Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1360 z 3260 • 1 ... 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Mischio » 08 říj 2019, 14:14

Vláďo řekl a napsal jsi to krásně. Také mám pocit,že některým se naloží už z principu.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 08 říj 2019, 14:38

Pane Šulci, s Vaším textem naprosto souhlasím (při plném vědomí). Vaše modely mám moc rád a mám jich plné regály (až mě to někdy děsí).
Poměr cena/výkon je skvělá a např. Overtrees je vynikající nápad za pár šupů. Výlisky mají občas chyby, ale nikdy nebylo nic dokonalé,
není a taky nebude. Jeďte dál, tak jak jedete... vždycky ta naše malá zemička byla modelářskou velmocí, držte jí dál na vrcholu.
Jan Dlouhý.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 15:06

Mirek Macek píše:Dobrý den,

pane Šulci kolega se ptal na možnost opětovný prodej plechů a masek na Avenger a Dauntless od Hasegawy. Nově je přebal od Hobby2000. Jeho dotaz nějak zapadl.

Díky

To teď právě řešíme. Přebaly vypadají hezky, ale mame obavu, ze dělají poměrně malou sérii. Zda uděláme nové sady, nebo obnovené staré, nebo se na to vybodneme, se rozhodneme na konci měsíce.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 08 říj 2019, 15:26

Po 250 kusov z každého modelu robia.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 15:33

Tak to je ještě méně, než jsme mysleli.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stejohn » 08 říj 2019, 15:34

Vl.Šulc píše:
Mirek Macek píše:Dobrý den,

pane Šulci kolega se ptal na možnost opětovný prodej plechů a masek na Avenger a Dauntless od Hasegawy. Nově je přebal od Hobby2000. Jeho dotaz nějak zapadl.

Díky

To teď právě řešíme. Přebaly vypadají hezky, ale mame obavu, ze dělají poměrně malou sérii. Zda uděláme nové sady, nebo obnovené staré, nebo se na to vybodneme, se rozhodneme na konci měsíce.

Co si budeme povídat...ono by bylo uplně nejlepší, kdybyste je v nějaké limitce přebalili s doplňky vy, ale to je asi spíš zbožné přání :D

Takováhle US NAVY série...Buffalo, Dauntless, Avenger...by krásně doplnila Vašeho Hellcata. :-D
stejohn

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav » 08 říj 2019, 15:46

Co Hellcata, ale Wildcata...:-)
Miroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 08 říj 2019, 15:49

Mirek Glock Říha
"Jindra byl v jasné defenzivě, což jasně dokázalo oslovení "chlapče" z páně Šulcových úst."
Mno, to je samozřejmě řečnický trik, na který je nejjednodušší odpovědět třeba oblíbeným citátem: "S věkem přichází rozum, ale někdy věk dorazí v předstihu." Tyhle řečnický triky samozřejmě Jindra umí taky, ale Jindra tam byl za moderátora a to se jim pak musí vyhnout, pokud nechce, aby to skončilo jako ta loňská diskuse, kdy se to zvrhlo v hodinový řečnický cvičení o tématu, který bylo všem putna.
Vl. Šulc
Doslova jsi řekl, že ta šachta Pepovi a dalším recenzentům nevyšla proto, že se nedrží stavebního návodu, že tam Pepa lepil ty dráty (bylo tam spojení "blbý dráty" nebo "přiblblý dráty"), a že nedrží pořadí kroků a pak to takhle dopadá. Jak vidno, evidentně to není chybou recenzentů. To samý platí pro tu vztlakovou klapku, kde dodržení postupu přímo vede k tomu, že se nedá nalepit s potahem rovnoběžně. NEDÁ! Je mi fakt líto, že ten záznam není, protože na adresu recenzentů tam toho pikantního padlo víc.
Znovu jsme si přečetl ten zmiňovaný závěr, a i při nejparanoidnějším úhlu pohledu tam žádnou "popravu" a "odstřelení" nikde nevidím.
Ke kritice recenzí v Modeláři - no, na to už jsem si tak nějak zvyknul, že když se ti recenze stavebnic Eduard v Modeláři nelíbí, tak je to špatnou redakční prací. Nějakou dobu jsem špatnej redaktor, pak se některý věci v tichosti předělají, jiný věci zůstanou, že jo... Ať už to byla Bf 110, SE5a, tvary Bf 109E za kabinou, porty na Avii 1:72, nebo rámečky s drobnými díly na 1:72 Fw 190A a Spitfire.
Pamětníci si asi vybaví, že se tenkrát Zdeno Bugáň dostal na nástěnku hanby do infa, což se mu podařilo jako naprostý recenzentský výjimce (snad jediný další, koho kdy něco podobnýho potkalo, byl Terry Ashley vs. Dragon). Vtipný je, že přesně tenkrát byl Pepa tebou jmenován jako vzor recenzentských ctností a toho, jak se to má správně dělat. Jako chápu, že by ti jako řediteli Eduardu spíš konvenovaly recenze a´la Brett Green a všechno to "well done", "highly recommended" a podobně, ale holt čeští a slovenští recenzenti jsou v tomhle jiní.
K tý patině - hele budeme džentlmeni a budeme dělat, že jsi nic takovýho nenapsal, jóóó? Přikládám foto pro návrat ke kořenům a studium podkladů, který jsem našel asi za pět minut práce s Googlem. Dál už reagovat nebudu, stačí, že jsem tímhle ztratil třicet minut svýho života.
Přílohy
Výstřižek2.JPG
Výstřižek.JPG
983.jpg
Výstřižek3.JPG
hl-m3_zpsmdfuorcg.jpg
gruesome_twosome.jpg
g9iaUaJ.jpg
FsbDYqx.jpg
3d8057a10819dd900c46bddfe4446b61.jpg
Naposledy upravil Jezevčík dne 08 říj 2019, 16:01, celkově upraveno 1
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 08 říj 2019, 15:49

