Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-14D Supertomcat AMK, měřítko 1/48, preview

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: F-14D Supertomcat AMK, měřítko 1/48, preview

Příspěvekod vladstepanek » 27 říj 2019, 16:27

Modernu skoro nedělám, ale tohle jsem si koupil... a možná ho jednou i postavím.... =D>
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 28 říj 2019, 22:07

Tu je jedna foto ako stoji na vlastnych a celkom mi pride podvozok ok co myslite ?
Přílohy
75534799_534020014029549_9053579219296059392_o.jpg
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 28 říj 2019, 22:53

Tak podvozek je v pořádku.Co to dělalo,jsou naopak "spadlý" nádrže.Vidím to na všech AMK.Taky tam ale vidím pěknou mezeru mezi gondolou a závěsníkem nádrže.
Přílohy
73230966_2569565213066161_5075334970755514368_o.jpg
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 28 říj 2019, 23:13

Ano presne ta nadrz je pekny pruser ak je uz prilepena :shock:
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moorwind » 28 říj 2019, 23:42

Mno musel bych se jít podívat do stavebnice ,ale buď je špatně vymyšlená a uchycena nádrž nebo dali špatnej podves ta nádrž má přiléhat skoro k tomu spodku a ten závěsník je částečně utopený v té nádrži
moorwind

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 29 říj 2019, 01:12

juraj ondrus píše:Tu je jedna foto ako stoji na vlastnych a celkom mi pride podvozok ok co myslite ?

Jo, tu ten podvozek vypadá docela ok. Na nádrž jsem zvědavý, už jsem viděl fotky kde to bylo lepší i horší, ale žádné tak akorát. To nemusí být nutně modelem. AIM-9X má na superhornetu taky správně nalepené málokdo.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 29 říj 2019, 15:30

Jen jsem secvakl díly závěsníku k sobě a zatlačil fixacemi do vybrání v nádrži. Drží tam docela fest i bez lepidla. Udělal jsem pár fotek jen tak z ruky, jestli to pomůže udělat trochu jasno . Takhle to vypadá složené podle návodu. Na fotce modelu mají nejspíš blbě daný závěsník, jedná se s velkou pravděpodbností o některý z prvních modelů stavěných v době, kdy ještě nebyly návody k dispozici (vznikla k tomu i na FB skupina, jestli mne paměť neklame)
Přílohy
IMG_5669.JPG
IMG_5668.JPG
IMG_5667.JPG
IMG_5666.JPG
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 29 říj 2019, 17:59

Ještě jsem to zkusil trochu poměřit, nechci ale zatím vycvakávat nádrž z rámečku. Závěsník jsem použil z plonkovních výlisků. Vepředu po zatlačení do drážky je mezi vrcholem závěsníku a nejvyšším bodem oblouku nádrže na šupleru schodek cca 0,6 mm, ale je to takové jen orientační měření. Jestli je to moc nebo akorát, netroufám si posoudit, u takové paratie každá desetina udělá hodně
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SamFrench » 12 pro 2019, 14:50

Ak sa autor témy neurazí, pridám aj ja svoj názor k stavebnici. Odznelo tu veľa rôznych argumentov k celkovej kvalite výliskov tak skúsim popísať čo sa mi pri zbežnom preskúmaní mojich rámčekou potvrdilo a čo nie.
1.: Nejednotná hlbka a šírka rytia : Nie, výlisky majú rytie naozaj uniformné, šŕka jednotlivých špár je ako u Hasegawackej F-14, hĺbka je výraznejšia a to je pre niekoho problém, každý má predstavu o kvalite rytia inú, pre niekoho je to tak akurát a pre niekoho je to už prehnané ale o "hrubom" rytí v mojom prípade nemôže byť ani reč...
2.: Nenadväzujúce rytie a posun formy : Áno, na prednej časti odlisovanej v jednom kuse je posun rytia evidentný, takisto rámovanie kabíny z číreho aj šedého plastiku má 2 deliace roviny a na ľavej strane je odskok. Náprava pri čírom diele nebude jednoduchá.
3.: Stopy po obrábaní formy : Áno, sú tam, ale nie je to vidno pokiaľ sa na to človek naozaj nesústredí a pod nástrekom surfu na 99% nebude nič vidieť. Asi chvíľu potrvá kým sa forma trochu opotrebuje a "sadne" si.
4.: Vytrhané nítovanie na prekryte. : Áno, v mojom prípade vidím popisovaný problém nielen na samostatnom diele rámovania zo šedého plastiku ale aj na priehľadnom. Tu nevidím až taký problém v náprave ale "surové" diely zo stavebnice si pýtajú šmirgeľ a mikrovrták.
5.: "Šošovkový" efekt čírych dielov : Bože môj, priehľadnosť a kvalita lisovania čírych dielov je OTRAS na stavebnicu s touto cenovkou, čelný štítok ma nedostrieknuté alebo zle odstrieknuté rámovanie a nítovanie na ľavej strane a na presklení mám zľava dve hnusné prepadliny, hlavný prekryt je na tom so skreslením lepšie ale (opäť) na ľavej strane mám kaz (resp. mikroprasklinu) cca 4 mm, nenapraviteľná závada , už som kontaktoval Annetru s požiadavkou o nápravu, pre mňa najzávažnejšia závada spomedzi všetkých ktoré som spomenul, stopy po vyhadzovačoch na krytoch podvozku a sacích kanáloch je oproti tomuto len taká prkotina. OBROVSKÉ mínus mojej stavebnice :bad: . A ako naschvál mám zdeformované šedé rámovanie do ktorého sa vkladajú číre diely (alternatíva stavebnice bez nutnosti maskovania prekrytu) a pri osadení presklenia mi tam vzniká nepekná medzera. Prikladám foto pre predstavu na ktorej vidno aj tie "vytrhané" níty.
Detailnosť kitu je naproti všetkému naozaj bravúrna, ale aj tak nakoniec u všetkých fanatikov a nadšencov Tomcata rozhodne tvarová a rozmerová presnosť. Toľko z mojej strany.
Přílohy
Foto_7a.jpg
Foto_6a.jpg
Foto_4a.jpg
Foto_5a.jpg
Foto_8a.jpg
Foto_3a.jpg
Foto_2a.jpg
Foto_1a.jpg
Samuel Francúz
SamFrench

