Tomáš Pelej píše:Tady není co studovat, je potřeba rozrezat dekal na 6 částí a aplikovat postupně. Jen je to docela školácká chyba
Ano, je to chyba, dokonce moje. V době, kdy jsem dekály kreslil, jsme měl k dispozici jen výkres, ze kterého se nedalo vyčíst, jak velké odskočení jednotlivých panelů na desce je a co tedy "zkousne" pružnost laku a co už by se mělo oddělit extra dekálem. Výlisky v tu dobu jsem k dispozici neměl, ty se ke mně dostaly asi až rok poté, co byly dekály předány a uzavřeny. Nikdo z těch, co zkoušeli dekály z testovacího nátisku, tento problém nereklamoval a upravoval jsem podle jejich připomínek jiné věci. Asi jsou to trochu víc zkušenější modeláři, kteří si umí poradit či takovou záležitost řeší selským rozumem (podobně jako třeba u velkoplošných dekálů, kdy si je také většina z nás dokáže rozstřihnout na menší segmenty, aby se nám s nimi líp pracovalo) a nebrali to jako problém. Nezlob se, ale z toho, co píšeš jak tady, tak v diskusi nad F-14, mám stále větší pocit, že hlavním tvým záměrem je jen dokázat, jak hrozně mizerná tato stavebnice je. Ano, má chyby, některé vznikly zbytečně, byly přehlédnuty tzv. pracovní slepotou. Budeš mít velmi těžké přesvědčit, že k tomu přistupuješ objektivně a že tohle vše už není jen odveta za to, že se dovozce ozval kvůli nesmyslům v tvém preview na MW
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
To Jirka Latal......100 bodov.Tusim si presne trafil.F14 ma nezaujima,ale precital som si celu tu veselu diskusiu,co spustil Vilingr,a ked sem Pelej nahodil toto vlakno,tak som si vravel "vyborne,skvely modelar,fantasticke vysledky,ten to da na pravu mieru".....Kua,ako sa clovek moze mylit...Riesia sa tu malickosti,ktore by sa pri inych modeloch neriesia.Bolo by asi zamysliet sa,kolko modelov ma zasebou Tamiya a kolko AMK a az potom hadzat spinu.Takisto som na krabicke nenasiel,ze better like a Tamiya...Mam silny dojem,ze prestanem citat diskusie.Svojho casu,ked Revel vydaj 1/32 Fw 190 F8,taktiez ho vsetci zadupali dozeme.Kupil som si ho,pretoze je rozdiel dat 35 e a 135 e.Potom k tomu Eduard vydal bronzove nozicky a ani tie neboli dobre ... Vilingr"premarnena sanca".O niekolko rokov lepi Miloslav nejaky ten FW a pouzije prave tento bronz so slovami"skvely vyrobok".A ted babo rad?!?!Mam doma vsetko k Fw,takze cesty spat uz niet.A len tak medzi nami,Marek Hlusek tento rok ziskal cenu ModellBrno prave s tymto 35 e modelom.....
Pánové, nepleťte si recenzi s chvalozpěvem. Recenze je subjektivní pohled na výrobek a práci s ním. Nemyslím si, že by Tomáš byl takové kopyto, že by nedokázal nařezat obtisky, ale je to drobnost, kterou mohl udělat výrobce a zpříjemnit tak modeláři práci. Chápu argumenty Jirky Látala, čímž se celá záležitost vysvětluje a zrovna tohle jistě nebude onen dealbreaker, kvůli kterému by si někdo model nekoupil. Stejný nedodělek je znovu a znovu vytýkán firmě Tamiya, když dodá masky ke svým modelům. A určitě tyhle stesky nepíšou jen modeláři, kteří neumí říznout do kabuki pásky. Nebuďte vztahovační :)
Jak tak koukám tak vyjádření pana Jareš přesně splnilo svůj účel. Když zjistil, že jsem si z té stavebnice nesedl na prdel jak asi čekal, tak si vymyslel jakousi dohodu kterou jsem nedodrzel aby mě mohl ocernit a snažil se ovlivnit stavební recenzi. Teď se bude argumentovat že se za to mstim. Nastala win win situace pro pana Jareše. Buď bych začal psát neobjektivne a začal bych přehlížet nedostatky, s čím by byl zajisté spokojen. Nebo se kritika svede na jakousi mstu.
Preberte si to jak chcete. Tohle je stavební recenze a budou se tu objevovat zmínky o nedostatcich. Od toho je to recenze...
To David. Technická ))) Nejen, že jsou nerozřezané, ale navíc ani moc rozměrově nesedí. Po letech sem vytáhl F-117 A 1/48 a masky na čiré díly jsou povětšinou menší než by měli být
Naposledy upravil kansas1 dne 27 říj 2019, 12:41, celkově upraveno 1
Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
Tome, stav a piš dál tak jak máš ze stavebnice pocit. Tlaky na ovlivnění ignoruj, od toho má p. Jareš ke konfrontaci třeba mě. Pokud má někdo vinu na stavu stavebnice, je to výrobce. Ne modelář který jí staví.
Vtipné, začalo to poznámkou o chybějícím návodu ( sorry ale vaše chyba když všichni kupující tuto informaci měli,že se návod dodá) čočkový efekt překrytu ? V zápětí vyvrácen Jakubem Vilingrem. Ano stavebnice má svoje chyby to nikdo nepopírá, ale prostě většina má pocit že Tomáš to rovnou pojal jako co všechno je špatně.Nejak jsem si nevšiml že by třeba uznal že úroveň detailů je mnohem lepší. O vytrhanych detailech jak píše si myslím svoje.Ja tam nic takového nemám. Recenze má a bude vždy subjektivní, ale vždy si rikam, že by mnela být i nestranná a u téhle ten pocit opravdu nemám..... Ve výsledku je to jak říkám stejně jedno kdo chce tak si obě stavebnice porovná a koupi kterou bude chtít. A řešit že si musím obtisk rozstrihat ?? To je skoro stejně těžké jako usadit resin že ??