a ještě pár
Přílohy
074ba94fa397a0da813981c003072e6f.jpg
P-51K_Frey.jpg
1725612-44-14963_SX-D-_Miss_Jackie_II.jpg
1725612-44-14963_SX-D-_Miss_Jackie_II.jpg (29.46 KiB) Zobrazeno 4317 krát
72208963_2499905220287971_6041101742135836672_n.jpg
Naposledy upravil Jezevčík dne 08 říj 2019, 16:57, celkově upraveno 1
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří » 08 říj 2019, 16:17

Dobrý den,líbí se mi poslední dobou vydávané tematické limitky /Jabo,Afrika,Boden…./,teď mě mile překvapil MA'G/,bude něco i s Mustangem/krom Pacifiku/,třeba u nás kotláři,Krušnohoří...Ke všemu nemůže být kniha,ale brožurka shrnující fakta k tématu,či příběhů chcete-li,podkladové foto ke kamo,ve stylu "MA'GA,4-6stránek...,třeba položka BFC? Ještě z nějakého E-daye z garáží mám kartičku s Mustangem z Krušnohoří,dokonce s pin-upkou!
Jiří

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 08 říj 2019, 16:19

Miroslav píše:Co Hellcata, ale Wildcata...:-)

Wildcata Hasegawa má, ale takovýho novýho Devastatora....
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chory » 08 říj 2019, 16:27

Ahoj Vláďo, děkuji za popis debaty v Kotli.

Když se tu poprvé objevila fráze „promarněná šance“ v souvislosti s vaším Mustangem, nechtěl jsem zde již přispívat. Tento výraz je mi již silně proti srsti ve spojitosti s jakýkoli modelem. Je to výmysl lidí, kteří čtou něco mezi řádky, i když tam vlastně není nic napsáno. Většinou to má původ v potřebě se vyjadřovat k čemukoliv a dle mého názoru, mi to spíše přijde jako slabý náznak paranoi či schizofrenie. Reaguji však na Tvůj otevřený dopis k mé osobě a rád bych ti vysvětlil pár věcí.

Nejprve bych Ti rád objasnil, pro koho články píšu. Nepíši je pro Modeláře jako periodiku a nikdy jsem si od nikoho nenechal „kecat“ do závěru recenze. Nikdo z redakce mě totiž o to ani nikdy nežádal. Také je nepíši pro modelářské firmy. Ty mají prostor k reklamě kdekoliv otevřený. Své články píši pro modeláře s malým m. To jsou ti lidé, kteří si stavebnici koupí a postaví. Já vím, vzhledem k prodeji to pro výrobce není asi ta úplně největší cílová skupina, protože většina prodaných modelů skončí v kitnících. Sám mám doma modelu tak na tři životy. Těm modelářům, kteří se rozhodnou pustit do stavby, se snažím poradit a upozornit je na možné problémy. Právě pro to tyto stavěcí recenze píši. Jsem pak rád, když někomu tyto poznatky pomohou dokončit model. A že zrovna u Mustanga nějaké problémy při stavbě jsou, to potvrzují zkušení modeláři zde na fóru.