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Dytrych » 27 pro 2019, 13:22

Chlapi, já osobně jsem čekal víc od téhle diskuse, myslel jsem, že se dozvím, na co si při stavbě mám dát pozor a co opravit. Modelforum je vyhlášený klub hnidopichů, kteří najdou i to, co nikdo jiný.
Místo toho jsem pět stránek musel přeskočit kvůli tomu, že se tady lidi nemůžou navzájem vystát a vedou žabomyší války o slovíčka nebo mají potřebu si přeměřovat pinďoury (což je přesně ten důvod, proč jsem sem přestal chodit).
Nevíte teda o nějakém webu, kde uvidím konkrétní a detailní recenzi bez těchto negativ? Víte, nakonec si ty Tomcaty stejně stavím pro sebe, a ani na většině soutěží nebudou žádný krytky a pitomosti typu desetina milimetru řešit - dejte to do bodovačky a co vám zbude? Postavili jste to podle návodu, znamená to teda, že jste špatní modeláři? Je to chyba, že chcete mít plnou vitrínku modelů, které vypadají krásně, ale na každém je jedna krytka se špatným tvarem?
Jen k poslednímu příspěvku - na čelním štítku je zleva opravdu asi špatná forma, chybí mi tam to rámování taky, ale jinak zbytek vypadá OK včetně rámečku a prosklení. Sice by čiré díly opravdu mohly být tenčí, ale není to vůbec žádná katastrofa, podle mne je to OK.
Pro mně má tahle stavebnice velké klady v detailnosti, variabilitě, obtiscích a taky ceně, která je stále pod Tamkou.

O dokonalých stavebnicích jsem už slyšel hodně, ale neviděl jsem ještě žádnou a že kolem každé žádané novinky vznikne hype, který se nakonec nenaplní na 100 %, je prostě kolorit doby a otázka marketingu, kterého se nemůžete zbavit.
Elefant Models blog
Martin Dytrych

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sabaka » 27 pro 2019, 14:20

Někoho ten marketingovej "hype" asi prostě se*e a chce se pro ti němu vymezit. Kolorit doby.
Ve výsledku vůbec nejde o model.

Na recenzi jakou hledáš jsem nikde nenarazil.
sabaka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 27 pro 2019, 16:52

Na Nymburku je foto reportáž stavby, co sedí nesedí, co upravit... To nestačí?
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Dytrych » 27 pro 2019, 17:04

speedyj píše:Na Nymburku je foto reportáž stavby, co sedí nesedí, co upravit... To nestačí?

Něco takového jsem taky potřeboval. Jdu to prolézt, díky.
Elefant Models blog
Martin Dytrych

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sabaka » 27 pro 2019, 17:21

Co se týče fit-testu na nymburském fóru, osobně mi tam chybí výsledek - prezentace celého postaveného modelu. Totiž, jestli ono vynaložené úsilí a překonání všech popsaných úskalí stojí za ten výsledek.
sabaka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 27 pro 2019, 17:27

To bude tím, že ještě není dostavěný :lol:
speedyj

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse