tímto tématem, chce to ho projít a pozorně pozorovat, ještě něco určitě objevíme :wink:

Davida-Binkiho za toho Tigera od Grossdeutschland pochválíme taky, je to super postřeh .
Jo jo, dokonce i páni z Concord publication udělají chybu......

..takže obou pánům "skorotakyhistorikům " ;-I ;-I ;-I =D> =D> =D>
".......snadnější je měnit fronty,
nežli horizonty....."
Arhad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 14 črc 2007, 22:16

to Arhad: Ta knížka není od Concordu, ale od nakladatelství Spellmount což je obdoba našeho nakladatelství Svojtka, takže se ty chyby vysvětlujou :)
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 15 črc 2007, 06:32

David-Binky píše:to Arhad: Ta knížka není od Concordu, ale od nakladatelství Spellmount což je obdoba našeho nakladatelství Svojtka, takže se ty chyby vysvětlujou :)

....tak to se pánům z Concordu omlouvám - dneska jsem jejich díl prohlédl a žádná taková fotka tam není :wink:
No je vidět, že jsem byl včera úplně mimo - moje přítelkyně měla babskej slet a tak jsem večer dělal taxikáře, na Charkov nezbyl vůůůbec čas :wink:
nežli horizonty....."
Arhad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 15 črc 2007, 09:17

Arhad:vďaka za pochvalu :oops: :oops: Ale tým pánom za Concordu sa nie veľmi za čo ospravedlňovať,aj oni robia chyby a dosť často!!!! :cry:
Posúvam ešte dve fotky na sd.kfz.222,223 a 251 od Das Reich,len škoda,že sa nedochovali kvalitnejšie.....
Přílohy
tanky 029.jpg
tanky 024.jpg
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 črc 2007, 09:41

to Arhad: Měl jsem napsat nakladatelství zrovna :oops: :oops:

to Filip: Děkuju za další várku foteček :D :D
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 črc 2007, 14:12

Tigery a Pz. III od 13.roty Grossdeutschland ??

Opět jsem kouknul na DVD Tiger a udělal jsem tři printscreeny na kterých je podle mého názoru k vidění technika od divize Grossdeutchland. Nejdříve jsem si myslel, že jde o stroje od LAH, protože za touto sekvencí je sekvence s průjezdem Tigera s věžovým číslem 405 od 4. roty těžkých tanků LAH.
Když jsem se na printscreeny podíval pozorněji, všiml jsem si, že vozidla Pz. III i Tigery jsou v základní šedé barvě přesně jako ty co vkládal Arhad.
Prostřední je také nápadně podobné tomu z fotek které na Grossdeutchland vložil Filip s Arhadem(tanky jedou v koloně). :)

Pz. IV od Grossdeutschland??

Kolona tanků Pz. IV na postupu situace je také velmi podobná dříve vklánaným snímkům na Grossdeutchland.

Na posledním obrázku je skupina vozidel manévrujících nebo vyčkávajících v zasněžené stepi.
Přílohy
3.JPG
2.JPG
1.JPG
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 15 črc 2007, 19:39

....já bych řekl, že jde o tu samou skupinu - proto je z ní tolik fotek a dokonce i sekvence do německého filmového týdeniku . Divize Grossdeutschland patřila k elitě Wehrmachtu a určitě chtěla slíznout taky smetánku z dortu jménem Charkov :wink: Město bylo sice dobito divizemi LAH a Das Reich, ale ze severu bylo chráněno právě divizí Grossdeutschland a Totenkopf od SS .

PzKpfw IV od Grossdeutschland

...tuto fotku nalezl Filip Hronec, ale vkládám za něj :wink:
Přílohy
PzKpfw IV od GD.JPG
nežli horizonty....."
Arhad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 16 črc 2007, 11:51

Zdravím novodobé bojovníky od Charkova, přikládám jedno fotku průzkumníků od LAH z Charkova, přijde mi to zase z toho místa, o kterém jsem psal, ale asi už to vidím ve všem...
Dále jsem vybáddal, že v nové stavebnici Pz.III J od Dragona bude kamufláž na zimní 556ku s červenými čísly z naší známé uličky :-D :-D

To hlavní co jsem našel, je ale toto
http://dalizovut.narod.ru/sled_wojny/sled_wojny.html
:P :P :P co vy na to ???
Přílohy
Kharkov-3-10-ss-recon.jpg
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod adam červenka » 16 črc 2007, 12:56

Petr Vejvoda píše: toto
bomba!!!! :shock: :shock: :shock: :P :P :P
°llllll°
I am the end of the world...
adam červenka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 16 črc 2007, 17:10

to Petr Vejvoda: Ano fotka(Kharkov-3-10-ss-recon.jpg) co jsi vložil asi opravdu bude z nám již známéh místa, takže máme další fotku, kterou můžeme zařadit k nějáké situaci nebo místu \:D/ \:D/ ;-I ;-I
Odkaz, který jsi vložil je jak říká Adam opravdu "bomba" :P :P :P
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 16 črc 2007, 18:34

Petr Vejvoda píše:Zdravím novodobé bojovníky od Charkova, přikládám jedno fotku průzkumníků od LAH z Charkova, přijde mi to zase z toho místa, o kterém jsem psal, ale asi už to vidím ve všem...
Dále jsem vybáddal, že v nové stavebnici Pz.III J od Dragona bude kamufláž na zimní 556ku s červenými čísly z naší známé uličky :-D :-D

To hlavní co jsem našel, je ale toto

z tohoto odkazu mám špatný pocit - je to rusky, takže si nepočtu, fotky jsou mi známé , jak vypadá Charkov dnes mne nezaujímá .......no atd.

....dělám si prču :-D :-D :-D , je to super jak si někdo dá práci s tím, že fotí stejná místa po 60 letech - myslím si, že pokud bych tam stál , tak se zavřenýma očima uvidim zpoza rohu vyjíždějící PzKpfw IV s ochranou kulometného mužstva od LAH . Naproti v domě sáhne hrdinný sovětský voják po posledním zásobníků svého samopalu a s Internacionálou na rtech vybojuje svůj poslední boj .........
Jen kurňa té ruštině rozumět :cry: :cry: :cry:
No a na jednom z odkazů jsem nalezl toto - nevím, zda to je kniha, VHS kazeta či DVDčko, takže pokud někdo o tom něco víte - dejte mi vědět :wink:

...takže pochvala nálezci - Petr Vejvoda =D> =D> =D> =D>
Přílohy
gorgbernag.jpg
nežli horizonty....."
Arhad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 16 črc 2007, 20:17

....stroj PzKpfw III číslo 301 ??? Das Reich ???

....ve svém archívu mám tyto 2 fotky, které možná zachycují jeden a tentýž stroj. Podle množství sněhu usuzuji, že jde o počátek útoku na Charkov, nebo ústup z tohoto města v únoru 1943. Protože se mi zdá, že číslo je červenou barvou s bílým obrysem , myslím si , že se jedná o stroj od Das Reich - s tímto názorem nemusíte souhlasit :wink:
Přílohy
Kharkov2001.jpg
stroj 301.JPG
nežli horizonty....."
Arhad

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 374 • Stránka 9 z 25 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25

Zpět na Německá technika 1939-45