Proč jsem vynechal seznam nabízených kamufláží. No proto, že je čtenáři Modeláře již dobře znají z vašich prezentací ve všech modelářských a leteckých periodikách. A proč jsem nezmiňoval obtisky? Protože jsem měl pouze obtisky na limitku Chattanooga Choo Choo vytištěné u Cartografu a při přípravě článku jsem se dozvěděl, že je v tomto přebalu budete nahrazovat vámi tištěnými, které jsem prozatím nevyzkoušel…

Mé recenze budou vždy zaměřené na modeláře a vždy tam bude v závěru napsáno, jaké zkušenosti jsou potřeba k úspěšnému dokončení modelu. Píšeš, že vaše stavebnice jsou pro zkušené modeláře a já s tím, především u Mustanga, naprosto souhlasím. Tím pádem tato konkrétní stavebnice není pro začínající modeláře. Napsal jsem snad něco jiného?

Myslím, že jsem zde napsal vše co je potřeba. Pokud budeš chtít, rád ti odpovím na další dotazy. Ale na tyto veřejné „tiskové prohlášení“ už rezignuji. Telefon na mě máš, kafe i pivo jsem pít nepřestal a tak můžeme v klidu někde podiskutovat.

S pozdravem, Chory.

PS: posílám foto Mustanga, podle kterého jsem patinoval své modely…
Přílohy
P-51D_44-13926_375th_FS_361st_FG_Late_July_1944.jpg
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 08 říj 2019, 17:46

S tím kotlem, pane Šulc, se dá i souhlasit, Váš obchodní model je očividně v pořádku,
jen mě osobně mrzí to protěžování čtvrtek ve všem, poslední model co jsem si od Vás koupil, tak byla limitka Naši se vracejí a to byl přebal.
Nic jiného se mi netrefilo do zájmu, ale ve čtvrtce to je jiné, F-8, F-18, A-4 ...
Kdyby aspoň ty limitky US rour byly také v 1/72 8-[
No nic, tak budete mít moje prachy jen za doplňky 8-)
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod priskac » 08 říj 2019, 17:47

Zdravim do Helsinek pane Sulci.

Asi 10 stranek zpatky jsem Vam daval 3 dotazy, ale asi to nejak zapadlo v poEdayove hysterii. Zkusim proto jeste jednou:

V prvni rade bych se Vam chtel podekovat za levnejsi postovny do zahranici. Mam na Vas tri dotazy.

Prvni, tusim na rijen byl sliben F-8 Crusader v meritku 1/144. Nejak jsem ho nenasel v nabidce. Vim ze jste psal (na margo prodeju A-4E/F) pred par tydny ze prodej prebalu Platz-u je horsi nez jste predpokladali. Ptam se proto jestli a pokud bude, tak kdy bude ten Crusader?

Dotaz cislo dve, na listopad ma Trumpeter hlasen vydani letadlove lode USS Kennedy CV-67 v meritku 1/700. Chci se zeptat jestli budete delat lepty?

A dotaz cislo tri, na zari mela Hasegawa hlasene opetovne vydani F-86D Sabre v meritku 1/72. V minulosti jste delali lepty na tehle kit, nechysta se nejake opetovne vydani leptu na tuhle stavebnici (myslim plne lepty, ne Zoom ktere jeste mate v eshopu)?

Dekuji.

P.S. Jinak ty SR-55 pro MiG-15 1/72 bych bral taky...
priskac

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 08 říj 2019, 18:13

Kdyz uz se zde debatuje jak ma vypadat recenze, rad bych se zeptal, proc porad vsude ukazujete pocitacem generovane obrazky rezinu, pristrojovek Look a kovovych nohou. Jak na Vasem eshopu, tak v infu. Lepty sice mate v infu skutecne, nafocene na vzorovem modelu, ale nenabarvene.
Tj. jako zakaznik se nemuzu podivat, jestli lepty do interieru ladi s barvou, ktera ta ma byt podle predpisu, nebo je doporucena ve stavebnici. Ani nemluve o jejich povrchu barvenych.
Na lonskem eday jsem koupil Look pro model Bf-109 G-10. Produkt neodpovida obrazku ve Vasem eshopu, nesedi barevne provedeni ani kvalita tisku. V infu mate krasny render pres pul strany (v tom poslednim je palubka pro vasi P-51), predpokladam, ze podobne reklamy mate uverejnene i v tistenych casopisech. Dejte tam fotku skutecneho produktu ve stejne velikosti, at vime, co kupujeme
peteru

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1360 z 3260 • 1 ... 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363 ... 3260

Zpět na Diskuse